Beauty-percek: Malin+Goetz, French Girl

Az előző posztban olvashattatok a NeilaCare.hu beauty webshopról, és az általuk forgalmazott márkákról, most pedig pár termékről írok bővebben, amelyeket én is kipróbáltam.

Voltatok már úgy vele, hogy egy termék annyira betalált nálatok, hogy egyszerűen nem tudtátok letenni, és legszívesebben állandóan azt használtátok volna? Nekem volt pár ilyen az életemben, persze ennek mindig az lett az eredménye, hogy ráuntam, de az igazán szívembe találókat soha nem tudom megunni…igaz, tudatosan időnként nem használom őket, hogy újra és újra a felfedezés csodáját átélhessem. Nos, pontosan ez történt velem, amikor kézbe vettem a French Girl Lumiére Jasmin testolaját. Body glow oil – már itt tudtam, hogy végem lesz, odavagyok a testolajokért, és mindenért, ami csillog. Jázmin illatú – töménytelen mennyiségben jöhet, ha jó minőségű. Őszinte leszek, engem az üveg letisztultsága is megvett kilóra, valamint az állati praktikus pumpás kivitelezés. Szóval adott egy remek, organikus alapanyagokból összeállított, jázmin és ylang-ylang illóolajat tartalmazó olaj, amely épp olyan illatot áraszt, mintha egy jázminbokorba feküdnél bele, valamint egy argán-kókusz-és napraforgóolajat tartalmazó (nem száraz!)olaj egyveleg, ami pihe-puhaságú, selymesen csillogó (nem csillámos!) bőrt eredményez. Az illata számomra nagyon finom, és amikor először használtam, Polli kislányom jött utánam: “Anya, mivel fújtad be magad, nagyon jó az illatod!” Naná, hogy most már ő is használni akarja…7 évesen.

Tipp: ha nem szeretném, hogy olajosan csillogó legyen a bőröm, de szeretnék egy kis extra hidratálást és illatot, akkor tusolás után, még vizes bőrömre felkenem és törölközővel csak finoman leitatom a vizet a bőrömről. Annyira puha lesz tőle a bőröm, mint a csuda! 60 ml kiszerelés, és nem kell minden nap használni, mert kiválóan hidratál, így egy üveg nagyon sokáig elég. Abszolút kedvencem lett így nyáron.

Sok fórumon olvastam már a Malin+Goetz márkáról, természetesen parfümös vonatkozásban, ugyanis a márkának már 2005 óta kaphatók természetes alapanyagokból készült illataik, de az igazi népszerűséget a bizonyos Dark Rum illattal érték el. Nézzük, mit tudhatunk a márkáról:

“Modern patikai luxus

A két, New York Chelsea városnegyedében született márkaalapító díjnyertes összetételű szépségápolási termékcsaládja a lassan ikonikus üzletükből viszi a márka formuláinak hírét világszerte. Matthew Malin és Andrew Goetz a hagyományos gyógyszertárakat újraértelmező bázisában minden megtalálható egy helyen: szaktudás, kezelések, időtlen, minimalista dizájn és hatékony, letisztult luxustermékek sora. A korábban marketingigazgató, mellesleg dizájnőrült Andrew és a szépségszektorból érkező Matthew (aki egyébként a Barneys New York-ban, a Kiehl’s vezetői csapatában, de a Prada kozmetikai üzletágában és a Helmut Lang Parfums-nél is dolgozott) tényleg valamilyen különlegeset alkotott.

Nem hisznek a kísérletezésben. Csupa kipróbált, valódi és megbízható természetes alapanyagot építenek be a formuláikba, felhasználva a technológiai fejlődést is, hogy tényleg a legkímélőbb és leghatékonyabb potenciális szépségkedvencekkel jöjjenek ki. Soha nem adnak termékeikhez felesleges összetevőket, letesztelt, érzékeny bőrre is alkalmas újdonságaik kifejlesztése 2–3 évig tart, hogy mindenképpen biztonságos, ugyanakkor hatékony szépségmegoldásokat állítsanak a polcokra.”

A Malin + Goetz felhozatala tényleg egy csoda, a termékskála legjavát találhatjuk meg a NeilaCare kínálatában. Az alábbi termékeket próbáltam ki tőlük:

Grépfrútos arctisztító

Amit ígér: “Tökéletes mindennapi használatra, olyan mélyreható habzó arctisztító, amely tényleg minden bőrtípus számára megfelelő.” Amit nyújt: drágáim, ez az arctisztítók szent grálja, legalábbis az én felületi vízhiányos, kombinált, már öregedő bőrömnek, amit minden nap sminkelek. Az illata nagyon finom, friss grapefruit, de nem tolakodó. Állaga gél, ami minimálisan habzik fel. De a lényeg, amiért imádom: tényleg mindent IS levisz a bőrömről. Mivel erősen sminkelem magam, használok sminklemosót (mikor mit), aztán arclemosót, természetesen vizet bőségesen, és még ezek után is az esetek 90%-ban át kell kennem a bőröm micellás vízzel, mert mindig rajtamarad smink, sőt…nos, ez az arctisztító hihetetlen, de úgy leviszi a szennyeződést, mint a pinty. Nem akartam hinni a szememnek, szemmel láthatóan csodásan tiszta volt a bőröm. Próbaképp átmentem egy kis micellás vízzel a bőrömön, és semmi nem volt a korongon…tehát patika tisztaságú volt az arcbőröm. A másik lényeg, amiért imádom: ezek ellenére cseppet sem szárítja az arcbőrömet! Abszolút kedvenc!

E-vitaminos hidratáló arckrém

Ami ígér: “A könnyű, gyorsan felszívódó formula zsírsav-technológiával, antioxidánsokkal dúsítva készült, hogy a bőrnek éppen megfelelő mennyiségű nedvességet szállítson. Egyszerre nyugtatja, táplálja a bőrt, ami szuper puha, selymes érzetű és kellemesen hidratált lesz.” Amit nyújt: valóban könnyű hidratáló krém, nagyon enyhe kamillás illattal. Azonnal beszívja a bőr, egyfajta univerzális hidratáló. Vízhiányos bőrömre elégséges volt, igaz, a szokásos szérumokat alápakoltam.

Rumos folyékony szappan kézre + testre

Amit ígér: “A rum illatú habzó tisztító gél lényegében egy hidratáló + tisztító duó, amely a vízsugártól gazdag habbá változik. Markáns sötét rum illatával egy szelíd, mégis hatásos választás. Minden bőrre alkalmas, különösen az érzékeny típusúra.” Lányok, ez valami isssteni szilvás-bőrös-rumos illat, markáns és édeskés illatú, nekem egy jófajta konyak jut inkább eszembe róla. Uniszex tusfürdő és uniszex illat, többen maszkulinnak mondják, szerintem pedig az édeskés gyümölcsös rumos szilva aroma nőknek is ugyanolyan jól áll. Én tusfürdőként használom (szappanként sajnálom), sűrűbb állagú, kényelmesen adagolható termék, én szivaccsal fürdök, elég egy tusoláshoz pár pumpányi adag, kellően felhabzik. Jó tudni, hogy érzékeny bőrre találták ki, az enyém extra száraz és érzékeny, minimálisan éreztem, hogy 1-1 helyen húzódik a bőrön, de nem viszketett tőle (mint ahogy a hagyományos tusfürdőktől). A parfümöt sajnos még nem tudtam tesztelni, de úgy hallottam, hogy egy az egyben olyan, mint a tusfürdőé. Nagyon jó értékeléseket kapott a Fragrantica-n, a Bergamot mellett.

Nagy meglepetés volt számomra az Elemental Herbology díjnyertes Cell Plumping hidratálója. Meg sem néztem az összetevőket, csak vadul bekentem az arcomat vele, és úgy éreztem magam, mint aki rózsavízben fürdött…elképesztően jó rózsavíz illata van, de olyan erőteljes, hogy még éjszaka is félálomban arra eszméltem, hogy az illatában gyönyörködök. Az már egy másik dolog, hogy nagyon kellemes, könnyű hidratáló, ami éppen elég a bőrömnek, azonnal felszívja és nem sikít még hidratáló után. Egyszerűen élmény használni, nekem már ezért megérne egy üveggel.

Kipróbáltam szintén az Elementak Herbology-tól az arclemosó balzsamot is. Nekem szokatlan a balzsamos állaga, valószínűleg nem is jól használtam, mert száraz bőrre vittem fel, mint egy arclemosó tejet, de tény és való, hogy a sminket így is szépen leszedte, én azonban félek az ilyen zsíros termékektől, mert állandóan kipattogzok tőlük, de el tudom képzelni, hogy száraz, érettebb bőrre áldás lehet.

Végül jöjjön Polli kedvence, a “répás szappan”. A karantén egyetlen jó hozadéka nálunk az, hogy a gyerek profi kézmosó, és magas szintre fejlesztette a szappanok iránti rajongását. Imádom figyelni, ahogy gourmand módjára tesztelgeti, használja a szappanokat, alig várja, hogy újabb és újabb darabokat vegyünk elő. Amire én rájöttem, gyerek mellett felejtős a puha szappan, nem tart ki egy hétig sem, mert egy idő után gyurmaként széttrancsírozza. Úgyhogy nem is vásárolok már puha kézműves szappanokat. A Savon Stories nyers sárgarépás szappanja átment a rostán, nem puhul szét, ugyanakkor mégis krémes érzetet nyújt. Minden organikus benne, tele van olajokkal, vajakkal és agyaggal. Az illata pedig finom reszelt répa, szeretjük! Kézzel készült, minden mentes angliai termék, nagyon szép papírborításban.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter