Parfümkritika – Mugler Alien Flora Futura

Van olyan, amikor a szerelem szépen, lassan elmúlik, s utána nem üresség, csak csak valóban szép emlékek maradnak. Meg barátság, meg az az érzés, hogy szép volt, amíg tartott. Pontosan így vagyok én is az Alien parfümmel. Rettenetesen belezúgtam, amikor megjelent. Forradalminak, egyedinek, megismételhetetlennek tartottam túltolt jázminos illatát, ellenállhatatlannak éreztem, amikor viseltem. Aztán szépen jöttek sorban az életembe más illatok, és bizony az Alien iránti rajongásom csökkenni látszott. Kiszeretni nem szerettem ki belőle, de valahogy beleuntam, belefáradtam, és már közel sem nyújtja azt az élményt, amit kapcsolatunk elején. Untat, ki kell mondanom. Köszönhető ez vajon annak, hogy a (Thierry) Mugler parfümház jóformán már csak az Angel és az Alien unos-untalan ragozásából áll? Kiégtem, nem tud felcsigázni. Ilyen állapotban találkoztam a legújabb Alien Flora Futura-val, és sajnos ő sem rázott bele újra az Alien-szerelembe.

“Az új Alien Flora Futura a napsugár és az optimizmus illatba öntve. Egy képzeletbeli isteni virág nyílik a sivatag szívében, hogy felfedjen egy új Alien Eau de Toilette-t” virágos-fás összetételét. A fejjegyek a „ropogó kinyilatkoztatás” nevű Buddha keze akkord- egy kis fa, amely friss, ropogós és csillogó tónusokat ad. A „virágos kinyilatkoztatás” a szívjegyben van, ahol az éjszaka királynője a jázmint egyedülálló virágként helyettesíti, amely éjszaka kaktuszból virágzik. Az alapjegyben (krémes kinyilatkoztatás) fehér ámbra és szantálfa található.”

Tehát az Alien Flora Futura-ban nincs jázmin, amely maga az Alien DNS volt, mondhatjuk azt, hogy nyomokban Alient tartalmaz. Helyette van kaktusz virága, erős fás jegyek, citron (a citrom őse, ronda és savas, erőteljesen illatos gyümölcs), nagyon intenzív fehér ámbra és krémes szantálfa. Hogy ragyogó lenne? Nem érzem különösebben annak. Inkább intim, kellemes tompa virágos karakterű illatként aposztrofálnám, érezhetően túladagolt fás akkordokkal. A fehér ámbra halványan aranyló, elegáns karakterű. Könnyed, nem egy karakteres (szóval nem igazi Alien klón) illat, amely tavasszal-nyáron lehet befutó azok számára, akik kedvet kaptak egy nem túl bonyolult, könnyen viselhető virágos illathoz. Abszolút irodai, idegen orrokhoz kíméletes illat, már csak azért is, mert a sillage nem letaglózó, nem úgy mint egy túladagolt Aliennél. Tartóssága rajtam a mostanság megszokott pár óra. Sajnos nem lett szerelem, de lehet, hogy tavasszal újabb esélyt kellene adnom neki, hátha akkor jobban kibontakoznak a jegyek a bőrömön, vagy jobban ráhangolódok.

Összetevők: kaktuszvirág, citron, buddha fa, fehér ámbra, szantálfa

Sillage: 3 –  intim, bőrközeli

Tartósság: 3 – pár óráig tartott a bőrömön

Szexifaktor: 3/4 – szép és izgató illat

Elegancia: 3/4 – fás jegyeknek köszönhetően elegáns is

Korosztály: nem tudnám korosztályba sorolni, igazából kortalan illat, bárkinek bejöhet, és jól állhat

Már kapható a nagyobb parfümériákban, 30 ml 18.100 Ft, 60 ml 24.400 Ft.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter