Serge Lutens Santal Majuscule – parfümkritika

Régóta kívánságlistámon volt Serge Lutens Santal Majuscule illata, mivel nagyon szeretem a szantálfa puha, meleg illatát. Ebben a kategóriában az Escentric Molecules Molecule 4 kiváló darab, valamint a Guerlain Santal Royal az, amit szívesen használok. Sarah McCartney és Samantha Scriven könyve ( A nagy parfüm könyv) győzött meg arról, hogy be kell szereznem Lutens ikonikus szantál illatát. És milyen jól tettem!

Csapjunk is bele: Serge Lutens kultikus illatában a szantál meleg, fűszeres illata a kissé poros de annál édesebb kakaós aromával felpörgetett rózsás akkordja maga a megelevenedett puha kasmír sál, amelyben hűvösebb napokon olyan jó belebújni. Angolul “cosy” az a kifejezés, ami eszembe jut róla. Egyszerűen jó viselni: megnyugtatóan puha, meleg illat, tökéletes egyensúlyban benne a fűszerek, a virágos és a gourmand jegyek. Nem ordít, nem harsány, ugyanakkor határozottan jelen lévő illat, amelynek komfortot nyújtó illata kitart hosszú-hosszú órákig. Ha van őszi-téli beburkolózós illat, akkor a Serge Lutens Santal Majuscule az!

Összetevők: damaszkuszi rózsa, szantálfa, kakaóbab

Sillage: 4/5 – határozott, de nem tolakodó

Tartósság: 4/5– nem túl hamar válik bőrközelivé, tartóssága ez mellett bizony akár egy napig is kitart

Szexifaktor: 3,5/5 – a szantál úgy szexi, hogy egyáltalán nem akar szexi lenni, sem csábítani, sem végzet asszonyaként vonulni, ugyanakkor a legtöbb ember eszeveszetten vonzódik a szantál illatához.

Elegancia: 4,5/5 – nem a megszokott ropogós fehér inges elegancia, hanem az a magabiztosságot és lehengerő optimizmust sugárzó, nagyon szépen összerakott illat

Korosztály: azért ehhez érni kell, 20-30 év fölött ajánlom, de onnan már a csillagos ég a határ!

Árkategória/árérték: 50 ml 42.000 Ft körül van, niche kategória, mindenképpen megéri az árát ebben a kategóriában! Ráadásul most a SALE 15 kóddal 15%-kal olcsóbban beszerezhetitek a Notino.hu oldalon!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter