Teo Cabanel – niche parfümház

Nagyon népszerű a parfümrajongók körében a hamvaiból feléledő Teo Cabanel francia niche parfümház 1-1 illata. A márka alapítása egészen 1893-ig nyúlik vissza, mikor is Theodore Cabanel vegyész megalkotta zsebkendő illatosításhoz az Eaux de Cologne illatát. Felesége, Méloé segítségével több száz formulát alkottak, majd együtt Párisban butikot nyitottak. Később, lányuk vette át a cég irányítását, aki az autentikus és intim parfümgyártást kívánta folytatni, ugyanakkor a párizsi eleganciát kívánta kiszolgálni. A márka reneszánszát éli Caroline Ilacqua kezei alatt, aki több, mint 150 formulát, nyersanyagok tömkelegét örökítette át a márka újjászületésekor. A mai napig Grasse-ban készülnek a parfümök, és amennyire csak lehetséges, kézben tartják a gyártás minden folyamatát.

Csodálatos újjászületése egy régmúlt márkának, a mintacsomagot ízlelgetve valóban akifogástalan alapanyagok és a harmónia jutnak eszembe. Mindegyik illaton érződik, hogy alapos, jól átgondolt illatok, kerek egészek, világos koncepcióval a hátuk mögött. Jelenleg még próbálgatom az illatminta csomagot, amelyet a márka honlapjáról rendeltem (érdemes kihasználni a 10% kedvezményt, amelyet első rendelésnél kapunk). A rendelés mellé kaptam egy 20 eurós kupont, amelyet felhasználhatok egy általam választott teljes üveges parfümnél.

Elsőre azt kell, hogy mondjam, a Cafe Cabanel nem hiába vált kult illattá, igazi gazdag gourmand illat, uniszex, erőteljes. Hamarosan jelentkezem a részletekkel!



3 thoughts on “Teo Cabanel – niche parfümház”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter