A legfeketébb illatok – Top 10 és a ráadás

Kedves Olvasók! Jöjjön most sokunk kedvenc színe (mely ki tudja színnek számít-e egyáltalán), méghozzá a fekete. Január van, a nappalok még rövidek, az éjszakák hosszúak és sötétek. A hidegben tartós, kicsit nehezebb illatokra vágyunk, a parfümházak pedig gondoltak erre az igényünkre és jobbnál jobb fekete színt idéző parfümökkel örvendeztetnek meg minket. Jöjjenek most a kedvenceim és a nem éppen kedvenc, de igazán fekete színbe burkolózott, népszerű illatok.

fekete füst

Lancome La Nuit Tresor gourmand afrodiziákum, sötét, mint az éjszaka és végtelenül szexi, ráadásul az álomszép Penelope Cruz-zal reklámozzák. Nem hiába a latin nőknél nincs szebb a Földön. Az eper, körte, licsi és az orchidea olyan zamatos, buja illatot alkotnak, hogy teljes extázisba vagyok tőle. A praliné, tonkabab, kávé, vanília, karamell, pacsuli és rózsa pedig annyira édesen simogatóak, hogy muszáj lesz szereznem egy üveggel belőle.

Jean Paul Gaultier Ma Dame edp-jét régen nem szerettem…. mindig csak megszagoltam az üzletben, de soha nem vártam meg a leszáradást, nem csináltam bőrpróbát. Pedig nem is rossz. Vadmacskás, ellentmondást nem tűrően csábító, fekete fűzős, neccharisnyás, tűsarkús, vörös rúzsos illat. Elképzeltük? J Rózsaszín bors, pézsma, rózsa, pacsuli és a fás illatért felelős cédrus adják az illat sava-borsát.

81YwUaprBAL._SL1500_

Bvlgari Jasmin Noir – nekem ez az illat a túl szép, hogy igaz legyen kategória. Ilyen finom nőiesség, törékeny kecsesség, és vonzerő egyszerre nem sok parfümnek adatott meg. Kiemeli a Bvlgarik sorából. A zöld jegyek, jázmin, gardénia és mandula ártatlansága besétál a tonkabab, pacsuli, ámbra és minőségi fás jegyek alkotta sötét éjszakába.

Lanvin Arpege…hát feketének fekete, nagyon is. Alkalmi és misztikus, de nekem túlságosan erőteljes. Ennyire még én sem vagyok extrovertált, hogy ezt az illatot magamra merjem fújni. Ez az a tömegből kitűnős illat, ami bárkit azonnal a társaság középpontjába varázsol. Az aldechides jegyek, neroli és gyöngyvirág szinte alig adnak helyet a többi összetevőnek, mellettük csak az erőteljes liliom, jázmin, rózsa és benzoégyanta tud igazán érvényesülni.

Chanel Coco Noir – egy igazán jól hordható Chanel, amit nem csak a neve miatt érdemes megvenni, hanem mert balzsamos, elegáns és sugárzik belőle a luxus, a finom elegancia. Nekem azonnal a kis fekete ruha jut róla eszembe, hisz nem egy nehéz illat, mégis annyira szép és előkelő, ízig-vérig alkalmi. A grapefruit citrusos, kesernyés illata szépen emeli ki a rózsa és pacsuli táncát. Az olibanum, szantál és pézsma pedig simogató, meleg ölelésével varázsol el.

Hugo Boss Nuit pour Femme Intense névre hallgat ez a púderes-fás illat. Nagyon jól egyensúlyozik az ibolya, őszibarack és szantálfa adta puha, púderesség és a tölgymoha, válogatott fás jegyek száraz, kissé kimért, ám nagyon elegáns illata között. A komolyságot tompítja a jázmin, nos így már mindjárt egy könnyedebb és szinte mindenki által jól hordható esti illatra bukkantunk.

dolce-gabbana-the-one-desire-eau-de-parfum-75-ml

Dolce & Gabbana The One Desire nem feltétlen a vágyakról szól, inkább egy édes-gyümölcsös party illat. Attól, hogy kicsit felszínesre sikeredett, nem rossz, esti illathoz illően telt és enyhén erotikus töltetű, persze ez épphogy csak elmondható róla. Licsi, narancs, vanília, karamell és szantálfa alkotta fekete cukiság egy csipet tubarózsával.

Yves Saint Laurent Black Opium…mondhat bárki bármit, én szeretem. Jó nem egy átütő, felejthetetlen illat, nem ez lesz parfümvilág emlékezetes, híres illat. Sőt lehet jövőre már senki sem emlékszik majd rá, de vagány, édes, amolyan csillogó-fekete szexis cukiság. Fiatalos, partyzós, gondtalanságot sugalló körtés, kávés, jázminos, narancsvirágos vaníliabomba.

És most jöjjenek a fekete niche illatok! (Lelőhely: Madison Parfüméria)

By Kilian Back to Black, melyet még az aphrodisiac megjelöléssel illettek. Előkelő unisex mestermű…mert szeretjük a feketét, és mert egy esti illat is lehet szofisztikált és elbűvölő. Méz, balzsamos olibanum, benzoegyanta, tonkabab, mézeskalács, vanília és cédrus ölelésében izgalmas fűszerek (koriander, kardamom, szerecsendió) kelnek életre. Édes, krémes kényeztetés.

3872964792_fa8f5bb5bc

Nasomatto Black Afgano! Végre megismerkedtünk közelebbről is. És bizony ez szerelem. Régebben egy tolakodó férfias illatnak tartottam, de most előkerült a papírcsík és bőrpróbára is sor került. A harsány zöld jegyekkel és kannabisszal induló erőteljes kezdés miatt akadtam el eddig. Na de kérem, sose ítéljünk elsőre! A dohány, kávé, fás jegyek, gyanta, oud és a tömjén egy csodaszép, misztikus világba varázsolnak minket. Ez a parfüm a leszáradás után egy csodává válik. Nő létemre simán magamra fújnám. Olyan őserő és mágikus vonzerő rejlik benne, mely tökéletesen jeleníti meg a fekete színt.

Bond no 9 Wall Street a legfrissebb , legüdébb fekete illat. A Wall Street üzleti életének eleganciáját képviseli, mint egy méregdrága fekete designer öltönybe és aranyló Hublot órába öltözött, felső tízezerbe tartozó, stílusos üzletember, aki nem azért nem veszi magát annyira komolyan. Ez a játékosság és a fekete szín kombinációja zseniális, lazaság a komolyságban, vagányság az eleganciában és szabadság egy protokoll szerinti világban. Levendula, pisztácia, uborka, keserűnarancs, hínár, vetiver és citrom 10 pontos kombinációja. Egyszerűen szeretem! Méghozzá nagyon!

Nektek  van kedvenc fekete illatotok?

Szylwy



1 thought on “A legfeketébb illatok – Top 10 és a ráadás”

  • Nekem a Lanvin Arpege egy megnyugtató, ringató illat. Különleges, hogy egész nap viselhetem, úgy hogy az a visszajelzés “ez te vagy”. Nagyon nehéz a drogériákban megtalálni a sok “habcsókos édes” illat között az igazit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter