Beauty-percek: Elemental Herbology Harmony test – és fürdőolaj

Remélem, még nem unjátok a testolaj mániámat, de nem tehetek róla…teljesen rájuk kattantam! Egyszerűen hónapok óta teljesen elhagytam a testápolókat és csak testolajokat használok. Az ok: sokkal szebb és puhább a bőröm a bőröm, megszűnt a száraz, húzódó bőrfelszín (vizslát, viszketés), könnyebb és élvezetesebb a használata. Olyannyira beszippantott ez a világ, hogy már a gyerekemnél is alkalmazom, és mivel csakis bevizsgált, jó minőségű termékeket használok, így az ő bőrére is simán kenhetem.

Első ránézésre a testolajok nem tűnnek túl praktikusnak. Kis mennyiség és még drága is. Elsőre. Másodjára, amikor használod (persze, ha jól használod), rájössz, hogy pont annyira jön ki, mint egy jó minőségű testápoló (amire azért az ember eddig is szánt pénzt).

A testolajokat én jelenleg egyféleképpen használom: tusolás után, még vizes bőrre viszem fel, jól eldolgozom (bemasszírozom, a lényeg, hogy a még meleg bőrödbe dolgozd be), majd a törölközővel csak óvatosan itatom fel a felesleges vizet. Ha nem vagy fázós, és bírod, akkor megvárhatod, míg megszáradt magadtól (addig tegyél-vegyél a fürdőben, vagy dobj fel egy pakolást). Én ezt a szeánszt csakis este csinálom, és 4-5 naponta. A köztes időben sem kell “utánkenegetnem”, mert hidratált a bőröm hosszú távon.

Mivel látjátok, hogy elszánt vagyok a testolajok terén, és illatmániás, így gondolhatjátok, hogy van itthon többféle illatú/márkájú testolajom. Mivel illatimádó vagyok, szeretem, ha a testolajnak van illata, ami hat rám. Ha kell, akkor egy jó kis izgató illatút választok (:P mondjuk rózsa), de általában valami nyugtató, stresszoldó illatra vágyom nap végén.

Egyik fő testolaj beszerző forrásom a Neilacare.hu webshop (itt olvashatsz róluk és a kínálatról bővebben), innen szereztem be az imádott French Girl Lumiere Jasmin testolajomat, és a Mokoto olajokat.

Így nagyon örültem, amikor kipróbálhattam az Elemental Herbology Harmony fürdő – és testolajat.

Nézzük, mit ígér:

“Nyugtassa meg testét és fókuszálja elméjét tápláló olajaink kiegyensúlyozó kombinációjával a stressz csökkentése és az egyensúly helyreállítása érdekében.

Mandarin: Felemeli lelkét és segít enyhíteni a stresszt és a szorongást.

Cédrus: Gyengéd és nyugtató, ösztönzi a szerotonin felszabadulását.

Lime: Segít helyreállítani az energiát és felfrissíteni az elmét.

Szintetikus illatanyag-, színezék-, ásványi olaj-, szulfát-, parabén- és tartósítószermentes.”

Nos, az utolsó mondat az, ami miatt az Elemental Herbology termékeit jó szívvel használom (és akár adom a gyerekem kezébe): minden mentes, színtiszta természet. Engem már a Cell Plumping rózsás arckrémjükkel kilóra megvettek, ritka élvezet használni. Feltéteztem, hogy a testolajukkal sem nyúlhatok mellé. Hozzám az Earth – Harmony olaj került,direkt: szerettem volna egy olyan illatot, ami oldja a napi stresszt, ami segít estére ellazulni, ami segít a gondolataimat rendezni. Tudvalevő, hogy citrusok oldják a stresszt, immunerősítő hatásuk van és kifejezetten jó antidepresszáns szerek. A lime illóolaja kifejezetten jó lemerültség esetén, míg a mandarin segít ellazulni, nyugodt és mély alvást ígérve.

Az olaj egy jól kezelhető, 125 ml-s üvegben érkezett, pumpás kiszerelésben. 1 pumpás adag kiadós, szóval vigyázni kell az adagolással, én inkább kevesebb mennyiséget teszek fel egyszerre, hogy ne pocsékoljam az esetleg tenyeremből kifolyó olajat. A leírás szerint használható fürdés előtt is, fürdővízben, valamint fürdés után is. Én csak tusolás után próbáltam, viszont kétféleképpen. Egyik alkalommal a már tiszta, de szárazra törölt bőrömre vittem fel. Így sokkal több olaj kellett a boldogsághoz, és dolgoznom kellett azon, hogy mindenhova jusson rendesen. Viszont meglepően jól felszívódik, pár perc múlva már csak finom nyomai maradtak a bőrömön, egyáltalán nincs csúszós, síkos utánérzete. A másik alkalommal a már megszokott vizes módon használtam, és ragyogóan hozta azt, amit a testolajoktól megszoktam.

Térjünk rá az illatára: mivel valóban természetes alapanyagokat tartalmazó termékről van szó, az illata valóban nagyon természetes. A citrusok friss, pikáns illatát a cédrus mindent beborító aromája kísér, és a citrusok lecsengése után a cédrus meleg, megnyugtató illata dominál. Illathatása nem tart órákig, de ezt egy testolajtól nem is várom el, épp csak annyit, hogy az esti szeánszomat dobja fel. Talán úgy tudom leírni a hatást, mintha egy finn szaunában citrus illóolajokat használnánk. A cédrus nyugtató, félelemoldó hatású, segít a meditálásban, rám különösen jó hatással van, az egyik kedvenc illat alapanyagom, örültem, hogy fanyarkás illata hangsúlyos. Abszolút uniszex, kenheti bátran bárki. Jó szívvel ajánlom, tegyetek egy próbát az Elemental Herbology többi olajával is (Wood – Rejuvenate citromfűvel, kámforra és szerecsendióval, Water – Soothe levendulával, rózsával és ylang-ylanggal…tuti, hogy ez utóbbit még muszáj lesz beszereznem!).

Itt tudjátok beszerezni: https://neilacare.hu/collections/elemental-herbology



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter