4711 Acqua Colonia szezonális parfümjei

Ha van még, aki nem ismerkedett meg a 4711 Acqua Colonia sorozatával, az tényleg zarándokoljon el az egyik legközelebbi Müller parfümériába, és próbálja ki őket, mert ár-érték arányban messze a legjobb parfümök találhatóak meg a kínálatban, 5990 Ft az 50 ml-s kiszerelés, és bár kölniként van aposztrofálva, tartóssága, hatósugara simán edt változatként vehető. Sokan rákaptak a sorozatra – teljesen jogosan – és a márka is csodásan érzi azt, hogy mi kell a jó népnek, így szorgos gazdagént bizony kiszolgálja az újdonságra éhes tömeget, naná, hogy az ünnepi szezonra dob piacra két szuper kis darabot, ami nekünk csak jó lehet!

Az előző évek szezonális kiadásainak nagy sikere mintegy megköveteli az ismétlést minden évben. Így tehát az idén is két új limitált alkotással bővül az Acqua Colonia választéka. Az Eau de Cologne illatfajtára jellemző hűvös, friss jegyek illatszerészeti szempontból igényesen társulnak a meleg és jótékony árnyalatokkal. A kiválasztott összetevők az aromaterápiás hatásuknak köszönhetően hangulatjavító fénysugárként hatnak a hűvös őszi és téli pillanatokban.

Már most szólok, hogy a Green Tea & Bergamot úgy szállt be a teás, friss illatok csatájába, hogy kapásból verte a mezőny legnagyobb részét. Tudjuk, hogy ha zöld tea, akkor Elizabeth Arden Green Tea, de ha valaki valóban egy pezsgő, gyöngyöző zöld teás illatra vágyik, hatalmas nagy adag bergamottal, akkor tegyen próbát a Green Tea & Bergamot-tal. Úgy friss, hogy cseppet sem karcos, hanem lekerekített, szépen kidolgozott nedű, amely valóban felfrissíti az ember testét és lelkét. Abszolút nem a nyers-sportos vonalból való, totál lehet viselni akár irodába is, bár én télen inkább uraknak javasolnám, nyáron viszont a hölgyek (is) vessék rá magukat. Tudom, hogy nyáron az egyik kedvencem lesz (vetekszik a várnarancsos bazsalikommal), jó darab, na!

Zöld tea

A zöld tea levelei pozitívan hatnak a mentális egyensúlyra, ihlető hatásúak, és tiszta, lágy jegyet kölcsönöznek a kölnivíznek.

Bergamott

A bergamott tökéletesen harmonizál a teával, – az Earl Grey jellegzetes jegyeként felismerhető, pezsdítő citrusgyümölcs illatos olaja tiszta formájában valódi hangulatjavító.

Amikor még csak olvastam a sajtóanyagot a Coffee Bean & Vetyver parfümről, azt gondoltam, hogy atyaég, ez lesz az én illatom, tuti le sem teszem egész télen. A kávé, mint parfümösszetevő reneszánszát éli, a vetiver meg finoman adagolva nagyon ütős tud lenni, a kettő együtt csak jó lehet. Nos, a Coffee Bean & Vetyver-ben igazából a vetiver eléggé hangsúlyos. A vetiverről tudni kell, hogy igazából egy gyökérzet, amelynek száraz, fás, finoman pézsmás, füstös karaktere, illata van. Általában férfiaknak tervezett illatokban kap nagy hangsúlyt, kerül előtérbe, női illatban ritkán van jelen, vagy nagyon halványan. Mivel a Coffee Bean & Vetyver-ben igen hangsúlyos, ezért én elsősorban maszkulin illatnak gondolom és érzem, a kávé bár kifejezetten aromásan bontakozik ki benne, a nyers és határozott vetiver elnyomja. Számomra olyan értelemben csalódás, hogy nem az a tejeskávés illat (bár miért is lenne az, ha száraz vetiver van benne), nem krémes-kávés karakterű, hanem karcosabb, szárazabb, nyersebb, így én nem nyúlok utána olyan sűrűn, ellen a Zuram annál szívesebben viseli. Szóval jelen esetben férfiak előnyben. Kár! 🙁
Kávébab

A pörkölt kávébabok erőteljes, sokoldalú illatjegye energiával tölt el. A kávé szerte a világon a legalapvetőbb módon nyűgöz le, élénkíti a szellemet és élesíti az érzékszerveket.

Vetiver

A kávébabokkal tökéletes harmóniában a vetiver nemes, édeskés-fanyar árnyalatai erősítő és regeneráló hatásúak. A vetiver fű markáns illata mintegy leföldeli a viselőjét.

Összetevők: kávébab és vetiver valamint bergamott és zöld tea

Sillage: 3– ahhoz képest, hogy kölni (cologne), nagyon jó, edt töménységnek gondolnám

Tartósság: 3 – kölni (cologne) létére nagyon jó

Szexifaktor: 3 – nem szexi illatok, hanem frissítő, nyugtató és serkentő hatásúak

Elegancia: 3 – abszolút elmegy mindkettő irodai, csinos öltözékhez

Korosztály: kortalan, bárki viselheti

Árkategória/árérték: az egyik legjobb, 50 ml 5990 Ft a Müller parfümériában, de ha kifogod az akciókat, akkor akár 20%-kal olcsóbb is lehet. Na, ilyenkor kell minimum 2-3 darabot venni a sorozatból!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter