Zenology – az otthon parfümjei

Nálam az illatosítás a személyes aurámon kívül is igen fontos, épp ezért imádom az enteriőr illatosítókat, s szenvedéllyel keresem azokat, amelyek éppen olyan illatélményt nyújtanak, ha a lakásunk illatosításáról van szó, mint egy jó, egyedi parfüm. Azt már tudom, hogy ha illatgyertya, akkor bizony a látszólag “luxusmárkákba” érdemes befektetni, mert fényévekre van a minősége egy valóban minőségi alapanyagokból készült illatgyertyának a Tesco-ban kapható “társáétól”. Persze, lehet olcsó illatgyertyát használni, de igazából nem nehéz kiszámolni, hogy valójában melyik éri meg jobban. Egy halovány illatot nyújtó, gyenge termék, amely csak akkor illatos, ha ég, vagy egy olyan gyertya, amely negyed óra illatozás után képes 100 nm-t beillatosítani, és utána nyugodtan el lehet oltani, mert illata hosszú órákig még érződik. Ugyanez érvényes a room spray-ekre is, azaz a szobaillatosító permetekre. Bevallom, én eddig csak és kizárólag a toalett illatosítására használtam kényes pillanatokban, mert nálam nem opció, hogy valaminek csak addig tart az illata, amíg kifújom.

Szerencsére egyik Madison beli parfümtúrám alkalmával felfedeztem az enteriőrillatosítás egyik új csillagát, a Zenology-t. Mivel sikerült hosszú távon is tesztelnem a termékeit, nyugodt szívvel írhatom le: ha van niche kategória a lakásillatosításban, akkor a Zenology az!

A Zenology egy holland márka, melyet Jeroen Oude Sogtoen alapított. Divattervezésből fordult a belsőépítészet felé, és szállodai illatszerek révén alkotta meg saját márkáját, melynek illatait a népszerű Maison Mona di Orio parfümmárka kreálja, amelynek nem mellesleg társtulajdonosa. Szóval nem csak designban, hanem illatban is képben van, de mennyire! A Zenology kínálatában tuti nem találsz unalmas gyöngyvirágos illatot, fenyőillatúnak csúfolt rettenetet, vagy ami még rosszabb, “ocean fresh”-t, hanem luxusszállodákat megidéző, érzékeket megmozgató illatokat, egyedi párosításban. A Zenology olyan lifestyle márka, azokhoz szól, akik a minőségi luxust, és a fenntarthatóságra törekvést tartják fontosnak. Termékeinek összetevői megújuló környezetből származnak, nem tartalmaznak a bőrre illetve a környezetre káros anyagokat, és az aktív botanikai összetevők, valamint a vitaminok erejének együttes hatására épít.

A Zenology kínálatában jelenleg négy fajta termék kapható. A különleges, látszólag egyszerű, de funkciójában nagyszerű pumpás szobaillatosító spray, amely 11 különféle illatban kapható:

Camellia Sinensis – fekete tea

Ebenus – ébenfa

Titio – tűzifa

Fycus Sycomorus – füge

Citrus Nobilis – mandarin zöld tea

Gossypium – pamutvirág

Bakhoor Liquidus – folyékony bakhoor (arab lakásillatosító)

Rosmarinus Officialis – rozmaring

Thea Bergamia – Earl Grey tea

Tobacco Lignum – dohány és fa

Libri – könyv illat limitált kiadásban

Gyakorlatilag úgy kell használni, mint bármelyik másik lakásillatosító sprayt. Nyilván nincs benne hajtógáz, cserébe a műanyag pumpa jó nagy spriccfelhőt tud kibocsátani. Tapasztalataim alapján 2-3 spricc egy nagyobb szobát szépen beterít, és az illat kifejezetten tartósan megmarad. Közvetlenül nem érdemes tárgyakat befújni, nyomot nem hagy, de nyilván a permet leszáll a levegőből, így a kanapé, szőnyeg szálaiba fog beleülni, mert azért valahogy illatoznia kell. Mindegyik illat bár elég karakteres, mégsem ül dominánsan a lakáson, nem tolakodó vagy fojtó. Nyilván vannak friss citrusos, fügés, teás illatok, amelyekkel bárki azonosulhat, és vannak erőteljesebb, fűszeresebb illatok, amelyek azért jobban érezhetőek, mint a dohány, a bakhoor vagy a tűzifa illata. Ha engem kérdeztek, akkor a bakhoornak valami elképesztően buja, érzéki illata van, abszolút kedvenc a sorozatban, de itthon az earl grey teát használom, igazi füstös, bergamottos finomság, úgy lengi be a lakást, mintha épp frissen főzött tea lenne a tálcán kínálva. A nagy pumpás kiszerelés 1000 ml, azaz 1 liter(!) szóval kitart jó darabig, nagyjából 30.000 Ft-ba kerül.

Mivel a márka célja, hogy a saját otthonunkban szállodai luxus kényelmét érezzük, így a szobaparfümök mellett testápoló készítményeket is kínálnak. Tusfürdő, kéz – és testápoló, sampon és hajkondicionáló kapható a Zenology égisze alatt, ugyanúgy nagy kiszerelésben a következő illatokban:

Fycus Sycomorus – füge

Citrus Nobilis – mandarin zöldteával

Camellia Sinensis – fekete tea

Én a fügés sampont és balzsamot használom. Valódi, nyers füge illatú, egy kis mentával feldobva. Zöld, friss és tiszta érzetet kölcsönöz a hajnak. Testápolóban pedig a fekete teás illatút fogyasztom, hát abszolút imádás kategória, finoman fűszeres illatú, tea rajongóknak kötelező. A nagy pumpás kivitel mindegyik beauty termékből 500 ml, nagyjából 13.000 Ft körül van az áruk. Addiktív hatású készítmények, egyrészt irtóra élvezem, hogy ilyen minőségű illatokkal illatosíthatom a lakást, másrészt ultra trendi már a megjelenése is. Abszolút hozza a luxus szálloda érzetét 🙂

Kapható a Madison parfümériában, Budapesten, nézzétek meg a márka honlapját a további információkért.

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter