Dolce&Gabbana Anthology sorozata

2009 a sorozatok éve (is) volt a parfümök világában. A populárisabb parfümöket gyártó és megálmodó Dolce&Gabbana ihletet merített a tarotkártyából és egy különleges, 6 darabból álló sorozatot jelentettek meg Anthology néven.  Az Erő, Szerelem, Szerencse kereke, Hold, Varázsló és Császár parfümbeli megjelenítői az adott tarot kártya misztikus hangulatát idézik meg. Érdekessége az illatsorozatnak, hogy elvileg uniszex illatként használható (több parfüméria polcán is a női és a férfi polcokon is kint van a teljes sorozat), mégis elkülöníthetőek határozottan, mint férfi és női illatok. A parfümöket felvezető reklám is exkluzív: napjaink topmodell sztárjai (mint Naomi Campbell, Claudia Schiffer és Eva Herzigova) pózolnak félmeztelenül a parfümös plakátokon, hirdetéseken. Mindegyik üveg formája is doboza is letisztult, minimalista design-t követ, megerősítve az uniszex jelleget. Csak 100 ml-s változatban kaphatóak (kivéve a mini kollekciót), és eau de toilette töménységben.

Eredetileg 2010-ben még 1 darabbal bővítették volna a sorozatot, de sajnos ezidáig nincs hír róla.

A sorozat darabjai:

Le Bateleur 1 (Varázsló)

Fás-aromás fanyar és friss illat, hiába indít zamatos vizes jegyekkel, a vetiver és a cédrus számomra inkább férfiasabbá teszi az illatot.

L’Imperatrice 3 (Császár)

Finom, nyárias hangulatú, pézsmás alapú gyümölcsös sorbet. Könnyed és vidám nőies illat.

L’Amoureaux 6 (Szerelem)

Talán ezt az illatot tartom a 6 közül uniszexnek: férfias fűszerek (mint a kardamom) és erőteljes illatjegyek (nyírfa, fás jegyek, bogyók) együtt izgalmas fás-fűszeres kompozíciót alkotnak.

La Rue De La Fortune 10 (A szerencse kereke)

Ez a parfüm a benzoin és a pacsuli násza, amely mellett a tubarózsa, jázmin és gardénia csak mellékszereplők. Mélylila, érzéki inkább orientális illat. Szintén uniszex illatnak aposztrofálták, én nagyon nőiesnek találom, bár biztos vannak olyan férfiak, akiknek jól áll. Nekem ez a kedvencem a sorozatból.

La Force 11 (Erő)

Röviden, tömören: fűszerbomba. Az összetevői szerint vanília és fahéj az alkotóelemei. Nem émelyítő, mivel a fűszerek olyan egyensúlyban állnak egymással, hogy bátran viselheti férfi és nő is.

La Lune 18 (Hold)

Talán jelent valamit, hogy Claudia Schiffer a La Lune arca: a sorozat legnőiesebb darabja, mint a holdfény vízen, úgy szikrázik a La Lune a bőrön is. Édes virágok csipetnyi zöldes jelleggel és a bőrös jegy párosítása orientális alapokkal ha nem is romantikus, de mindenképp rafinált:)

Neked melyik Anthology darab tetszik?
Le Bateleur 1 3% (1)
L’Imperatrice 3 34% (13)
L’Amoureaux 6 11% (4)
La Roue De La Fortune 10 24% (9)
La Force 11 8% (3)
La Lune 18 21% (8)
Total votes: 38
EasyPolls

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter