Carine Roitfeld Carine – parfümújdonság

Nagyon tudatosan szeretném az előítéleteimet, bíráskodásaimat elfojtani, amelyek első benyomásként tódulnak fel bennem, de Carine Roitfeld (a francia Vogue főszerkesztője volt 2001 és 2011 között) új parfümjének kampánya láttán nem tudom eldönteni, hogy mivel is állok szemben. Vajon ez a mellvillantás öncélú vagy éppen a kampány része? Vajon Carine-től ez totál normális vagy meghökkenteni akar? Mindenesetre a net felrobbant tőle, nyilván sokan kritizálják a kora és a mellvillantás miatt (ageizmus), na de indokolt ez a parfüm reklámozásához? Az én testem, az én döntésem, vagy totál irreleváns cselekedet?

“Az új Carine illatom bemutatása olyan, mintha meztelenül sétálnék végig a Champs-Élysées-n. Ez a legintimebb utazásom, a meztelenkedésem. Megnyitom az ajtót az érzelmeim, az emlékeim, a gondolataim, az álmaim és a fantáziáim előtt.” – mondja Carine.

Végülis, ha a fantáziáját éli meg, akkor oké, de szerintem egy kicsit túltolt.

“Ez egy portré-parfüm, egy szaglásbeli tükörkép. Ez egy fás-virágos illatcsalád értelmezése, fekete pacsuli jegyekkel. Valami váratlan, érzéki és kiszámíthatatlan illatot akart ezzel az illattal. Inspirációként egyedi ruhákat és kiegészítőket talált, valamint a pacsuli esszenciáját tartalmazó kis üvegeket. Roitfeld azt mondja, különösen odavan a pacsuliért, és a tiltott illataként tekint rá.” (via: fragrantica.com)

Fejjegy: rózsaszín bors, fűszerek
Szívjegy: jázmin, gardénia, rózsa
Alapillat: pacsuli, vetiver, kasmírián



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter