4711 Remix Cologne Neroli Edition 2021- parfümkritika

Ha megnézem a blog statisztikáit, azt látom, hogy sokan keresnek olcsó kategóriájú, de jó parfümöket. Nyilván ez nem “mission impossible”, de azért a legtöbb esetben erős kompromisszumokat kell kötni, ugyanakkor sokszor elég az is, ha nyitottak vagyunk, és azokon a polcokon is kotorászunk, ahol eddig nem szoktunk.

Tudjátok, hogy évek óta követem és szeretem a megújult 4711 munkásságát. Nem könnyű egy ilyen régi, ikonikus márkának újat mutatni, úgy, hogy a közkedvelt, de már inkább az idős korosztály között népszerű 4711 kölnit a köztudatban tartsák, és a fiatalokat is bevonzzák, akik egyáltalán nem szeretnék azt az illatot használni, amit a nagyapjuk. Itt jön képbe a Acqua Colonia sorozat (hahó, a Blood Orange & Basil nagyon jó, kedvenc!), és a pár éve indított 4711 Remix Cologne sorozat. Ez utóbbi lényege, hogy a klasszikus kölni egy-egy alkotóelemét kiemelve fiatalos köntösben, újra alkotva próbálják az újabb generációkat megnyerni.

2018 óta léteznek a 4711 új, izgalmas kompozíciói: a 4711 Remix Cologne a fiatalos trendek felé fordul és évente friss, modern kiadásban jelenik meg. Mindig a hét fő összetevő – citrom, bergamott, narancs, levendula, rozmaring, neroli és keserűnarancs illóolaj – egyike kerül a középpontba és ennek alapján „újrakeverik” a klasszikus illatot. Az illattörténelem több mint 225 éves múltja ezzel a jelenbe érkezik. Elsőként a lédús narancs volt a fókuszban, és az illat rögtön elnyerte a német „Illatcsillag” (Duftstar) parfümdíjat „Női életmód” (Lifestyle Damen) kategóriában. 2019 a szelíd levendula, 2020 a frissítő citrom éve volt, utóbbi is rendkívül népszerű illat lett. Idén pedig a spanyol narancs fehér virágaiból kivont neroliolaj kapja a főszerepet, és annak féktelenül gyümölcsös aromája. Illatos kiegészítő mindenkinek, aki friss, energikus életérzést szeretne hazavinni. A korábban limitált Remix Editions illatok a nagy kereslet miatt 2021-től folyamatosan kaphatók.

Nézzük, hogy szól a leírás:

“A Remix Cologne Neroli Edition felütésében a mandarin és az őszibarack jegyek zamatos gyümölcskoktélra emlékeztetnek, amely – egy leheletnyi nerolival keverve – vagány lendületet kap és jó hangulatot áraszt. A szívben a narancsvirág és a fás illat-elemek kombinációja meglepően izgalmas keverék, amelyet finoman lágyít a praliné édes illata. A vanília, a száraz fák, a pacsuli meleg jegyei elmélyítik az kompozíció intenzitását és így folytatják az illatos utazást.”

Összetevők:

Fejjegy
neroli
mandarin
őszibarack

Szívjegy
narancsvirág
praliné
ámbrás fa

Alapjegy
pacsuli
vanília
fás illatok

„Ez az illat vidám, nyárias optimizmust áraszt. A mandarin és az őszibarack jegyei friss, pompás lédússágukkal nyitják meg a kompozíciót a neroli virágos, zöld, mézes jegyei mellett. A narancsvirág, a praliné és a modern borostyánfa ragyogó, napsugaras szívet teremt, miközben a strukturált pacsuli, a száraz fa és a vanília naplementéig biztosít meleg, kellemes érzést a bőrnek! Az illat telt, ,Joie de vivre‘ – életöröm.” – Nathalie Lorson, parfümőr, a Remix Cologne – Edition Neroli alkotója

Lányok, fiúk, ez valami egészen más, mint amit akár a 4711-től, akár egy kölnitől (cologne) várnánk. Ha vakon teszteltem volna, azt mondanám, hogy a Godd Girl egyik klassz nyári változata. Semmi csacskaság, semmi citrusos semmiség, hanem éppen ellenkezőleg, érzéki, vagány nőiesség és erő a javából. A fás jegyek igazán markánsak, a gormand akkordok sem csúsznak sekélyes cukorkás felhőbe, a neroli és narancsvirág fanyarkás frissessége üdén hat a sok-sok karakán jegy mellett. Meglepően komplex, modern illat, a legmerészebb 4711 variáns, amit eddig próbáltam. Nagy-nagy piros pont az alkotóknak, még akkor is, ha az alapillat csak igen halványan köszön vissza a kompozícióból.

100 ml-s változatban kapható, ez 8000 Ft körül van, így már most biztos állítom, hogy a legjobb nyári befektetésetek lesz, ha megveszitek. Rossmann, Müller drogériákban biztos, hogy megtaláljátok.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter