Juliette Has A Gun Anyway – parfümkritika

Amúgy, különben is…

Megvan az az érzés, amikor kipróbálsz egy teljesen ismeretlen parfümöt a bőrödön, és szinte libabőrös leszel a gyönyörűségtől, melyet a felismerés okoz, hogy újabb nagy parfümszerelemre bukkantál? Nálam ritka ez az érzés, éppen ezért értékelem annyira. És nem számít, hogy ezt az élményt egy pár ezer forintos kevésbé divatos vagy egy igen drága, exkluzív parfüm okozza, az illat és az egymásra találás élménye minden mást elsöpör. Nos, pontosan ma éltem át újra ezt az érzést, amikor végre kipróbálhattam az új Juliette Has A Gun parfümöt, mely egyszerűen csak az Anyway nevet kapta. Romano Ricci munkásságáról már itt olvashattatok a blogon, itt most elég csak annyi, hogy Nina Ricci dédunokájaként nem hoz szégyent a családra, Juliette Has A Gun (JHG) parfümmárkája alatt egyik remekművet ontja a másik után. A minimalista Not A Perfume hatalmas sikere óta várunk egy újabb “nagy durranásra”, hát megkaptuk!

anyway üveg

Egy minimalista remekmű érkezett a Le Parfum Croisette-be. Juliette Has a Gun legújabb illata az Anyway, mindössze tizenöt összetevőjével az első pillanattól magával ragadott bennünket. Romano Ricci újra az egyszerűséget kereste, mert elképzelése szerint a luxusipar manapság messze túlbonyolítja a dolgokat, és ezért az új illata nem lehetett sem túl bonyolult, sem túl impozáns. Légies virágok, pézsmák, fás és citrusos illatok keveréke, ami világos, áttetszően finom, mégis tartós parfümmé lesz a bőrünkön. Az Anyway olyan finomság, amit szívesen viselnénk egész nap, hiszen könnyedségével bevési magát az emlékezetünkbe, egyhamar nem is felejtjük el. Tiszta, lényegre törő, és mégis olyan egyedi lesz rajtunk, akárcsak az aláírásunk.

Fő összetevők: Zöld lime illóolaj, keserűnarancsvirág illóolaj, jázmin abszolút, Ambrettolide,  Hedione és Ambroxan.

Van orra hozzá...
Van orra hozzá…

Hogy mitől van ekkora hatással rám ez a parfüm? Meseszép, tiszta, puha és egyben száraz fás-pézsmás illat bontakozik ki a bőrömön, mely mint egy puha fátyol elterül, szétfolyik a testemen, mint egy láthatatlan és illatos aura. Szó szerint elég egy fújás ahhoz, hogy a varázslat működjön: egy végtelenül minimalista illat, melynek ereje a leggazdagabb és legösszetettebb parfümökével vetekszik. Visszafogottabb,  mint a Citizen Queen vagy Lady Vengeance vagy a Mad Madame; puhább, melegebb,  mint a Not A Perfume.  Az már biztos, hogy az ambroxan összetevő nálam tuti befutó, mely az ámbra egyik szintetikus megfelelőjének egyik változata, itt a puha-faktorért felelős.

Uniszex illat, mely a JHG illatok között újdonság, magam is kétkedve fogadtam, és tényleg! Az Anyaway úgy uniszex illat, hogy mesterien, már-már varázslatos módon alkalmazkodik viselője bőrkémiájáért, így akár egy csinos hölgyön, akár egy elegáns férfin is istenien állhat.

Tessék szépen elzarándokolni a Le Parfum Croisette parfümériába, és kipróbálni, remélem, nekem is hagytok egy üveggel! 🙂

50 ml Eau de Parfum 24.000 Ft

100 ml Eau de Parfum 33.000 Ft

http://www.leparfum.hu/hu/JulietteHasAGun/Anyway



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter