Valentin napi Top 5 parfüm

Mára már begyűrűzött az angolszász kultúrából hozzánk is az a szokás, hogy Valentin (vagy Bálint) napkor a szerelmesek vagy jóbarátok megajándékozzák egymást apróságokkal, csecsebecsékkel. Egy parfümrajongó mindig örül, ha van alkalom parfümöt adni és kapni, ezért összeválogattam pár női és férfi illatot, amely különösen aktuális lehet egy romantikus vagy vad Valentin napi éjszakán.

Valentin napi ötletek nőknek és férfiaknak

Az első tipp mi lehetne más, mint az érzéki parfümök nagyágyúja, a Gucci Rush. Kifejezetten hódításra tervezték, maga az illat is lehengerlő. Formabontó, minimalista üvege szerintem cseppet sem tükrözi a szilaj illat jellegét, én erotikusabb formába öntöttem volna. Mesterien beleválogatták a legintenzívebb virágjegyeket, ezt megbolondították egy kis pikáns korianderrel, a kissé maszkulin vetiver akkord itt remekül megfér a pacsulival a háttérben.

 

 

 

 

Giorgio Armani fiatalosabb vonala, az Emporio Armani csábító parfümpárosa, a Night tökéletes választás szerelmespároknak. Stílusos, modern üveg, lényegretörő illat, mi kell más egy csábító parfümhöz? A Night Woman orientális-vaníliás illat, telis-tele bogyós és illatos növényekkel, mint az áfonya, ciklámen, gyöngyvirág, frézia, bazsarózsa, magnólia, és füstös, keleties jegyekkel, mint a szantál, pacsuli, mirtusz, pézsma.

A Night Man hasonlóan domináns, aromás illat. A kezdeti citrusokat hamar elnyomja a meleg vanília és szantál, valamint a fougere jellegű illatokra jellemző fűszernövények illata. Szerintem jól sikerült páros az Emporio Night, érdemes meglepni egymást ezzel a parfümpárossal!

YSL Opiuma mellett az egyik legnépszerűbb nagyágyú, a Poison szelídített(?) változata a Hypnotic Poison. Én inkább erotikusabb változatnak nevezném, hiszen a Hypnotic Poison maga a krémes puha bujaság. Nincs az a férfi, aki ne fordulna az illat viselője után, éppen ezért nem egy hétköznapi irodai illat. A kókusz-szilva-barack trió kedvenc édeshármasom, ahol ezek a jegyek szerepelnek, biztos, hogy krémes-édes illatra számíthatunk. Az illatjegyek között találjuk még a szegfűborsot, rózsát, tubarózsát és jázmint, mindegyik akkord külön-külön is határozott jellegű, pláne így együtt. Ezt megdobja még a vanília, a szantál és a mandula (kicsit karácsonyi süti jellegű, de csak nagyon picit). “Szó szerint” nagyon ízletes parfüm:) Én érettebb, határozottabb nőknek ajánlanám.

 

 

 

Legújabb kedvencemnek mindenképp helye van ebben a válogatásban. Calvin Klein populáris illatai közül a női Euphoria megjelenése óta tarol az eladási listákon, itt most mégis a férfiaknak tervezett Euphoria Man szerepel. Aki ismeri a női Euphoriát, az hasonló jellegű illatra számíthat  az Euphoria Men kapcsán is: modern, izgalmas, és megfelelőképp fűszeres illat, a nem hivalkodó fajtából. Fás-aromás illat megbolondítva fűszernövényekkel és a már jól megszokott borssal. A fejjegyben lévő gyömbér keleties-édeskés a karcos bors mellett, a zsálya-cédrus-bazsalikom hármasát a bőrös jegyek erősítik, a pacsuli mellett szerintem ez roppant férfiassá teszi. Egyszerűen jó.

Ti milyen illatokat javasolnátok Valentin napra?

 

Melyik illattal lepnéd meg a párod Valentin napra?
See results
surveys & polls


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter