Friss, tiszta illatok – tippek és ajánlások

Ha van, amit a legtöbben kérdeztek, az az, hogy ajánljak friss, tisztaságillatú parfümöt, amely a frissen mosott ruha illatára emlékeztet, vagy tiszta pamut/víz/fű/púder illatú. Külön kell választani a púderes, a friss és a tisztaságillatú illatok fogalmát, mert nem feltétlenül egyeznek. Sokan a vaníliás parfümöket is púderesnek aposztrofálják, ez is attól függ, hogy milyen jegyekkel van kombinálva, mert a tiszta púderes illat nem egyenlő a vaníliával. Ugyanúgy a rózsa is lehet központi illatjegy egy nagyon tiszta illatban, ugyanakkor nem minden rózsás illatot nevezhetünk tisztának és frissnek. A levendula az egyik kulcs, de nem feltétlenül, mert nagy adagban egyáltalán nem friss aromájú. Maga a friss és a tiszta illat fogalma is külön értendő, mert egy zöld, vagy citrusos illat is friss, ugyanakkor nem tisztaságillat. Ellenben amióta tisztítószert használunk (amiben nagy adag citrus van), azóta a citrusos illatokat összekapcsoljuk a tisztasággal. Nyilván vannak olyan tiszta illatok, amelyekkel nem fogunk Cif illatúnak tűnni, ezért gondoltam, hogy összegyűjtöm a legjobb tiszta és friss illatokat.

Clean parfümök

Külön brand épült arra, hogy sokan nagyon vonzódnak a tiszta illatokhoz. A Clean (jelentése angolul tiszta…) illatai mind nagyon frissek és tiszták, szerintem azok számára, akik nagyon szeretik például a frissen vasalt ruha illatát (Warm Cotton), vagy éppen a frissen mosott ruha illatát (Fresh Laundry), azok számára a márka egy kincsesbánya! Személyes kedvencem a már nem kapható Provence.

Estée Lauder Pure White Linen

Aldehides, finom “tulipános” illat, nagyon friss és valóban a fehér pamut illatát idézi. Több változata van, érdemes azokat is kipróbálni.

Byredo Blanche

Az abszolút tisztaságillatú királynő, a maga rafinériáival. Egyáltalán nem középszerű, sőt! Izgalmas, előkelő, játékos, és nagyvilági, mégis istenien tiszta illatú.

Chloe Love Story edt

Szívem szerint a Chloe Signature illatot írtam volna, de ezt már mindenki tudja, hogy maga a mosószer illat. Helyette álljon itt a Love Story narancsvirágos, tiszta, romantikus illata.

Chanel No.5 L’Eau

Korunk egyik legismertebb illatának egyik csodás változata, amelyben az aldehidek igazán szépen muzsikálnak. Nagyon szeretem.

Diptyque Eau des Sens

Szappanosan éles narancsvirág illatú, szinte már koncentrátum jelleggel.

Serge Lutens Clair de Musc

Ha mosószer jellegű friss illatra vágyunk, akkor nagy eséllyel azok lesznek a befutók, amelyekben sok-sok pézsma van, mint Lutens Clair de Musc illatában. Finom púderes vonallal egészül ki.

Elizabeth Arden Green Tea

Kihagyhatatlan a válogatásból! Citrusos-aromás illat, nagyon gazdag és komplex, ugyanakkor friss és tiszta illatú. Nagyon jó áron beszerezhető, nyáron így lehet bőségesen locsolni magunkra 🙂

Mugler Cologne

Maga a szappanillat! Narancsvirág, neroli, citrusok és petitgrain, töményen. Nagyon friss, nagyon tiszta, hatalmas rajongótáborral. Totálisan uniszex. (és kicsit hajaz Tom Ford Neroli Portofino illatára)

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis

Csodás tiszta, üde illat citrusokkal, fás jegyekkel és gyöngyvirággal.

Juliette Has a Gun Not a Perfume

Igazából nagy adag ambroxan, semmi más. Egyszerűen egy tiszta, lineáris illat, mégis odavan érte az ember. Én rajongója vagyok.

És amelyeket még szívből ajánlok:

Chanel Chance Eau Fraiche edt

Hermés Jardin sorozata

Calyx

Calvin Klein CK One

Creed Silver Mountain Water

Chanel Crystalle (Eau Verte)

The Philosopy Grace

Bvlgari Omnia Crystalline edt

The Body Shop White Musk

Prada Infusion d’Iris

Moschino Fresh



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter