Avon Far Away Beyond The Moon – parfümkritika

A beauty-óriás Avon és a parfümgyártás nagyágyúja, a Givaudan összeállt, hogy megalkossák a Far Away újabb mérföldkövének számító Beyond The Moon illatot. Lássuk, hogyan sikerült!

“Az Avon Far Away Beyond The Moon parfümöt 18 hónap alatt készítettek el a vállalat párizsi laboratóriumában. Párizs évszázadok óta a művészetek, a divat, a képzőművészet és a parfümgyártás múzsája is, az itt gyártott parfümöket átitatja a város szépsége és romantikája. Az AVON legújabb illatát egy francia és egy brazil származású parfümőr álmodta meg, akik célja az volt, hogy a parfüm viselője az éjszaka királynőjének érezhesse magát. Olyan, mint egy keleti fűszerekkel bolondított, romantikus éjszaka Párizsban, amely erőt és önbizalmat ad minden nőnek, legyen szó dolgozó anyákról, szupersztárokról vagy félénk, fiatal nőkről. A Far Away Beyond The Moon parfüm egy keleties virágos illat, amelyet a hold misztikuma ihletett. Első illatolásra a vadcseresznye gyümölcsös, lédús illatát érezhetjük, amelyet nagyon intenzív virágos illat követ, majd szantálfa egészít ki. Az illat szíve a csábító és exkluzív holdvirág, a Belle de Nuit (az éjszaka királynője), egy ritka, éjszakai fehér virág, amely a holdfényben virágzik és teliholdkor illatozik a legjobban.

A nagyon magas koncentrációjú, így igazán tartós parfüm fenntartható módon készül, a ritka holdvirág illatot egy különleges eljárással nyerik ki a növényből, anélkül, hogy egyetlen virága is sérülne. Az aromát Headspace technológiával gyűjtik, egy olyan eszközzel, amely lehetővé teszi az illat kivonását a virágokból anélkül, hogy megérintenék azokat. A virágok fölé engednek egy búrát, amely magában tartja a virág körüli levegőt, így érintés és a virág letépése nélkül nyeri ki az illatát.

A fenntartható forrásból származó, különleges technológiával készült, rendkívül tartós illat holdfényes csillogást kölcsönöz önbizalmunknak, hogy akár egész este magabiztosan ragyoghassunk.”

Az lenyűgöző, hogy újabb és újabb eljárásokat dolgoznak ki az illatok kinyerésére, izgalmasan hangzik a holdvirág aromájának begyűjtése, bár ne feledjétek, ma már a szigorú szabályozások miatt a legtöbb illatjegyet szintetikus molekulákra cserélnek. Ez nem jelenti azt, hogy az illat rosszabb vagy jobb lenne, hiszen a szintetikus összetevőket több, mint 100 éve használja a parfümipar, és igen csak sok ajtót megnyitott a kreativitás előtt (lásd Chanel No.5 legendás illatát).

Szóval Far Away Beyond The Moon úgy a legendás (és általam is szeretett) Far Away változata/flankere/pillére, hogy az alapillatra egyáltalán nem hasonlít. Nekem kár, valakinek meg jó pont. A Beyond The Moonban sajnálatos módon megint azt az agresszív fehér virágos akkordot vélem felfedezni, ami mostanág az Avon női illataiban többnyire szembejön. Az összhatás azonban tökéletesen beleillik a Good Girl/Scandal/My Way irányzatba: intenzív fás jegyek vaníliával és valamilyen pikáns gyümölcsös, és/vagy erőteljes fehér virágos jegyek kombinációja. Tartóssága és hatósugara megfelelő, ár érték arányban jó választás azoknak, akik szeretik ezt a fás-édes-virágos, nagyon domináns női illatvonalat.

Kapható az Avon kínálatában: Far Away Beyond The Moon



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter