A hónap illata ? december

Nem is férhet hozzá kétség, hogy az évet az egyik kedvencemmel zárom. Decemberhez érkezve már javában készülünk a karácsonyra, sütünk-főzünk, karácsonyi vásárba megyünk, a csípős, fagyos hideget pedig szinte már vágni lehet. Az édes-karácsonyi illatok között keresgélve pedig rábukkantam egy régi kedvencemre az Acqua di Parma Blu Mediterraneo sorozatából a Mandorlo di Sicilia-ra.

img260707-acqua-di-parma-blu-mediterraneo

Az Acqua di Parma amúgy is a kedvenceim közé tartozik, ez az illat pedig különösen közel áll hozzám. Olyan módon mutatja be az édes illatjegyeket, hogy nem lesz túl nehéz, túl tömény, inkább a karácsonyi sütemények illata lengi körül viselőjét. Mindezt úgy, hogy nem keltjük azt az érzést, mintha épp a konyhából, a sütő mellől jöttünk volna el. Ez az édesség meghitt, örömet, melegséget, biztonságot sugárzó. Frissen induló fejjegyében narancs és bergamott nyújt üde indítást, a karácsonyi süti illatot pedig a csillagánizs és a mandula alapozza meg. Az ylang-ylang, őszibarack és a jázmin a szívjegy királynőiként krémes, pihe-puha, nőies illattal ajándékozzák meg viselőjüket. Intim meghittséget sugárzó illata szinte mindenkit arra késztet, hogy megölelje a Mandorlo di Sicilia illatába burkolózó hölgyet.

advent-christmas-almond-candle-decoration-festive_121-21933

Az alapjegyben érdekesen alakulnak az összetevők, hiszen a meleg szantálfa, a vanília tovább erősítenék ezt a lágy nőies vonalat, de a cédrusnak, pézsmának és tolu balzsamnak köszönhetően enyhén unisex jelleget kapott?legalábbis eredetileg unisexnek készült. Én mégis inkább azt mondom ez egy csodaszép, decemberi, karácsonyi gyengédséget, szeretetet sugárzó lágy női illat. Beburkolózunk egy meleg takaróba, leülünk a kandalló elé egy kis mandulás karácsonyi sütit majszolva és forralt bort iszogatva és ezzel a mesés illattal koronázzuk meg a decemberi hangulatot, miközben gyönyörködünk a csodaszép hóesésben.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter