Orto Parisi – egy új parfümmárka bemutatkozása Budapesten!

Figyelem! Figyelem! Íme egy új parfümház és 5 új illatuk a láthatáron! A Nasomatto rajongók most különösen figyeljenek, hisz a parfümház híres-hírhedt ?Orr?-ra, Alessandro Gualtieri gondolt egyet és alapított egy saját parfümcéget és a tavalyi év folyamán rögtön elő is állt 5 illattal. A meghökkentő stílusáról ismert úriember, nagyapja számára akart parfümöt készíteni. Majd tovább gondolta a dolgot és összehozta ezt az új parfümházat?hát bizony, így kell ezt csinálni. A vidéken élő nagyapa és környezete váltak az illatok inspirálóivá, mert a természet közelsége, az állatias jegyek, az élet legtermészetesebb mivolta a lényeg, ezt képviseli mindegyik alkotása. A tervező nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mindenkinek van egy, a saját testére jellemző ?illata?, kipárolgása és ezt igyekszik igazán természetes illatokkal kihangsúlyozni. Az Orto Parisi azt fejezi ki, hogy a testünk olyan, akár egy kert, és a belőle áradó illat tulajdonképpen a lelkünk tükre. Ahol pedig a legerőteljesebben érződnek az illatok, ott bújik meg az ember lelke.

TL-home-Orto-bottles

A Bergamask talán a legkönnyedebb az összes közül, friss és tiszta, hatása unisexből inkább enyhén férfiasba megy át. Ezt a nagy adag bergamott bombát pézsmával koronázták meg, illata könnyedsége ellenére tartalmas, zöld és nagyon természet közeli. Olyan, mint egy séta a végtelen mezőn.

A Brutus egyszerűen szenzációs, itt is jobban érvényesül a maszkulin hatás, persze ez nem jelenti azt, hogy a női bőrön ne tudna igazán szépen kibontakozni. Ez egy nagyon földes, pacsulis illat, melyet bergamottal, mandarinnal és naranccsal egészítettek ki. Természetesen itt is meg van a természet közelsége, de ebbe az illatba sokkal több érzékiség jelenik meg, mint a Bergamask-ban. Olyan, mint a friss, eső áztatta talaj, fekete felhőkkel és a háttérben napsütéssel.

A Stercus igazi különlegesség a parfümök világában. Jelentését szándékosan nem írom le, mert nem szeretnélek befolyásolni Titeket. A kérdés: szeretitek-e a természetet? A vidék nyugalmát? Egy farmot, ahol állatok vannak, szépen megművelt földek, kertek? Ha igen akkor ezt a földes, fás, enyhén füstös illatot próbáljátok ki! Elmondom miről is szól valójában: Egy hosszú utazás kanyargós utakon egy dimbes-dombos vidékre. Megérkezünk, egyetlen ház áll a szemünk előtt, se közel, se távol nincs civilizáció. Kiszállva az autóból megérezzük a frissen trágyázott föld illatát, a friss tavaszi füvet, majd közeledünk az istállóhoz, bent lovak és pónik várják, hogy kiengedjék őket. Bemegyünk, végig sétálunk a szénakazlak között, megsimogatjuk az összes állatot, közben magunkba szippantjuk a vidék összes illatát. Az istállóból kilépve áthaladunk egy kerten és a házba lépés előtt lepucoljuk sáros csizmánkat. Lehet ez a vidék Magyarországon, Toscana-ban, Franciaországban, Texasban vagy Németországban?.mindegy is, a lényeg a természetről, a növényekről és az előtérbe kerülő állatias jegyekről szól. Cowboy-oknak és cowgirl-eknek kötelező darab!

134-large_default

Bár mindegyik illatuk tetszik, de a kedvencem a Boccanera, mely mély, sötét, kissé erotikus kisugárzású, öntudatos, alkalmi illat. Az Orr nagyon eltalálta ezeket az illatokat. A Boccanera összetevőt nézve itt van először is a főszereplő, a fekete csokoládé, amit ételként nem bírok elviselni, szerintem a világból kifutnék, ha étcsokit kéne ennem. Mégis illatban annyi szép és harmonikus, tisztán érződik benne a száraz kakaópor, mely egy egzotikus tájra varázsolja az embert. Az illat egyébként Nasomatto Black Afgano-jára emlékeztet, de míg azt én egyértelműen férfiasnak tartom, addig ez valóban unisex, kitűnően működik mind a női, mind a férfi bőrön. Hogy folytassam az izgalmas összetevők sorát, kiemelném a borsot, gyömbért, a lágy szantálfát, chili paprikát és a pihe-puha pézsmaillatot. A készítő ismertetője pedig mindent elmond az illatról: ?A ?boccanera? olaszul annyit tesz, ?fekete száj?. A természet olyan sötét lyukakat kreált, melyek erotikus, sötét érzékiséget fejeznek ki.?

Schermata 2014-09-04 a 20.03.51

Végül jöjjön a Viride, mely a legférfiasabb az összes közül. Nyers, állatias ösztönökkel, vakmerőséggel fűszerezett illat ez. Fás és zöld jegyek és a moha illata találkozik az erdő illatával. Ha történetet kellene írni az illat köré, ez az illat arról szólna, hogy az erdőben eltévedt lányt megmenti egy bátor, markáns, lovon érkező erős és érzéki férfi. Amolyan ?hős?-típus illat.

Örülök, hogy Magyarországra is egyre több niche parfüm érkezik, annak pedig különösen, hogy ennyire izgalmas és egyedi alkotások is vannak a sorban. Ha kíváncsiak lettetek, nézzetek be a Madison Parfümériába és próbáljátok ki ezeket a kuriózumokat.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter