Orto Parisi Seminalis

Nem tudom, miért van az nálam, hogy a nagy kedvenceimről elfelejtek nektek írni. Gyakran magam is megdöbbenek, hogy “jé, még erről sem írtam?”. Na, pont így jártam a Seminalis-szal. Atyaég, nagyjából egy éve totál szerelem, és erre egy sort sem írtam még róla! Azonnal pótolom.

Alessandro Gualtieri

Orto Parisi

A márka mögött az az “őrült orr” van, aki a Nasomatto extrém, valóban őrült, és brutál kult illatai mögött is: Alessandro Gualtieri. Nagyapja, Vincenso Parisi kertjének színes-szagos kakofóniája (többek között a trágyás vödör) ihlette az Orto Parisi illatokat, amelyek ha lehet, még őrültebbek és meghökkentőbbek, mint a Nasomatto (Őrült Orr) név alatt kiadott darabok.

“A testnek azon részei a legszagosabbak, ahol a legtöbb lélek bújik meg.

Az erős szagok kellemetlenné váltak számunkra, mert a lélek kiáramlása nem tolerálható egy bizonyos szinten túl, annak köszönhetően, hogy a bennünk lakó állatiasság a civilizáció miatt megtört, és visszaszorult.

Ez a projekt az én kis kertem, melyet bevetettem, trágyáztam, gondoztam, és le is arattam.
Orto Parisi azt fejezi ki, hogy a testünk olyan, akár egy kert, és a belőle áradó illat tulajdonképpen a lelkünk tükre.

Frissesség kontra Bűz.
Vonzás kontra Taszítás.”

Bevallom, amikor az Orto Parisi első kollekciója megérkezett a Madison parfümériába, nagyon extrémnek találtam őket, nehéz lett volna kiválasztanom közülük azt, amelyben komfortosan éreztem volna magam. Aztán jött az egy évvel ezelőtti, mindent eldöntő találkozás.

Seminalis

Kezdetben óvatoskodva, csak papírcsíkon teszteltem. Nem volt rám (úgy) letaglózó hatással. Aztán jött a mindent eldöntő bőrpróba és az, hogy a mellkasomra és a nyakamra fújtam belőle. Ez kellett ahhoz, hogy megtapasztaljam a Seminalis letaglózó, addiktív jellegét. Egyszerűen fogalmazva nyers, abszolút domináns és zavarba ejtő. Nyers szexualitás, pajzán akkordok és brutális érzékiség sugárzik belőle. Nem csoda, hiszen maguk a testnedvek ihlették, a szex utáni nedvektől még csatakos nemi szervek illata, a felhevült test, a még hevesen dobogó szív és az el-elakadó lélegzet. Mindez olyan mesterien parfümjegyekbe öntve, hogy muszáj leborulni előtte. Egy csepp, és egész nap transzban tart! Rendkívül erős, soha nem látott tartóssága és sillage-zsa van, csillagos ötös.

A hatás

Az összetevőkről nem tudni semmit. Gualtieri véleménye az, hogy ne elemezgessük az illatokat, csak élvezzük. Úgyhogy találgatni sincs kedvem, csak élvezem, csak belefeledkezek. Ha van, ami magabiztosságot ad, akkor az a Seminalis. Néha kuncogok magamban, amikor reggel rituálisan magamra fújok szigorúan 1-2 cseppet, hogy “nesztek, ma is jó pár ember zavarba jön körülöttem”. Piszkosul élvezem:)

Aznap, amikor befújtam magam vele a Madisonban, a kendőm teljesen átvette az illatát. Végül vissza kellett mennem venni egy üveggel, mert az a kendő hetekig ontotta magából a Seminalist, és tudtam, nem tudok élni nélküle. 😉

Sillage: 5* –  Ha van brutális hatósugarú parfüm, akkor ez az!

Tartósság: 5* – egy illatmorzsája is képes napokig intenzíven illatozni

Szexifaktor: 5 – nem hogy mennyi szexifaktor van benne, ez maga a szex! 😛

Elegancia: 4 – ha nem is az elegancia mintapéldánya de ez az illat öltöztet, tartást ad

Korosztály: tinik ne tegyék magukra, ezen kívül bárki használhatja, de csak óvatosan. Uniszex, bárkin működik. Csak készüljön fel a hatására.

Árkategória/árérték: nem olcsó, 50 ml 53.900 Ft, de ha belegondolunk, hogy egy Hugo Boss is már 30.000 Ft, akkor elgondolkodtató, hogy melyik éri meg. Hát nem a Boss….amit locsolhatunk literszám magunkra, hogy valami minimális illatfelhőnk legyen. No, a Seminalisból elég 1 csepp a boldogsághoz.

Kapható a Madison parfümériában, katt a linkre.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter