Oriflame .SE Swedish Experience parfümök – parfümkritika

Kedvesek, egy csinos kis csomag várt tegnap itthon, benne a svéd Oriflame márkától két új illatukkal, amelynek kampánya már vadul dübörög a social médiában. Nem maradhattam ki én sem a buliból, így hazaérve rögtön kicsomagoltam a két parfümöt, és indult a tesztelés, a háttérsztorik, összetevők olvasgatása.

A .SE, azaz a Swedish Experience (magyarul svéd élmény, tapasztalás…) a svéd életérzést kívánja illat formájában nyújtani.

“Felelősségteljesen megalkotott fejlett, szabadalmzatott illattechnológiával; ezek az innovatív parfümök új szintre emelik az illattechnológiát. A Scent.Trap® és Pure.Scent® technológiák segítségével egy specialisták és parfümkészítők multikultúrális csapata megalkotta az élő növények illatát, anélkül, hogy eltiporták volna vagy eltávolítáttok volna a természetből – így elkészítették az egyedi és exkluzív illatjegyeket. Több, mint illat, a .SE egy érzéki élmény. Érezd át a meleg érzések és ragyogó benyomások robbanását, amik fellobbantják kíváncsíságodat. A lélegzetelállító svéd természetbe visznek ezek az érzéki Eau de Parfumök. Felelősségteljesen és fejlett, szabadalmaztatott illattechnológiákkal megalkotva, ezek az innovatív és művészien elkészített illatok előhívják az érzelmeket és a szabadságérzetet.” – mondja a pr szöveg,  és én alig vártam, hogy nyakig elmerüljek a svéd életérzésben. Nyilván az IKEA életérzés megvan, de a svéd erdők, flóra és fauna mindig is nagyon vonzott, amelyet egyébként a Byredo és a Svensk Parfym niche parfümmárkák remekül hoznak.

A Wild Hearts parfümöt a varázslatos svéd naplemente ihlette. Hűvös kék ég, vad szél, hűvös és ködös tavak – ez a Wild Hearts. Abszolút uniszex illat, sőt, inkább mondanám maszkulinnak, talán az erőteljes vadrozmaring miatt. Egyértelműen hűvös, gyógynövényes-vizes illat, benne meleg és száraz pézsmás-balzsamos, kissé füstös alapokkal. Izgalmas játéka a fűszeres és vizes jegyeknek.

A Blazing Warmth központjában egy igen közönséges növény, a gilisztaűző varádics áll. Szinte minden patakparton megtaláljuk, kissé mérgező hatású, gyógynövényként is használt vadvirág, amelynek illata fűszeres, kissé kámfor illatú. Citrusos felhanggal indít, és azonnal uralja a varádics az illatot, valóban meleg, fűszeres, kissé éles felhangú a hatása, melyhez alapul nyírfát álmodtak meg. Meleg tónusú, finoman édeskés illat. A Fragrantika-n beindult az őrület, és jó páran a Baccarat Rouge 540-hez hasonlítják. Én nem érzem a párhuzamot mindenesetre.

Nem szokványos illatpáros, kétség kívül jó húzás a márkától, szeretnék még több ilyen kampányt látni.

Itt találjátok meg őket: https://hu.oriflame.com/brands/swedish-experience

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter