Top 10 nyári parfüm 2014-ben a Parfümblog.hu-n

NYÁR! Ki ne várná! Végre itt van, már amennyire nyárnak lehet nevezni ezt az időt… Én a nyári szezont immár 4. éve az Estée Lauder Bronze Goddess parfümjével nyitom, nálam ez már pavlovi reflex. Ilyenkor kívánom meg az Uram fanyarkás kölnivizeit, ilyenkor magamra szeretnék minden citrusos illatot borítani, és ilyenkor nyakig tobzódok a trópusi feelinget adó illatokban. Azért vannak alkalmak, amikor egy szép, elegáns virágos illat a legkézenfekvőbb, de nyáron egy lenge kis ruhához egy lenge kis illatot kívánok, ez van! 🙂 Tavaly ezek voltak a kedvencek nyáron.  Idén pedig ezeket a parfümöket használom előszeretettel!

top 10 nyár 2014 parfümblog

Juliette Has a Gun Miss Charming

Romani Ricci kis kakukktojása a Júlia sorozatban, hiszen “Elbűvölő Kisasszony” igazán bájos, pajkos és romantikus illat, mely mindig mosolyt csal az arcomra.

Thierry Mugler Alien Eau Extraordinaire

Nagyon szeretem Mugler Alien-jét és az összes flankerét, ez van! Szerintem az idei nyári Alien Eau Extraordinaire különösen jól sikeült.

Viktor & Rolf Flowerbomb La Vie En Rose

Flowerbomb télen-nyáron. Nyáron természetesen a La Vie em Rose változat, ha nem szeretném,hogy a környezetem rosszul legyen. Perfect!

Guerlain Mandarine Basilic

Lassan a Bronze Goddess nyomdokaiba lép, hiszen örök kedvenc nyári illattá lépett elő hivatalosan. Elképesztően jó viselni, imádom!

Lush Ponche

Hehe, ha egy kis latinos izgalmat, vérpezsdítő dallamot szeretnék a hétköznapjaimba csempészni, tuti a Ponche-hoz nyúlok. Nyamm!

Demeter Fragrance Baby Powder

Már sokszor írtam a púderes parfümmániámról. A Demeter Baby Powderje azért lett kedvenc idén nyáron, mert nagyon diszkrét, puha, tiszta és finom illat, ha éppen csak valami leheletnyi illatot szeretnék viselni, ezt kapom fel.

Robert Piguet Calypso

Gyönyörű rózsa, kerek, telt aromákkal, túlcsorduló nőiességgel. Csodás illat.

Annick Goutal Mandragore edp (női)

Bevallom, ezt a párommal felváltva használjuk. Citrus és zöld akkord dömping, fanyar akkordok, hőségben kiváló. Részletes kritika itt olvasható!

Yves Rocher Secret d’Essences Neroli

Nagyon megfogott az Yves Rocher Neroli illata, kifejezetten nőies, lazán elegáns illat, nem decens de ha valami hétköznapokon is helytálló illatra vágyom, ez mindig jó választásnak tűnik.

The Body Shop Fijian Water Lotus

Vizes, virágos és nagyon Fidzsi illat, kell több erre a nyárra? Nekem nem! Irány a trópusok, ha csak képletesen is.

+ 1 Guerlain Terracotta Le Parfum

Hm, nagy bánatom ez a parfüm…fél napon múlott, hogy lecsúsztam arról, hogy saját üvegem legyen belőle. Nagyon-nagyon nyári, nagyon-nagyon Guerlain, egyszerűen kell. Természetesen limitált illat (volt), pillanatok alatt szerte a világon elkapkodták, és ha hiszitek ha nem, aki él és mozog, meg volt bízva, hogy szerte a világban kutassák fel ezt az illatot, már a USA-beli Guerlain disztributorokkal is kapcsolatban voltam, hogy be lehet-e szerezni valahonnan, hát sajnos nem. Halkan jegyzem meg, hogy a hivatalos forgalmazó és maga a Guerlain válaszra sem méltatott…tehát ha valakinek van egy felesleges üvegeb belőle, vevő vagyok rá!

Andrea

Szylwy top 10 nyári válogatása következik!

Nyári összeállításommal szeretnék mindenkinek kedvezni, és a legkülönfélébb kategóriák illatait felsorakoztatni, hogy mindenki találjon kedvére valót. A nyár a kedvenc évszakom, főleg ha nem esős és hideg. Mert hát a nyárnak a napsütésről, jó időről, vidámságról kellene alapvetően szólnia?.még ha ez nem is mindig jön össze.

A Life by Espirit színtiszta nyári vidámság, nagy adag játékossággal karöltve. Strandolós illat, licsivel, vattacukorral, vörös bogyós gyümölcsökkel, üde nyári virágokkal, jázminnal, gardéniával és rózsával, no meg némi fás-pézsmás jegyekkel. Strandpapucsot, fürdőruhát fel, irány a vízpart!

Bruno Banani Time to play women-je a fülledt nyári éjszakák parfümje. Púderes, vaníliás, kókuszos, fahéjas finomság, mely egyáltalán nem tömény és nem is annyira erőteljes, hogy ne lehetne nyáron használni. Frézia, jázmin, gyöngyvirág és ciklámen a fás jegyekkel együtt máris könnyeddé teszi ezt az orientális illatot.

Strandolás, nyaralás, forróság, és ha mindez megvan, akkor már jöhet is a DKNY Be Delicious parfümje, mely laza könnyedségével a nyár alapdarabja. Jeges frissítő, aquás, zöld jegyekkel, magnólia, uborka és grapefruit zöldalmával, ibolyával, rózsával, gyöngyvirággal, fásjegyekkel és egy csipet ámbrával. A legnagyobb nyári hőségben is üdítő.

Salvatore Ferragamo Incanto Shine-ja csupa mosoly és nyári vidámság. Könnyed gyümölcsös-virágos finomság bergamott-tal, maracujával, ananásszal, peóniával, őszibarackkal, fréziával, egy kis cédrussal és a tartósság kedvéért ámbrával és pézsmával, amiből épp csak egy leheletnyi került bele. Ártatlan fiatalos üdeségével az örök nyarat és napsütést képviseli.

D&G Anthology sorozatából 2 kedvencem van, ezek közül választottam most az Anthology10-t, mely La Roue de La Fortune névre hallgat. A ?szerencse kereke? nem áll meg, örök mozgásban van extrém nőies, dögös, érzéki illat, unisex megjelölését abszolút nem értem, szerintem nincs olyan pasi, aki ezt az extra feminin illatot magára fújná. A fülledt nyári éjszakák minden bujasága benne van, olyan, mint egy bájital, nem lehet neki ellenállni. Rózsaszín bors, zöld jegyek és ananász ad neki nyári könnyedséget. Tubarózsa, gardénia, jázmin és írisz teszi igazán nőiesség. Ezt a kompozíciót bolondították még meg vaníliával, pacsulival és benzoinnal, ezekkel együtt lett elképesztően csábító az illat.

Tommy Hilfiger Flower Violet-je ártatlanság, gondtalanság illata. Amolyan ?nem törődöm semmivel, mert enyém a világ? illat. Nagyon szeretem ezt az igazán könnyed kis nyári illatot. Bergamott, málna és mandarin igazán cuki kezdést varázsol neki, az üvege is mesés, a kis lila virágból sugárzik a bájosság. A gardénia, rózsaszirmok és ibolya lágy intimitást varázsolnak az illat viselője köré, igazán csak egész közelről érezhető. A szantálfa fássá teszi, a végeredmény pedig egy púderes, egyszerre édes és friss nyári üdítő. A világra ártatlanul rácsodálkozás, egy boldogsággal és várakozással teli új szerelem érzése, az élet szeretete, a természet és a virágok üdesége van benne.

A top 10-ből nem maradhatnak ki a niche parfümök sem. Az EtatLibre d`Orange-tól Josephine Baker-t választottam egyiknek. Elképesztően finom citrus koktél, édes, izgalmas jegyekkel megspékelve. Üde is, friss is, kicsit fűszeres, kicsit gourmand, igazi extrém, lázadó vonalát képviseli a niche parfümöknek. Bors, grapefruit, kardamon, jázmin, szantálfa, labdanum, pezsgő, édes jegyek és egy kis fás-ámbrás-aromás lorenox is került bele. A pezsgő zseniális ötlet benne, egyedi, nagyon különleges és izgalmas parfüm született. Ha igazán ki szeretnénk tűnni környezetünkből, és nyáron is figyelem középpontjában akarunk maradni, akkor ez a legjobb választás. Környezetében megbabonáz mindenkit. Vigyázat erősen addiktív!

Abszolút nyári illat L?Artisan Batucada-ja. Nem csalás, nem ámítás, ez bizony Brazíííííília!!! Rio de Janeiro életvidám világa, napsütése, zenéje és tánca, tengerpartja és napsütése is benne van. Na de mi ez az istenien finom illat, talán Mojito? Talán Caipirinha? Egy kicsit mind a kettő, üdítő, friss, lüktető nyári koktél. Igazából a mojito-ra csak a menta emlékeztet, mert ugye az a caipirinja-ban nincs, de itt talán nem is ez a lényeg. A cukor édessége, a menta és lime frissessége egyszerűen mesés. A szívjegyben igazi nőies virágok bontakoznak ki, ylang-ylang és tiarévirág fantasztikus trópusi hangulatot varázsol körénk. Az igazán tengerparti hangulatért egy csipet só, tengervíz és kókusz a felelős. Friss, citrusos és egyszerre egy kicsit édeskés is. Csupa temperamentum, latin életérzés, játékosság és nevetés?erről szól a Batucada, mely egy igazi nyári csemege.

2014 igazi nyári újdonsága Frederic Malle Eau de Magnolia-ja. A nyár felhőtlen gondtalansága jut róla eszembe, a szabadság, amikor az embernek semmi problémája nincs, vagy ha van is, egyszerűen nem vesz róla tudomást, csak élvezi a legszebb évszakot. A könnyű bergamott-os kezdés megalapozza a friss, üde nyári hangulatot, a pacsuli, vetiver és magnólia pedig gondoskodnak róla, hogy a könnyed illat ne legyen könnyen felejthető. Tartalmat, mélységet adnak neki, ahogy a kifújás után telnek a percek, így lesz egyre nőiesebb az illat. Az ámbra, moha és cédrus igazi nyári fás tartalommal töltik meg, egyszerűen fantasztikus az összhatás. Ez szó szerint a nyár, üvegbe csomagolva. És a legjobb, hogy a Madison Parfümériában már június közepétől kapható.

Nincs nyár kókuszillat nélkül. A Coconut a Demeter Fragrance-től, igazi természetes illatú kókusz, mely frissítő a nyári melegben. Kissé naptejes illata és a kókusznak a kifejezetten fás jellege miatt máris valami gyönyörű Polinéz szigetet képzelünk magunk elé, pálmafákkal, napsütéssel, türkiz tengerrel. Friss és ropogós, édes és egyszerre zöld illat. Tökéletes választás, ha strandra indulunk. Könnyedsége miatt pedig pont ideális a nyári melegben.

 Nektek mi a kedvencetek idén nyáron?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter