Yves Rocher Mon Evidence – parfümkritika

Aki kicsit is érdeklődik a beauty termékek iránt, az megkerülhetetlenül találkozik és használ Yves Rocher termékeket, hiszen a márka Magyarországon kifejezetten erősen van jelen, és a legtöbb plázában/megyeszékhelyen már megtalálhatóak (kivéve Veszprém…hányattatott sorsúak vagyunk…nincs egy darab parfüméria sem!). A francia márka erőssége a természetes alapanyagokban rejlik, kifejezetten innovatív termékekkel rukkolnak elő, amelyek a nők legtöbbjének bőréhez passzol. Hihetetlen, de az Yves Rocher első parfümje 1976-ban jelent meg (Chevrefeuille), s azóta 227 parfümmel rukkoltak elő. Gyakorlatilag az Yves Rocher olyan a francia nőknek, mint nekünk a Gabi szappan, minden háztartásban megtalálható 40 éve.

Azért ez a 227 parfüm 40 évre elosztva nem semmi, bár tudjuk, hogy a márka nyáron előszeretettel dob ki 4-5 darabból álló testpermet sorozatokat is, de mégis ha az arányokat nézzük, az nagyjából 5-6 parfüm évente. Az Yves Rocher kínálatában mindig megtalálható pár állandó parfümvonal, a testápolási vonalhoz tartozó Les Plaisirs Nature edt-k, a letisztultabb vonalú Secrets d’Essences sorozat, és a karácsonyi/nyári limitált illatok. A márka kiváló marketingjének köszönhetően sokunk jó áron hozzájuthat ezekhez a parfümökhöz, így nem csoda, hogy a parfümhasználók körében is nagyon népszerűek illataik. Az azonban megfigyelhető, hogy a márka inkább a közízlást kívánja kielégíteni, óvatos duhaj, ha illatokról van szó, és ritkán mer bátrabban kísérletezni velük. Gyakorlatilag majdnem mindegyik ikonikus vagy nagy Yves Rocher vonal egy-egy illattrendhez csatlakozik, s próbálja meglovagolni azt. Az egyik legjobban sikerült slágerillatuk, a Moment de Bonheur a friss, romantikus rózsaillat kultuszát ragadta meg (csakúgy, mint a Chloe), a Naturelle hűen tükrözi a friss citrusok és elegáns fás jegyek divatját (csakúgy, mint a Light Blue), a Comme une Evidence az elegáns, klasszikus ciprusos illatot nyújtja (csakúgy, mint a Chanel No.5), a So Elixir füstös pacsuliillata pedig a Coco Mademoiselle vonalát követi.

Nagyon-nagyon régen, jó tizenx éve az első illatélményem a Bambou volt (tudom, sokatoknak is), aztán szépen sorban beszereztem a Secrets d’Essences illatokat (már ami kapható volt éppen). Volt egy-két nyári testpermetem, majd szerelembe 2014-ben estem, amikor kipróbáltam az akkor megjelenő Quelques Notes d’Amour-t, amely legkedvesebb YR illat számomra, megvan minden formában 🙂

Még augusztusban tértem be egy Yves Rocher üzletbe, és szúrtam ki a Mon Evidence-t, az új illatot, amelyet aztán muszáj volt beszereznem. Azt kell, hogy mondjam, az üveg, a forma, egyszóval a külcsín nagyon tetszetős, azonnal vonzza az ember tekintetét és nyúl is az üvegért. A név ne tévesszen meg senkit, semmi de semmi köze nincs a sima Comme une Evidence-hez, nem is igazán értem, hogy miért e sorozat keretében jelent meg. Nézzük, mit ígér az illat:

“Mon Evidence, egy új női parfüm a damaszkuszi rózsa, pacsuli esszencia, vanília és mandarin esszenciális olajának lenyűgöző harmóniájával. Egy gazdag, virágos, fás illat, melyet a természet inspirált, és amely mindenkit lenyűgöz lágy, finom illatával. Garantáltan elcsábít.” 

Az első gondolatom az volt, amikor kipróbáltam az illatot, hogy ezt vinni fogják, mint a cukrot. A második az, hogy nem csoda, hiszen abszolút hozza a mai parfümdivatot: kellően édes, kellően fűszeres és nőcis. Az Yves Rocher nem bízta a véletlenre, és gyakorlatilag az egyik legismertebb és legnagyobb parfümőrt, Olivier Creps-t kérte fel az illat megalkotására, akinek nevéhez fűződik a Light Blue, Kenzo Amour, Lacoste Pour Femme, Mugler Angel, Nina Ricci Nina, Paco Rabanne Black XS, Valentino Valentina, és YSL Black Opium, egyszóval nem kispályás!

A Mon Evidence mintha a Miss Dior és a Coco Mademoiselle szerelemgyereke lenne egy kis Mon Paris-szal megspékelve. Rendkívül erőteljes benne a pacsuli-rózsa akkord: élénk, gazdag és érzéki, melyet a vanília édesít meg. Fel-felüti a fejét a pazar körte és az édeskés barack, a fejjegyben felcsattanó citrusok viszont letompulnak viszonylag hamar. Érdekes, izgalmas, már-már finoman fás-fűszeres halvány kis tónus villan fel a leszáradás után fél órával. Bár azt mondhatnám, hogy nincs itt semmi újdonság, mégis élvezettel viselem, mert bár valóban nem egy eredeti illat, viszont kellő szakértelemmel összerakott, és az árát figyelembe véve végre igazán jó vásárnak bizonyul. Kellő sillage-zsal rendelkezik, és (taps) nem tűnik el a bőrömről jó pár óra múlva sem, és ez szinte már-már ritkaságnak számít. Abszolút javaslom kipróbálni azoknak, akik egy jól összerakott, minőségi nőies illatot keresnek.

Összetevők: mandarin, rózsa, jázmin, pacsuli, vanília,

Sillage: 3/4 –  üdítően harsány

Tartósság: 3/4 – edp töménység, jó pár óráig tartósan illatozik

Szexifaktor: 4 – ez az a bizonyos csábító illat, a pasik odáig lesznek érte

Elegancia: 3 – inkább mondanám szexisnek, mint elegánsnak, de cseppet sem közönséges szerencsére

Korosztály: bátran ajánlom 18-60 között bárkinek

Kapható az Yves Rocher üzleteiben, 50 ml 12.490 Ft.



2 thoughts on “Yves Rocher Mon Evidence – parfümkritika”

  • Yves Rocher-től már régóta a kívánságlistámon van a Noix de Coco. Minden egyes alkalommal amikor Yves Rocher üzletben járok, mindig fontolgatom hogy megvegyem, ne vegyem. Végül mindig lebeszél róla az akivel épp az üzletben vagyok: “Nincs még elég parfümöd??” szöveggel. 😀 De ha legközelebb bent leszek az üzletben, mostmár tényleg megveszem, elvégre ez tényleg nem olyan drága darab. Ráadásul jelenleg tényleg nem lehet mondani, hogy sok parfümöm van. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter