Serge Lutens Feminité du Bois – parfümkritkka

“Sokkoló! Nekem úgy tűnik, hogy a nőiességet a lágyság és a gömbölyűség szemüvegén keresztül látták, és nagyrészt lomha, áramló, pontatlan ívekkel írták át, míg számomra a “Féminité du bois” annak a megtestesülése, akit ‘Az én Nőm’-nek merek nevezni!” – Serge Lutens

2022-ben Serge Lutens a Féminité du bois 30 éves fennállása alkalmából egy limitált kiadással ünnepli a nőiességet. Egy ikonikus parfüm a Serge Lutens parfümkészítés kezdetéről. A Feminité-t egy nagyon ” couture ” fából készült baba testesíti meg, kubista szmokingba öltözve, a végső kifinomultság! A cédrusfa édessége, amelyet a marokkói bőrműves termékeket árusító fedett bódékból áradó meleg, mézédes illatok ihlettek. Ez volt Serge Lutens első uniszex parfümje, az 1990-es évek illatforradalma!

Az illatot eredetileg a Shiseido égisze alatt tervezte Lutens, majd saját parfümházát létrehozva 2009-ben újra kiadta azt. Most, az illat 30 éves évfordulóján csodás limitált kiadással jelenteztek, igazi “lutens-i” stílussal és megjelenéssel.

Évek óta őrizgetek egy Lutens-féle Feminite parfümöt. Az illat még ma is kifogástalan, pedig tényleg nem mai darab. Szinte mézédes, nagyon gazdagon fűszerezett puha illat, amely főként így ősszel és télen nagyon kellemes viselet. Csodálatos összhangban állnak az illatjegyek, pedig jócskán tartalmaz összetevőket. Sehol egy élesen kiordító vagy zavaró jegy, semmi erőszakosság vagy tolakodó akkord – nem úgy, mint a mostani illatok nagy többségénél. Érdemes, hogy a fás illatok most élik reneszánszukat, csakúgy, mint a 90-es évek akkori trendjei most köszönnek vissza, tinédzserkorom furcsa de mégis varázslatos korszaka… Ma már sokkal inkább élvezem 40 éves fejjel ezt az illatot, mint akár 10 vagy 20 évvel ezelőtt.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter