Calyx – a legenda feltámad a Clinique színeiben

Ismeritek a Prescriptives Calyx parfümjét, mely a 90-es évek meghatározó zöld-vizes parfümje volt? A calyx szó egyébként virágkelyhet jelent, és az 1987-ben, Sophia Grojsman által kreált illat a trópusi virágos-gyümölcsös parfümök előfutára volt.

calyx eredeti

Nos, az Estée Lauder (aki a Clinique és a régi Prescriptives márkák tulajdonosa is) gondolt egyet, egy nagy merészet, és felélesztette a Calyx parfümöt méghozzá a Clinique neve alatt. Természetesen pontosan ugyanazt az illatot nem szabad várni, hiszen azóta gy csomó alapanyagon változtatni kellett az új szabályozások miatt, de hangulata, illatvilága hasonló lehet. Izgatottan várom, hogy kipróbálhassam, és mindenképp szeretnék egy régi kiadást is beszerezni – amíg még lehet.

clinique calyx

Andrea



4 thoughts on “Calyx – a legenda feltámad a Clinique színeiben”

  • Kedves László! Én 1-2 éve a Müller parfümériában próbáltam ki, de szerintem a Douglas is forgalmazza. Az pedig biztos, hogy Clinique szaküzletben (Váci utca) van belőle. Üdv, Andrea

  • Hol lehet a CLINIQUE ELIXIR-t megpróbálni – Budapesten ?

  • Hmm, érdekes, amit írsz, én pár hónapja az “ős-Calyxba” szippantottam bele, és nekem nagyon éles volt az illata, az újat nem tudtam még kipróbálni. És lám, megint egy éles példa, hogy nem biztos, hogy ami elsőre nem jön be, az utána sem fog! 😉

  • Ezen a nyáron vettem meg. Nagyon szép, virágos, friss illat.
    Első szippantásra nem tetszett, olyan kis semmilyennek tűnt, viszont egy pár perc múlva, valami fantasztikus illattá vált. Én általában az erős illatokat kedvelem, pl. Angel, de ez a parfüm nagyon belopta magát a szívembe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter