Prada Luna Rossa Carbon – parfümújdonság

Néha azt gondolom, hogy a Prada nem tud hibázni…na jó, ez túlzás, de valóban ha a márka parfümkollekcióját nézem, tele van mára már klasszikussá, ikonná vagy kulttá vált illatokat, már ha csak az Infusion sorozatot nézzük. Őszintén? Nem gondoltam volna, hogy a vitorlásklubról elnevezett (és ihletet nyert) Luna Rossa férfi parfümvonala megél jó pár évet, mi több, kifejezetten jó és népszerű lesz, mert az első Luna Rossa nem hagyott bennem mély nyomokat – mentségemre legyen mondva, hogy az Infusion d’Homme után nekem túl egyszerű vagy gyengécske volt – aztán minő meglepetés, a sorozat jobb, egyre jobb lett. A Luna Rossa Extreme teljesen lenyűgözött könnyed férfiasságával, rendkívül magabiztos illat, karakteres, de nem elnyomó. A Luna Rossa Sport pedig igazi friss, felfrissítő illat, pontosan ilyennek képzelem egy férfi illatát, amikor nyáron feltűrt ingujjal és rövidnadrággal tesz-vesz a vitorlásán. Abszolút sugárzik róla a trendiség, fiatalos “menőség” a szó jó értelmében.

Az idén egy új szintre lépett a Luna Rossa: vad, dark, rockos és ütős illattal álltak elő, amely már most nagy népszerűségnek örvend. A Luna Rossa Carbon, ahogy neve is engedi sejtetni, a szén brutálisan karakteres, nyers erejét próbálja parfümbe önteni. Szén: ki mire asszociál. Mivel én bányászvárosban nőttem fel, a mindennapi életünk része volt a szén, a szénpor, a szénnel való bánásmód, a szén szeretete, a szén tisztelete. A szénnek jellegzetes, száraz, poros, nyers szaga van, szó szerint az illata is fekete. Kissé fémes, kissé égett üszkös fa, és poros, mint a puskapor. A Luna Rossa Carbon illata csodásan hozza ennek az elemnek a hangulatát. Nyilván nem a bányászok izzadt testéhez tapadt szénpor illata kavarog ki az üvegből, hanem az a fajta férfiasság, amelyet én jellemzően a cowboyokhoz kötök (na jó, biztos azért, mert a szén és a fémes jegyek jelenléte számomra inkább puskaporos illatot hív elő). Nyers fizikális erő, de higgadt, józan gondolkodás, és dominánsan “macsós” (de utálom ezt a szót, de most nem tudom mivel pótolni) magabiztosság. Totális rock’n’roll, ha úgy tetszik (de az ütősebb fajtából – James Hetfieldnek például szívből ajánlanám).

 

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a megjelenése pillanatától egy másik, szintén “zenész” parfümmel állítják párhuzamba, mégpedig az új Dior Sauvage illattal, Johnny Depp interpetációjában. Nos, én nem tudok ítéletet mondani, de tény és való, hogy hasonló karakter a két illat. A Prada Luna Rossa Carbon a Luna Rossa-ra jellemző fiatalos vonalat hivatott képviselni, viszont tudatosan szembemegy a mai parfümtrendekkel (1 Million és más édes-fűszeres társai), és inkább különlegességével, egyediségével, “cool”-ságával kívánja megnyerni magának a vásárlókat. Meg kell mondanom, hogy a parfüm fejjegyei, azaz a kifújás utáni első percek nem éppen vonzó arcát mutatják a parfümnek, azaz a mai fiatal férfiaknak kifejezetten ellenszenves lehet a klasszikus férfiparfümökre, a nagyapjuk Barbon borotvahabjára hajazó erőteljes fougere jegy. Ennek az illatnak időt kell hagyni, hogy kibontakozhasson, hogy megérjen a bőrön, és onnantól működésbe lép a különleges jegyek valódi ereje. A parfüm reklámjának hangulata engem beszippantott, viszont ez a kisfiús képű, simára borotvált suhanc nekem nem adja vissza azt az arcot, amelyet az illat mögé képzelek (mondom, Metallica, James Hetfield, szeretlek <3 )

Összetevők: bergamott, bors, levendula, föld, vizes jegyek, fémes jegyek, szén, pacsuli, ámbra

Sillage: 4 – edt töménység, ennek ellenére jó sillage

Tartósság: 3/4 – edt, pár órát bír

Elegancia: 3/4 – klasszikus férfias jegyekkel bír, de mégsem mondanám kifejezetten elegánsnak

Szexifaktor: 4 – egy valóban férfias férfin nagyon tud ütni 😛

Korosztály: fiatalos illat, de nem tiniknek való. Magabiztos harmincasokon tudom elképzelni

Árkategória/árérték: Szerintem jó ár/érték arányúak a Prada parfümök, ha pasi lennék, a Luna Rossa vonalból beszereznék párat.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Ha túllendülök az első 10 percen, kifejezetten megremeg tőle a lábam… 😛

Már kapható a parfümériákban!

Andrea

Ó, James <3


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter