Ilyen volt 2021…

Röviden? Sz*r. Bővebben? Nem annyira vacak, mint 2020, de nem is sokkal jobb.

Ha a parfümtrendeket, premiereket nézzük, igen sovány volt a felhozatal. Még mindig a Dior Sauvage/Bleu de Chanel és a Black Opium/La Vie Est Belle illatok a legkeresettebbek, a niche szegmensben sem tudta semmi lesöpörni a Rouge Baccarat egyeduralmát semmi, bár az új Kilian illatok nagyon hasítanak (pláne az Angel’s Share).

Személy szerint én sem tudtam kipróbálni az összes új illatot, már csak azért sem, mert vagy zárva volt az ország, vagy ha lehetett mászkálni, nem mászkáltam vagy nem parfümériákba. Igen, még mindig kissé ki vagyok égve illatok terén, sajnos az sem segített rajta, hogy 2020 decemberében covidos lettem, és minden klasszikus tünetét produkáltam, beleértve a szaglásvesztést is, és minden klasszikus poszt covid tünet előjött rajtam, beleértve a szaglásérzék módosulását, fantomszaglást és miegymást. Most mondjam azt, hogy minden, ami jázmint tartalmaz, nekem kaki szagú volt?! Hogy fél évig gyakorlatilag nem tudtam élvezni a saját illataimat (sem)?! Őszre állt helyre bennem minden újra össze, de addigra már egy teljesen új illatpreferenciám lett, sok régi kedvencemet már nem is élvezem…pech! Hívtak több parfümös rendezvényre, számos parfümös anyagot kaptam, de egyszerűen ebben az időszakban ezek nem mozgattak meg, és nem is lettem volna hiteles, ha a poszt covidos szűrőmön keresztül számoltam volna be nektek ezekről az élményekről.

Ezért fordultam a testápolás felé jobban, az illatos olajok és testápolók nagyon bejöttek, azokat használtam előszeretettel. Kicsit túlzásba is vittem, mert azért ezek a termékek felbontás után hamar megromlanak (bizony, volt, amit ki is kellett dobnom, mert avas lett…), az idei évben ha volt, amit megfogadtam, az az volt, hogy visszafogom magam “harácsolás” terén. (hahaha…)

Nagyon örültem, hogy a minimális posztolgatásaim ellenére az ókövetők-rajongók megmaradtak, és olvasgatták a szösszeneteimet, mind a blogon, mind a facebookon, Instagramon. A blogon több, mint 200.000 oldalletöltés volt. Ez annak a fényében is szép, hogy tényleg alig frissült tartalommal, hetente 1-2 posztot tudtam csak kitenni.

A blogon még mindig az alábbi posztok voltak a legolvasottabbak:

Top 10 legdögösebb női illat a pasik szerint

10 biztos jel, hogy hamis parfümöt vettél

Rendelhető illatminták

Friss, tiszta illatok – tippek és ajánlások

Hogyan válasszunk parfümöt?

Top 10 parfüm kismamáknak és babázó anyukáknak

A Fragrantica is közzétette a maga olvasói szavazatok alapján létrehozott toplistáit, itt nézhetitek meg a kategóriák nyerteseit: https://www.fragrantica.com/news/FRAGRANTICA-Readers-Choice-AWARDS-2021-15961.html

Azt örömmel látom, hogy egyre több niche parfümmárkát vásárolhatunk már meg itthon, a Budapesten lévő niche parfümériák igazán kitesznek magukért, jobbnál jobb darabokat szereznek be és próbálnak a vásárlóknak kedveskedni. Tényleg jó ezt látni, örülök, hogy végre mi is felkerültünk az illattérkép markánsabb részére. Köszönhető ez talán annak is, hogy egyre többen posztolnak az illatokról, hogy már egyre kevesebben nézik az embert csodabogárnak, ha egy-egy ismeretlen illatházról beszél vagy ír. Ugyanakkor továbbra sem lesz a Parfümblog.hu egy elitista, kirekesztő oldal, ahol ciki arról beszélni, hogy valakinek teszem azt a Puma Flowing élete illata. Mindig is tartottam magam ahhoz, hogy az összes kategóriából tudjak szemezgetni, hiszen az olvasókat mindegyik szegmens érdekli, eleve ezért is jött létre a blog. Továbbra sem vagyok képzett vagy képzetlen, önjelölt parfümőr, és nem is szeretnék az lenni. Mondjuk úgy, hogy azért van már jó pár év (évtized) a hátam mögött, amit parfümökkel töltöttem, ami által felhatalmazva érzem magam arra, hogy véleményt fogalmazzak meg egy-egy darabról, ami – remélhetőleg – informatív az olvasók számára.

Ezt az utat fogom 2022-ben is követni!*

*Csak remélni merem, hogy sokkal több illatos élménnyel…

Tsók, drágáim!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter