David Bowie kedvenc parfümjei

Nagy veszteség (nem csak) a zenei világnak, hogy David Bowie már nincs közöttünk. Az örök kaméleon szinte albumról albumra megújult, ezért kíváncsian kutattam utána, vajon milyen parfümöket használhatott. Meglehetősen konzervatív volt az illatok terén – ha lehet hinni a forrásoknak, minimum Etat Libre d’Orange illatokat képzeltem el hozzá, de Bowie inkább a klasszikus vonalat kedvelte.

david_bowie

Egyes feljegyzések szerint az egyik legjobb illatú férfi (ember) volt, egy ismerőse így írta le Bowie illatát:

“Ahogy beléptél a terembe, egyből érezted, valami más volt, valami nagyon jó illat, ó igen, David Bowie van itt. Olyan illata volt, mint egy ősrégi fenyves, mely pár hónapja leégett, és érezni benne az új, erőre serkenő növényeket, a füvet, nedvességet. Füstös, fájdalmas és mégis édes.”

Floris valamelyik klasszikusa

Mi más is lehetett Bowie egyik kedvelt illata, mint földije, a Floris parfümház egyik klasszikusa. A 285(!) éve működő parfümház igazi klasszis, csakúgy mint maga a zenész is, kár, hogy nem tudni, pontosan melyik illatát kedvelte annyira.

Creed Silver Montain Water

A Creed legendás aromás illata, az a bizonyos Ezüst Hegyi Víz (Patak) tiszta, friss, pézsmás, uniszex illat. Nem éppen formabontó, inkább szelíden frissítő, megbújó illat.

Palota Picasso Minotaure

A 90-es évek illata, érzéki, vágyfokozó és lehengerlő. Mennyire más aura, mint a hegyi patak illatú Creed. Tényleg egy kaméleon lehetett Bowie!

Guerlain

Állítólag úgy nyilatkozott egyszer Bowie, hogy bármi jöhet, ami Guerlain.

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter