2022 legígéretesebb parfümújdonságai

Nem mondhatnánk, hogy nagyot fordult a parfümpiac és a parfümtrendek sem változtak markánsan az elmúlt 1-2 évben. Érezhető a 90-es évek hatása, nem csak a divatban, hanem a parfümök terén is. A komplex, gazdag, már-már uniszex illatok újra teret nyernek, és az ultra feminin virágos jegyek továbbra is a legmenőbbnek számítanak. Ha nem is cseng le az édes illatok hulláma, látszik egyfajta enyhülés vagy tompulás. Már nem a vattacukor édességű illatokért nyúlunk, hanem a fűszeres vaníliás és fás karaktereket keressük. A parfum.hu oldalról válogattam illatokat.

Egyértelműen most érett be Dolce & Gabbana Dolce Lily illata. A sorozatnak számos darabja megjelent, mégis a Lily az, amely ebben az évben teret nyerhet. A liliom és a rózsa üde akkordjára épül, a citrusok erőteljes és pezsgő támogatása mellett, melyet a passiógyümölcs trópusi ízei dobnak fel. Nem maradhat el pézsmás-szantálos vanília akkord sem, aminél jelenleg nincs trendibb.

Főbb illatjegyek: liliom, rózsa, citrom, bergamott, passiógyümölcs, pézsma, szantálfa, vanília

A kis fekete végre új fazont kapott! A Guerlain háznál annyira a Mon Guerlain vonalra koncentrálnak, hogy a sokak által imádott La Petite Robe Noire kissé háttérbe került. Most viszont a reneszánszát élő rózsa kapott főszerepet, és jelent meg a lehetetlen nevű La Petite Robe Noire Rose Rose Rose parfümben. Személyemben tuti vevő leszek az új illatra, mert minden jöhet, ami rózsa. Márpedig a LPRNRRR-ben (nincs az a pénz, hogy újra és újra leírjam a nevét) a mandulán és a meggyen kívül brutális mennyiségű rózsa lesz jelen (damaszkuszi, török és grasse-i). No, és a jól ismert guerlinade akkord (írisz, tonkabab, vanília). Alig várom, hogy beszerezhessem!

Főbb illatjegyek: mandula, meggy, gyümölcsös jegyek, bergamott, rózsa, írisz, vanília, tonkabab, ánizs

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, az idei szezon sztárja a naptej illatú Les Belles Nina Soleil lesz! Nagyon megy a szekér Nina Ricci háza táján, a Nina olyan vonal, amely láthatóan még elbír jó pár változatot, ez mellett sajnos azonban nincs másik zászlóshajója a márkának (nem értem, a L’Extase vonal miért fulladt ki). Koncentráljunk a sárga Ninára. A Nina Soleil édes akkordját a vaníliás tejszínhabnak köszönheti, amelyet a Ninából már jól ismert pezsgő citrusok vezetnek fel, hogy aztán a krémes édességen fürdő cédrus és gardénia jegye ki-kikacsintson belőle. Imádnivaló csacskaság, kell ez a könnyedség erre a nehéz évre!

Főbb jegyek: bergamott, mandarin, tejszínhab, gardénia, vanília, cédrus

Nincs trendibb jelenleg a teljesen természetes, vegán, újrahasznosítható parfümnél. A Chloé márka mindig is érzékeny volt a világ változásaira, így nem lepődök meg, hogy elkezdték a legnépszerűbb illataikat természetes összetevőkkel újra kiadni. Tudni kell, hogy az illatok összetétele nem változott, ugyanakkor a teljesen természetes összetevők által az alap/ős illatnál picit más illatúak lesznek. Annyira 2022, hogy csak na! A 100%-ig természetes összetevőket tartalmazó Chloé Naturelle EDP mellett idén megjelent a Nomade Naturelle EDP is.

Végül jöjjön egy férfi illat, ami talán ledönti a trónról az évek óta királyként megkoronázott Dior Sauvage-t. Az Yves Saint Laurent L’Homme a 2000-es évek stílusos és elegáns férfiak illata volt. Számomra a FÉRFIILLAT csupa nagybetűvel. Számos változatot megélt, a L’Homme Nuit azonban még népszerűbb lett, mint az alapillat. 2022-ben azonban a sztár visszatér, hamarosan megjelenik az YSL L’Homme Eau de Parfum!

“A L’Homme és a La Nuit de L’Homme parfümökkel az YSL a modern férfi két arcát ünnepli: a laza bájt és a villanyos csábítást, a kifinomult dandy-től a titokzatos csábítóig. Az új parfüm a L’Homme karakterének magnetizmusát kívánja megtestesíteni egy új szirupos és kifinomult bourbon szignatúrában. A L’Homme EDP megtartja a L’Homme franchise magját, amely egy jellegzetes fás kombináció, ezúttal egy erőteljesebb, finomabb, mámorítóbb változatban. Mint a likőr, a keserű narancs keserű esszenciája jól illik az Infusion de Bois de Chêne akkordhoz. Ez az új összetevő, amelyet konyakoshordók tölgyfaforgácsából desztilláltak, új nyomot és új parfümjegyeket eredményez.” (via: Fragrantica)

Főbb összetevők: bergamott, keserű narancs, geránium, levendula, vetiver, cédrus, tölgyfa infúzió

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter