Novellista Summer Flare – parfümkritika

Még decemberben olvashattatok a Novellista parfümmárkáról és a Novellista Rouge Privé parfümről a blogon (katt ide). A Novellista jelenleg az egyik legnépszerűbb niche parfümmárka a Notino oldalán, jelenleg kizárólag csak a Notino oldaláról lehet megrendelni itthon. Egy rendelésem mellé két mintát is kaptam a márkától, most a Summer Flare illatról írok egy kis beszámolót.

“Milyen okos kis szemétláda volt, és milyen ügyesen játszotta el a sértett ártatlanságot!” – Daisy Miller, Henry James
A Summer Flare-t Henry James amerikai író Daisy Miller című varázslatos regénye ihlette. A fiatal amerikai Daisy története egy európai nyári vakáción bontakozik ki. Ezt követően az ártatlanság, a rajongás, a tisztelet és a jó hírnév, valamint a különböző kultúrák találkozása témáit járja körül. A regény mesterien ábrázolja a jó élet erkölcstelen, hedonista, mégis bájos keresését, amely a svájci Genfi-tó gyönyörű partjainál és Olaszország fővárosában, Rómában játszódik. A grapefruit és a lándzsásmenta illóolajok energikus nyitóhangjai a dinnye és az őszibarack ízletes csavarásával keveredve olyanok, mint egy leheletnyi frissesség egy nyugodt tó körüli nyári reggeli sétán. A ragyogó szívillat a vidám szambac jázmint fehér nyári virágokkal ötvözi, egy csipetnyi pimasz rózsaszín borssal feldobva. A tökéletes nyári esti hangulatot teremtő alapjegy nyugtató texasi cédrusfával, elbűvölő vaníliával és egy csipetnyi fehér pézsmával lazít. (forrás: novellista.com)

Ha a Rouge Privé a romlottság virága, a Summer Flare az ártatlanságé. Soha ennyire nem ábrázolták még szebben a bontakozó, ártatlan és szűzies nőiességet illatként, mint a Summer Flare-ben. Elképesztően élethűen adja vissza za olasz életérzést, az ízek és illatok kakofóniája csodás egységbe fonódik össze. A leszáradása is üde, friss, tiszta, bájos és nagyon olaszos. Sok-sok citrus, amely nem savanyodik be a bőrömön, üdítően kicsattanó napraforgó akkord, puha édes alapokba ágyazott lédús barack és dinnye. Minden akkord a helyén van, minden illatjegy szépen és harmonikusan begömbölyödik a nagy egészbe. Nem mondanám tipikus niche kategóriának, inkább egy jól összerakott mainstream illatra emlékeztet (Acqua di Gioia vonal), ennek ellenére azt mondom, hogy aki kifejezetten szereti a szappanos, tiszta, finoman virágos, nagyon citrusos illatokat, annak jó szívvel ajánlom.

Összetevők: barack, grapefruit, dinnye, menta, jázmin, napraforgó, rózsabors, vanília, cédrus, pézsma

Sillage: 3/5 – kissé visszafogott hatósugár, több spricc kell belőle, ha csíkot akarsz húzni

Tartósság: 3/5– órákig tartósan illatozik

Szexifaktor: 3 – fiatalság, bohóság

Elegancia: 4 – szép, tiszta illat, elegáns nyári illatnak kiváló

Korosztály: bárkinek, aki szereti az üde, jó minőségű illatokat

Árkategória/árérték: 75 ml 33.000 Ft körül van, mint egy alsó hangú niche darab…



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter