Yves Saint Laurent Black Opium edt – parfümújdonság

2014 egyik legnagyobb  durranása volt a mainstream parfümpiacon az YSL Black Opium megjelenése. Nagyon megosztotta az illat, és eleve maga a megjelenése a parfümrajongók táborát: az ős-Opium rajongók tiltakoztak az újabb változat (flanker) ellen, míg a fiatalok rajongtak az új illatért. Mert a Black Opium célja nem volt más, mint a mai fiatalokat bevezetni az Opium világába, még ha oly távolinak is tűnik a két illat karaktere egymástól.

black opium edt parfümblog

Az édes-gourmand, misztikumba hajló Black Opium nem titkolt célja volt, hogy a mai parfümtrendeket meglovagolja, és egy olyan nő képét vetítse elő, aki független, pimasz és szexi, provokatív öltözékével nem marad észrevétlen egyik bulin sem. Az új Black Opium Eau de Toilette változat ereje ugyanúgy a kávé őrjítő zamatában rejlik, melyet frissebb, zöldebb akkordokkal lágyítottak, így kiemelve a kávé zöldes karakterét.

black opium edt parfümblog2

 

Az edt változatból hiányzik az eredeti illat teljes alapjegye: a vaníliás pacsuli és cédrus, helyette citrusosabb, frissebb, gyöngyözőbb akkordok kaptak főszerepet, több fanyarkás gyümölccsel és puhább, áttetszőbb alapjegyekkel, mint a fehér pézsma és a fehér fa.

“Az YSL Beauté bemutatja a BLACK OPIUM EAU DE TOILETTE-et. Az eredeti BLACK OPIUM EAU DE PARFUM-ból meríti erejét, de mégis más : saját útját járva ragyog, és hozza el az érzéki függőség új esszenciáját. A Black Opium Eau De Toilette elsőként a feketeribizli illatakkordjával csábít el. Ezután a zamatos körte különleges édességével babonáz meg. A zöldmandarin héjának kesernyés íze keveredik a citrusfélék domináns illatával. Azonnal kibontja különbözőségét mindahhoz képest, mint az eddigi illatoknál tapasztaltál, különlegessége máris hívogat. Mielőtt kilépnél az aromák bűvköréből, hirtelen magával ragad az új, friss és virágos akkord a lágy jázmin tea és a isteni narancsvirág illatával. Az érzéki fehérvirágos szív illatjegy pedig felpezsdíti az összhatást. Az első lélegzetvétel egyfajta sokk-ként hat majd rád. Az élénk életöröm, amit átélsz, a Black Opium hatása. A kávébab illatjegyek ízletes és erőteljes kombinációt alkotnak a krémes fehér pézsmával, melyek alapját fehér fa akkord adja. Feszültség, fény és árnyék között. Még egyedibb, még intenzívebb virágos szív illatjegyekkel, az édes feketekávé érzékeket felébresztő hatásával. Az új illat életre hív.”

Bevallom, nagyon kíváncsi vagyok az új verzióra, hiszen kávés illatjegyet ilyen virágos-friss akkordok között még nem illatoltam, valamint a Black Opium edp egyik sikerének titka az édes kávés akkord volt, pikánsan fűszerezve. Tavaszi-nyári kínálatból mindenképpen érdemes lesz kipróbálni, azoknak is, akik nem rajongtak az eredeti verzióért, mert más karakterű illatra lehet számítani. Amint sikerült tesztelnem, jövök a részletekkel!

Összetevők (Black Opium edt)

Fejjegy: fekete ribizli, zöld mandarin, körte, citrusok

Szívjegy: jázmin, tea, narancsvirág, kávé

Alapjegy: fehér pézsma, fehér fa

30, 50 és 90 ml-s változatban kapható!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter