Világnapok és hozzájuk illő parfümök II. rész

Ezennel folytatom a világnapokról szóló összeállításom, íme itt a 2. rész. Most kiderül, melyik nap mit ünnepelhetünk még és milyen parfümben is pompázunk a jeles eseményen.

red-sangria

December 20-án van a Sangria napja. Ugyan ezt a finom, gyümölcsökkel teli italt inkább nyáron szeretjük fogyasztani, de miért ne lehetne pont télen ünnepelni a Sangria napját, pláne decemberben, amikor már különösen vágyunk egy kis napsütésre és nyárra. Ha pedig vidámságot, gondtalanságot és gyümölcsösséget nemcsak a sangria révén szeretnék, akkor fújjuk magunkra Naomi Campbell Exult-ját. Rózsaszín borsa, narancs, mandarin és őszibarack máris azt az érzetet keltik, hogy egy jó kis gyümölcsös koktélt iszogatunk. Ha pedig hozzávesszük a magnóliát, fréziát, jázmint, vaníliát, szantált és fás jegyeket már oda is képzeltük magunkat valami jó kis napos, trópusi, tengerparti pálmafákkal tűzdelt üdülőhelyre, amint a sangriát szürcsölgetjük.

naomi-campbell-exult-unikat-nie-do-zdobycia

Ha már így hozzárendeltem a napokhoz a parfümöket, természetesen nem maradhat ki a Parfümök világnapja sem, mely március 21-én van. Ezt a napot mindenképp valami stílusos illattal kellene megünnepelni. Én erre Elie Saab L?eau Couture-jét választottam. Fenséges eleganciájával rögtön belopta magát a szívembe. Ez a mandulás-narancsvirágos-vaníliás csoda már-már a niche parfümöket idézi. Ne csodálkozzunk ezen, hisz megalkotója Francis Kurkdjian, az ő nevéhez pedig igen komoly alkotások fűződnek. Igazi ékkő a mai parfümök kínálatában, így a parfümök világnapján is méltó viselet. Lágy, nagyon nőies, szolidan érzéki, könnyedén édes, egy kis gourmand jelleggel. A tavaszra szánt édes illatok királynője, mely mérhetetlen eleganciával ruházza fel viselőjét. Ugyanakkor van benne valami igazán mesébe illő, mint egy hercegnő egy csodaszép, könnyed, földig érő, legfinomabb anyagokból készült ruhában. Most már biztos, megtaláltam a sokadik új kedvenc parfümömet.

o.24821

 Ahogy a világnapok között vannak viccesek is, úgy vannak komolyak is, mint pl. május 31-e a dohányzás ellenes nap. Épp elég baj, hogy nem egy tengerpartra vagy szép kis trópusi helyre születtem (szerintem vagyunk ezzel így még néhányan), és egy iszonyú szmogos nagyvárosban élek, léptem nyomon még a cigifüstöt is fújják rám?.a legjobb módja, hogy ez ellen tiltakozzunk, hogy az adott napon jócskán befújjuk magunkat valami nagyon finom és nagyon intenzív illatú parfümmel, felhívva a figyelmet arra, hogy a büdös dolgok helyett valami igazán finomat is lehet szaglászni. Legyen hát a dohányzás ellenes nap illata Paco Rabanne Lady Million-ja. Figyelemfelkelőt, szexi, krémes, karizmatikus, stílusos, egyszóval olyan, amire nem lehet nem figyelni. Összetevői: a málna, amalfi citrom, narancsvirág, jázmin, gardénia, ámbra, pacsuli és méz pedig garantálják az elsöprő sikert, és hogy a közelünkben lévők legalább addig leteszik a cigit, amíg jelen vagyunk. Azért ehhez az illathoz ne felejtsünk el valami igazán csinos és elegáns ruhát felvenni, mert egy melegítős sportcipős összeállításhoz nagyon nem illik.

51a629d5ac4cd16527

101252496_1361822494

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a macaron-nap, évről évre több rendezvény szerveződik erre a napra. Magyarországtól eltérően más országokban május 31-én van a macaron-nap, csakúgy, mint a fent említett dohányzás ellenes világnap. Ehhez a naphoz pedig valami cukorkás, édes, bájos illat illik. És hogy ne az épp felkapott, agyonsztárolt illatokból válasszunk, keressünk elő egy réges-régi cukorkás illatot, a Kookai Oui-Non-t. Minden benne van, ami ehhez a napoz illik, vagy amiből macaron-t lehet készíteni. A szilvás, ananászos, őszibarackos, ibolyás, bergamot-os indítás is tele van cukisággal, édességgel. Ha ehhez még hozzávesszük a rózsát, jázmint, heliotrope-ot, gyöngyvirágot, vaníliát és ámbrát, akkor teljes lesz az összhatás. Színes, finom, bájos és cuki.

Macaron-Whoopie-Pie-Workshop

nd.12631

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter