Prada La Femme Intense – parfümkritika

Tudjátok, hogy általában odavagyok mindenért, ami csak kijön a Prada-tól, de most azt kell, hogy mondjam, ez a La Femme sorozat nem szól valami nagyot. Pedig micsoda illatmúltja van a Prada-nak! Amikor kijöttek a Prada (Amber) illattal, az ember csak tátotta a száját, hogy bakker, ezek iderobbantanak ez ilyen brutál pacsulis illattal, ami baromira megosztó, de ők valami állati klassz módon elegáns dívát varázsoltak belőle, és ette-vette a jónép. Aztán kijött a Tendre változat, ami ha lehet, még szebb lett. 2007-ben megtudtuk, hogy az írisz még mindig milyen csodás illat, pláne ha a Prada csavar rajta, s az Infusion d’Iris bezsebelt minden elismerést, amit csak bezsebelhetett. Az ember azt gondolhatta volna, hogy akkor a Prada megmarad ennél a finoman metszett elegáns vonalnál, erre 2011-ben jött a kis Candy, a maga karamellás-pézsmás-balzsamos módjával, és felismerhető volt benne az a Prada csavar, amelynél úgy érzi az ember, hogy ők valahogy mindig trenden kívüliek lesznek, magasan tesznek a konvenciókra, s céljuk a minél izgalmasabb illatok kreálása. Épp ezért felfokozott izgalommal vártam a La Femme és L’Homme sorozatot, aztán persze ebből lett a nagy csalódás. Számomra a La Femme egy teljesen középszerű, egyáltalán nem érdekes illat (ahhoz képest, hogy Prada), azt is mondhatnám, hogy többet vártam volna. Mert persze nincs rossz illata, de abszolút biztonságos játékra hajt, semmi “prádás” nincs benne. Gondoltam, na majd az Intense megmutatja a magáét! Na persze…

A Prada La Femme Intense semmi más, mint tubarózsás ylang-ylang frangipánival. Kész. Semmi agyonbonyolítás, prádás csavarok vagy netán kiemelkedő illatjegyek. Egy szép, kerek egzotikus virágos illat, amely ráadásul roppant hamar elillan, sillage-a pedig csapnivaló (ahhoz képest, hogy edp Intense). Felmerül a kérdés, hogy akkor mi a búbánattól intense és mitől más, mint a sima La Femme. Míg a La Femme virágos akkordja fás-viaszos, finoman púderes körítést kapott, addig az Intense-ben ezek a virágok erőteljesebb fűszerezést kaptak, s valójában háttér támogatásuk, melegágyuk nincs, a virágos akkord van abszolút az előtérbe tolva. Jól nyakon öntötték pacsulival (gondolták, az bejött a Prada első illatánál), de ott a pacsuli tombolhatott kedvére, itt pedig csak másodhegedűs a virágok mellett. Nem rossz illat, de egyáltalán nem kiemelkedő. Azt mondanám, hogy bármelyik mainstream márka neve alatt megjelenhetett volna, és még csak nem is drága márkákra gondolok, én a Prada-tól sokkal eredetibb koncepciót vártam volna. Viseltem már télen is, nyáron is, a helyzet sehogy sem változik, egyszerűen nem értem, hogyan lehet ennyire erőtlen illat ilyen bomba összetevőkkel. És ha már tubarózsa…abszolút divatos összetevő mostanság, Gucci Bloom például izgalmasabb nála.

Összetevők: frangipáni, ylang-ylang, tubarózsa, gardénia, narancsvirág, pacsuli, vetiver, vanília, írisz.

Sillage: 3 –  ebben a kategóriában ez már röhejesen gyenge, mondjuk tavasszal, nyáron talán erőteljesebb

Tartósság: 3 – intense változat, csak nekem vannak éppen ezért nagy elvárásaim tartósságát tekintve?

Szexifaktor: 4 – nagyon nőies illat, mivel csupa virág, szerintem érzéki

Elegancia: 4 – elegáns, el tudom képzelni, ahogy puccos ruhák mellé feldobom kiegészítőnek

Korosztály: 30 év felett, komolyabb hölgyeknek ajánlom, vagy azoknak, akik szeretik az olyan illatokat, amelyek nem közönséges módon hódítanakVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter