10 izgalmas alma illatú parfüm

Hiába a kánikula, én már zsigereimben érzem az őszt. Régen kifejezetten elszomorított, ma már megtanultam megszeretni ezt az évszakot, és rájöttem, hogy a kora ősznél nincs szebb: ilyenkor a legszínesebb, a legszebb a természet, ilyenkor elviselhető a hőmérséklet és ilyenkor még javában tombol a testünkben a nyár alatt felhalmozott energia és lendület. Az az igazság, hogy nem kifejezetten szeretem a gyümölcsöket (a zöldségeket annál inkább), az almát pedig egyáltalán nem. Csak azért eszem, hogy jó példával járjak a gyerekem előtt (eper, körte, mandarin mennyivel finomabb). Ha pedig muszáj ennem, akkor is zöld vagy golden almát veszek, a hagyományos jonatán almától rosszul vagyok. Ennek ellenére kifejezetten üdítőnek tartom az alma jelenlétét a parfümökben. E válogatásban 10 olyan almás parfümöt hoztam, amelyek megkerülhetetlenek a mai parfümkultúrában.

Donna Karan Be Delicious

Kihagyhatatlan, ha almás parfümről van szó. Bár nekem az uborka túl sok benne, kétség kívül korszakalkotó parfümről van szó. Nem mellesleg a Be Delicious ára igen baráti, és szerencsére az a fajta illat, ami megmarad a bőrön jó pár óráig.

Nina Ricci Nina

A tündérek mesebeli almája, amely cukin lavíroz a friss-nőies és édibébi édes hangulat között. Szeretem, és szeretni fogom mindig, mert egy könnyed, bájos alkotás.

Joop! All About Eve

Mindent Éváról! Minden almás parfümök anyja immár elfeledve várja, hogy újra felfedezzék.

Rochas Mademoiselle Rochas

Rochas ezzel az illattal kíván újra felkerülni a parfümtérképre. Kicsit lopikáztak innen-onnan: egy kis Chloe, egy kis Chanel egy kis Nina és voilá, itt az új Rochas Mademoiselle. Van benne fekete ribizke, így én kajálom:) Az ironikus felvezetés ellenére érdemes egy esélyt adni a Mademoiselle Rochas parfümnek!

Dolce & Gabbana Light Blue

Bár a cédrus és a citrus mindent elnyom, de ennek ellenére még jelen van a friss alma mindenki Lájtblújában.

Ralph Lauren Ralph

2000-es évek, még nem tarolta le a piacot a Light Blue. Ekkor jelenik meg a zamatos Ralph zöld almával, fréziával és magnóliával.

Creed Aventus

Férfi illat, ennek ellenére határozottan érezhető benne a friss alma akkord. Kult és klasszikus illat.

4711 Acqua Colonia Red Apple & Chili

Nem zöld, hanem piros alma és izzó, csípős csili. Tudjátok, hogy nagyon szeretem a 4711 Acqua Colonia sorozatot, és ez is egy jó darab.

Hermés Un Jardin Sur Le Toit

Az egyik kedvenc “kertem” Hermés-től. Rendkívül harmonikus, amelyben a frissen vágott fű, a piros alma és a zamatos körte kapott szerepet virágos akkordok mellett.

Byredo Pulp

Kult illat 2008-ból. Nem kifejezetten arról híres, hogy alma illatú, sokkal inkább a fügés-gyümölcsös-pralinés akkordjáért őrülnek meg sokan (én bezzeg ki nem állhatom, de hát tudjátok, én és a füge nem vagyunk kompatibilisek egymással).



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter