Roads Africa Collection

A 2013-ban alapított Roads parfümház új szériával rukkolt elő, mely az Africa Collection nevet kapta. Ez a sorozat egy különleges kulturális utazás, mely során izgalmas afrikai összetevők találkoznak az irodalom, a képzőművészet és a tánc inspiráló hatásaival. A 4 új illat mindegyike unisex és megérte rájuk annyit várnom, hisz most már kaphatók a Madison Parfümériában. Ahhoz pedig, hogy ez a 4, limitált szériás illat ne csak finom legyen, hanem megjelenésükben is minél jobban kifejezzék Afrikát, a Roads a világ négy különböző pontján élő művészt kért fel arra, hogy alkossanak méltó csomagolást ezeknek az illatoknak.

ROADS-fragrances-launches-Africa-Collection-1024x724

A Past Presence nevű illatot a modern nigériai irodalom ihlette. Múlt és jelen játéka, a természet ereje, Chinua Achebe és Wole Soyinka írók gondolatai képezik ennek az illatnak az alapját. Jázmin, és fekete tea a főszereplője, melybe a tonkabab és bergamott játéka vegyül. Olyan, mintha időutazásra invitálna minket, bemutatva ennek a kontinensnek a múltját és jelenét. Szép, színes dobozát Yaw Tony, egy tehetséges ghánai-kanadai építész, képzőművész és grafikus alkotta. Minták, anyagok és textilek keverésével kísérletezik, munkái a nyugati kultúra és az ősi afrikai tradíciók kreatív egyesítéséről szólnak, ezt a koncepcióját jeleníti meg a parfüm dobozán is.

Az Afropolis-ba az igazi afrikai őserőt rejtették, talán ez az illat jelképezi leginkább Afrikát. A tradicionális afrikai művészet, a kontinens ezernyi színe és lüktetése, izgalmas pezsgése jelenik meg benne. Nekem leginkább a végtelen szavannák jutnak eszembe róla. Száraz fás illatát a fejjegyben a menta, citrusok, boróka és gin teszik még izgalmasabbá. A szívjegyben az írisz a tengeri jegyekkel, mohával és fehér fával harmóniában a természetet ünnepli. Az alapjegy vetivere, ebony fája egy kis pézsmás akkorddal is a fás vonalat erősíti.  A legszínesebb csomagolást Elise Hannebicque, fiatal párizsi dizájnernek köszönhetjük. Az általa használt minták a tradicionális afrikai művészetből táplálkoznak, ösztönös stílusával formák és színek mesteri kavalkádjává fordítja át ezeket az ősi jegyeket.

IMG_7942

Kedvencem a Big Sky, mely a végtelen eget és a szabad ég alatt alvást juttatja az eszembe, amikor a városoktól és fényszennyezéstől messze, milliónyi csillagot csodálhatunk és a végtelen szabadság érzését, szenvedélyt, érzelmeket és az élet szépségét éljük át. A fejjegyben a narancsvirág és citrusok üdesége életigenlő, vidám vonalat képviselnek. Ezt követi az egzotikus, szenvedélytől túlfűtött jegyek, az oud, pacsuli, muskátli és a papirusz. A végtelen ég alatt töltött időszakot csodás fás jegyekkel ragadják meg, kasmírfa, szantál egy kis vaníliával és mirhával olyan harmóniát teremt, ami miatt szivesen használjuk nap, mint nap ezt az illatot. Csomagolását Dylan Culhane-nak köszönhetjük, aki egy Cape Town-ban élő fotós. Fotókollázsainak megalkotása során intenzív színekkel és geometrikus formákkal dolgozik.

Az I am dance-t az afrikai tánc szabad szelleme ihlette. Játékos és vidám, előbukkannak belőle az ősi táncok, a törzsi dallamok, ritmusok és a nyers erő. Az izgalmas lüktetéshez tengeri jegyek, citrom és narancs adja meg a kezdő lökést. Ezt a mozgásra sarkalló, inspiráló illatot a levendula, ananász, alma hármasa segíti a szívjegyben. Nem is gondolnánk, hogy ez a 3 illat ilyen csodát alkot együtt. Természetesen a fás lezárás, itt sem maradhatott el, pacsuli és cédrus (na meg egy kis ámbra) teszik fel a pontot az i-re. A csomagolást Lynnie Zulu, tanzániai gyökerekkel rendelkező művész készítette, aki jelenleg Londonban él. Munkája egzotikus és energikus, mely merész törzsi motívumaiban kel életre.

Ugye szerintetek is izgalmas az új kollekció? Ha igen, akkor nézzetek be az Andrássy úti Madisonba és próbáljátok ki őket! Érdemes!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter