4711 Acqua Colonia White Peach & Coriander

Juhúú, újabb darabbal gazdagodik a kedvenc nyári kölni sorozatom! A 4711 Acqua Allegoria-t évek óta követem (itt olvashattatok róluk), és számos komment alapján azt is sejtem, hogy sokan mások is szeretik ezeket a parfümöket. Mert kiváló ár/érték arányú parfümök, és annak ellenére, hogy kölni kategória, simán vernek egy-egy drága parfümöt. Valóban könnyed, frissítő és izgalmas illatpárosítások, egytől egyig jó érzés viselni ezeket nyáron vagy amikor kedvet kaptok egy valóban felpezsdítő illathoz. A legújabb darabbal az “édesszájú” közönségnek szeretnének kedveskedni, hiszen a White Peach & Coriander (Fehér Barack és Koriander) a barack lédús, édes zamatát eleveníti fel a koriander kissé pikáns akkordjával.

“A kölnivizek mind a citrusfélék friss illatát árasztják. Ezt az illatot szokta az ACQUA COLONIA egy-egy nem várt, innovatív összetevővel társítani, amely érdekes árnyalattal gazdagítja az illatkompozíciót. Alexandra Monet, a Drom fragrances parfümőre és a White Peach & Coriander alkotója így írja le az új illatváltozat keletkezését:

„Az Eau de Cologne citromos – friss alapillatát édeskés elemekkel egészítettem ki, és harmonikusan lekerekítettem egy cseppnyi gyümölcsös-lédús fehér őszibarackkal. A koriander levelei hangsúlyos kontrasztot képezve olvadnak egybe a gyümölcsös árnyalatokkal. Így születik meg ez az egyedülálló és jellegzetes illat, amelyből egy kellemes adag meghittség árad.“

bildschirmfoto_2017-03-15_um_11.11.04

 Abszolút érezhetően más karakterű illat a White Peach, mint az eddigi Acqua Colonia-k. Nyilván az édeskés vonal beemelése, és a nyilvánvalóan nőiesre formált üveg és design szakít az eddigi uniszex jelleggel is. Mert a White Peach & Coriander bizony csajos illat lett! Finoman édeskés, mint amilyen általában az édes gyümölcsös illatoktól elvárható, viszont a gyógynövényes, élénk aromájú koriander ellenpontozza azt. A barack gyümölcsös akkordja viszonylag hamar lecsitul, s a finoman fűszeres, és erőteljesen gyógynövényes akkordok úgy válnak élénkebbé, hogy közben a barackkal simulnak össze, kvázi kiegészítve egymást. Érdekes módon, rajtam picit fás jellegű is lesz az illat, finoman púderes fátyollal – gondolom a barack puha édessége miatt. Nem a klasszikus kölnivíz kategória, annál inkább egy bájos, kellemes nyári edt, amely túlmutat a megszokott nyári citrusos friss illatokon.

4711 white peach parfümblog

Összetevők: koriander, fehér barack, citrusok, gyógynövényes akkordok

Sillage: 3 – elvileg edc, azaz cologne, kölni, de annál sokkal több!

Tartósság: 2/3 – érdemes többször felfrissíteni magunkat vele

Elegancia: 2/3 – igazából nem ez az erőssége, de simán megállja a helyét, ha irodai öltözékhez keres valaki nyári parfümöt

Szexifaktor: 3 – nem gondolnám érzéki, hódító parfümnek, ez a darab inkább frissít

Korosztály: fiatalos illat, akár tiniknek is, de simán el tudom képzelni 40-en túl is, lenge nyári ruhához

Árkategória/árérték: verhetetlen!

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Én gyűjtöm az Acqua Colonia sorozatot, nem ez lesz a kedvencem, de várom, hogy nyáron használhassam!

Már kapható a parfümériákban!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter