A svájci luxusillat, és ami mögötte van: La Prairie

Élénken él bennem az a nap, amikor először megismertem a La Prairie ikonikus illatát, a Silver Raint. Körülbelül olyan lehetett, mint amikor az ember(lánya) meglátja a nagy Ő-t, hirtelen rájön, hogy nem fog tudni a másik nélkül élni. A Silver Rain illata pontosan így vett le a lábamról, és akkor olyan elérhetetlennek tűnt számomra (csóró főiskolás voltam), és oly nagyon  vágytam rá, olyan tökéletesnek tartottam, hogy Rómeó és Júlia epekedő szerelme ovis szerelemnek tűnt az én rajongásom mellett. Aztán persze, hogy elmúlt, igazából sosem lett egy teljes üveggel, inkább megvettem a Midnight Raint, ami sokkal hordhatóbbank tűnt a “későbbi orromnak”, míg végül rádöbbentem, hogy a Life Threads sorozat nagyon az én világom.

A svájci székhelyű, 1939-ben alapított klinika önálló ágazatként robbant be a luxus bőrápolókat forgalmazó cégek közé a La Prairie, mely úttörő a bőr öregedését megakadályozó kozmetikai cégek között, hiszen a klinikán kikísérletezett sejtmegújító technológiákat használják fel öregedés gátló kozmetikumaiban.

laprairie_logo

A La Prairie neve egyet jelent a luxussal, hiszen bőrápoló készítményei a világ legdrágább krémjei közé tartoznak, köszönhető ez annak, hogy a legexkluzívabb alapanyagokkal és eljárásokkal dolgoznak, legyen szó kaviárról, aranyról vagy éppen platináról. A leghíresebb termékük, mely a kaviár jótékony hatását használja fel, csillogó Swarovski kristályokkal díszített tégelyben kínálják, így fokozva a beltartalom exkluzivitását. A világ számos táján található La Prairie szépségszalon, ahol közel 20 féle luxuskezelés közül választhatnak a szépülni vágyók.

silver rain parfüm
Silver Rain parfüm

2004-ben jelentették meg első parfümjüket, mely gyönyörűen megformált, csepp alakú üvegben jelent meg. A Silver Rain hatalmas sikert ért el, napjainkban is az egyik legkeresettebb parfümnek számít, köszönhetően a gazdag és válogatott összetevőknek. A Silver Rain a svájci hegyek tavaszi hangulatát idézi, ahogy a jégkristályokról cseppekként olvad le a jég. A friss és fűszeres fejjegy borsos és bergamottos aromáját az ánizs édeskés jellege követi, melyet a szívjegy andalító virágai követnek, gardéniával és magnóliával az élen. Az alapjegyben rejlő oud fantasztikusan füstös jelleget ad a kompozícióhoz.

Nem sokat kellett várni a Silver Rain rajongóknak az új illatig, hiszen 2006-ban megjelent az éjszaka királynőjeként emlegetett Midnight Rain, mely ha lehet, még fűszeresebb és csábítóan füstösebb illatjegyeket kapott. A virágos-gyümölcsös Midnight Rain parfüm hihetetlenül gazdag érzéki virágos jegyekben, mint a frézia, liliom, orchidea, szilvavirág, melyet egzotikus gyümölcsök vesznek körül: gránátalma, mandarin és guava. Az illat roppant csábító köntösét a kasmírfa, pacsuli és vetiver selymes aromája szövi össze.

Midnight Rain parfüm
Midnight Rain parfüm

2009-ben a Life Threats kollekcióval rukkoltak elő, melyet a legdrágább nemesfémek és drágakövek ihlettek. A Life Threats Gold az arany szikrázó és selymes fényét szimbolizálja, gazdagon fűszerezett orientális jegyeivel. Koriander, ylang-ylang, szegfűszeg és fahéj mellett tömjén és a mirha erőteljesen füstös illata adja meg a parfüm karakterét. A Life Threats Silver a fémes ezüst hűvös eleganciáját eleveníti meg fanyar fás-virágos jegyeivel, mint a zöld jegyek, vetiver, moha és tubarózsa. A Life Threats Platinum friss és élettel teli illat, melyben a ciprusos jegyek vannak nagyobb hangsúlyban. A fanyarkás galbanum, ibolyalevél és írisz akkordját a balzsamos szuhar kíséri egy cseppnyi mohával és ámbrával.

Life Threads kollekció
Life Threads kollekció

Később a sorozat újabb “drágakövekkel” bővült, az Emerald (Smaragd) orientális-virágos illata a gyengéd fás és fehér virágos akkordok összecsengése, nőies, kecses és diszkrét. A Ruby (Rubin) szintén orientális, finoman fűszerezett fás-virágos illat, kecsesebb, érzékibb virágos akkordokkal, a Sapphire (Zafír) pedig mesterien mutatja meg, hogyan lehet maximális eleganciával luxust idéző illatot létrehozni, melyben a legszebb fehér virágok bontakoznak ki.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter