Zenék, illatok, alkalmak I. – avagy Juliette éjszakai fegyvertára

Volt már olyan, hogy egy illatról eszetekbe jutott egy zeneszám, vagy fordítva, valamilyen zene hallatán egy illat? Nekem nagyon is sokszor. Zene pedig szinte mindenhol van, ha a belvárosi dugóban ülünk és cd-t hallgatunk, ha beülünk egy kávézóba, ha elmegyünk bulizni, vagy egy hangversenyre, ha egy filmet nézünk, edzünk, vagy ha csak otthon leülünk zenét hallgatni. A zenék és illatok közti párhuzam még szubjektívebb, mint a kizárólag parfümökről szóló kritika, de hát épp ez a lényege, ahány ember, annyi féle.

Nálam éppen most egy house, deep-house bulinak van aktualitása. Mit tehet az ember, ha kedvenc tesója éppen komolyabb szinten kezd bele a party szervezésbe? Ilyenkor nem lehet nemet mondani, minden kétséget kizáróan ott kell lenni! Főleg hogy deep-house zene lett beharangozva, abból is igazán igényesen és minőségien mixelt változat. Milyen parfüm is illik az ennyire dinamikus, lüktető zenéhez, a belvároshoz, fényekhez? Ahhoz nem fért kétség, hogy Juliette has a Gun parfüm lesz a befutó, de melyik? Könnyedebb illataikról, már írtam a tavaszi Top 10-ben, de ha már party, akkor valami ütősebb, merészebb, lázadóbb parfümjüket választottam ki.

10172659_10202739355584133_6547572648167046319_n

Első ötletem a Vengeance Extreme volt. Mit is mondhatnék?egy ragadozó?csábító, érzéki, sötét, izgalmas és minden részletében tökéletesen megkomponált. Mikor először megszagoltam, tudtam, hogy ez a parfüm kell nekem. Mint, ahogy a többi JHG parfüm, ez is fantasztikusra sikerült, egyik kedvenc pacsulis illatom. A pacsulit fantasztikusan egészíti ki a rózsa, pézsma, tonkabab és vanília. Egy kis levendula és bergamott is került bele és ettől lett igazán jó, az összhatás telt, meleg fűszeres, füstös-balzsamos illat. És ott van benne, amit a JHG előszeretettel használ, az ambroxan?.többek között ez is az oka, hogy annyira szeretem. Rafinált, ellentmondást nem tűrő, a magabiztos, lázadó nők illata. Olyan, mint egy bomba, hirtelen berobban és minden figyelmet magára von, nincs menekvés. A nevében is benne van, hogy extrém, és ehhez végig hű is marad, a kifújástól kezdve, hosszú órákon keresztül.

Parfum-Juliette-Has-A-Gun-Mad-Madame-Romano-Ricci

Másik esélyesem a Mad Madame volt, melynek zseniális a névválasztása is. Róla egy korábbi cikkben már olvashattatok. Őrült, provokatív és vad, csomagolása tökéletesen tükrözi a benne lévő nedűt. Túlfűtött érzékiség, animális, ösztönök uralta illat, olyan, mint a hurrikán, letarol mindent a környezetében. Olyan elemi őserővel rendelkezik, melyet kevés parfüm hordoz magában. Az ámbra már a fejjegyben feltűnik, ami nem egy szokványos megoldás, rózsa, frézia és feketeribiszkerügy kíséretében teszi mindezt. A bazsarózsa, tubarózsa, jázmin és pacsuli a szívjegyben már utalnak arra, hogy nem egy könnyű illat, de nem is ez volt a cél vele. Ugyan a tubarózsának nem vagyok nagy rajongója, a Mad Madame-ban mégis olyan tökéletesen olvad egybe a többi összetevővel, hogy abszolút nincs ellenemre, hogy belekerült. Legnagyobb örömömre az ambroxan itt sem hiányozhat, a vanília, tolu balzsam, castoreum és pézsma együttese pedig meghozza azt az igazi lehengerlő vad animális jelleget, ami az egész parfümöt meghatározza. Hogy egy bulira magamra fújjam? Neeem, ezt a parfümöt meghagyom inkább egyéb alkalmakra?. Ahogy Marilyn Monroe nyilatkozta a neki feltett kérdésben: ?- Mit visel az ágyban?? ?-Csak Chanel No. 5-öt?, nos én ugyanezt mondanám átírva a Mad Madame-ra.

10174824_10202739386384903_6607150527978022224_n

És ha már az első 2-ből nem tudtam választani, kerestem egy harmadik, így a Midnight Oud-ot fújtam magamra. Az összes Juliette has a Gun parfümöt kivétel nélkül szeretem, de ez az abszolút kedvencem. A mesés üveg csak hab a tortán, az illat, ami benne van?.lebilincselő, lehengerlő, illata együtt lüktet a dübörgő zenével. Egy illat csak vagány, extrovertált nőknek, akiknek szükségük van rá, hogy mindig a középpontban legyenek. Így a Midnight Oud aratott a deep-house party-n és természetesen azon kívül is, napközben is. És a legjobb, hogy mindenki másmilyennek érezte, mindenkinek valami más miatt tetszett. Az egyik bók szerint friss, hihetetlenül tiszta illat. Erre nem számítottatok ugye? Pedig a benne lévő bergamott miatt így is érezhetjük. Másik vélemény szerint mély, sötét, misztikus. A harmadik szerint megközelíthetetlen királynői illat. A negyedik vélemény pedig elegánsan érzéki illatnak titulálta. Abban mindenkinek egyezett a véleménye, hogy rajtam hihetetlenül nőiesen áll ez a parfüm, ami szintén meglepetés lehet, azoknak, akik a benne lévő sáfrány, oud és fekete rózsa miatt egy nehéz férfias illatnak gondolták?.nos biztos sokakon maszkulin hatást kell, de szerencsére én nem közéjük tartozom. A Midnight Oud fenséges, határozott és magabiztos, az előbb említett jegyeket pacsuli, szantálfa, ámbra és pézsma emeli ki még jobban. Ezt az illatot bizony tudni kell viselni. Az oudot ennél szebb formában aligha lehet parfümben kifejezni, Julia fegyvere ezúttal egyszerre előkelő és lázadó, vakmerő és szexi. Az illat magával ragad, majd a hangosan lüktető zene is, megszűnik a külvilág, megszűnik az idő, a tér, lehetnék akár a világ bármelyik pontján, megszűnnek a problémák és az eufória repít magával.

A Juliette has a Gun parfümök megvásárolhatók Le Parfum Croisette parfümériában.

Szylwy

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter