Opus Oils

Az Opus Oils, a Jitterburg Perfume Parlour az Egyesült Államokban, Kaliforniában, Hollywood központjában található niche parfümház. A céget 2008-ban alapították, a cél pedig az volt, hogy egy glamúros, misztikus vonalat hozzanak létre. Az üzletben nem csak termékeket vásárolhatunk, hanem átélhetjük a vásárlás extravagáns, különleges élményét is. Az Absinthe, a Burlesque sorozat, a Roller Girl és a Fetish kollekció az underground stílust képviseli. Ezek létrejöttében fontos szerepet játszott a hollywoodi célközönség, akik kifejezetten igénylik az egyéni, személyre szabott illatokat. A parfümök mellett illatos teák és bútorok forgalmazásával is foglalkozik a cég, ráadásként burlesque táncosok és fétis művészek show-ival is szórakoztatják a vendégeket. Kedra Hart, az Opus Oils parfümőre számos olyan parfümöt alkotott meg, melyből férfi és női változatot is készített, ilyen pl. az Absintheo és az Absinthia. A cégnek eddig 44 parfümje jelent meg. Íme ízelítőként itt olvashattok néhányról.

Jitterbug_Perfume_Parlour_Store_Front_new

Elsőként a Divine kollekcióból az Eros-t mutatnám be. Eros ugyebár a görög mitológiában a szerelem istene, az illat pedig, mely ezt a nevet kapta, teljesen unisex. Letisztult, mély, erőteljes szexualitással bíró illat, ami csupa rejtély. A megmagyarázhatatlanul erős vonzerő, mely az Eros-ban van, különleges, természetes összetevők kitűnő arányainak köszönhető. Könnyedsége ellenére, van benne édes, friss, pézsmás, aromás jelleg is. Főbb összetevőit a rózsa, vetiver, mandarin, narancs és ámbra alkotják.

nd.5710

Ahogy az Eros, úgy a Divine széria másik tagja a Venus is antik korokat idéz. Nevéhez méltóan, mint a szerelem istennője misztikus bájjal hódít. A Venus maga a művészien megalkotott csábítás, édes, friss, acquás, virágos. Elsőre elképesztően ártatlannak tűnő illat, majd később rájövünk, hogy ez csak az álca. Az ártatlanságban ott rejlik a gyengéd csábítás, szexi, nőies, mindez egy teljesen szofisztikált köntösben. Az illatról nekem a halványrózsaszín szín ugrik be rögtön, nem véletlenül, hisz rózsa és magnólia is van benne, melyek közül itt a magnólia van határozottabban jelen. A szerelem istennője azonban további virágokkal is hódít, a jókedvre derítő neroli és az érzéki ylang-ylang is részese a Venus-nak. Már ezek az összetevők is garanciák a sikerre, ám a parfüm megalkotója Kedra Hart biztosra akart menni, a kompozícióba tett még egy kis tengeri hínárt és csokoládét is, így téve izgalmassá, és így egyesítve az édeset a légies, tengeri jelleggel. Mintha látnánk Vénusz istennőt kibújni a tengerből, ennek tökéletes megformálása lett a Venus.

Térjünk át az Opus Oils egy másik kollekciójára, a Fetish-re. Ez a vonal lázadó, extravagáns, polgárpukkasztó, igazán meghökkentő elnevezésekkel és illatokkal. A Fetish-en belül én a Sailor nevű illattal ismerkedhettem meg. Mi is jut eszünkbe a tengerészekről, a hajókról, az örökké ?vándor? életmódról? Nos, mindezt az Opus Oils a lehető legegyedibb módon valósította meg, egy olyan illatot kreálva, amiben benne van a tengerész életmód milyensége, a kikötőben megjelenő illatjegyek, mindez mégis másképp, mint ahogy elképzelnénk. Bár unisex illat, szerintem abszolút férfias, én csak és kizárólag pasiknak ajánlanám. Hogy miért? Erősen fás és aromás, mindezt pedig az olaj és benzin jellegzetes illata teszi igazán tengerészessé, mintha ott állnánk a kikötőben, néznénk ahogy indulnak a hajók, a tengerészek pedig folyamatosan pakolják a szállítmányt. Bár ha jobban végig gondolom a parfüm akár a Dragrace nevet is kaphatta volna, mert szerintem rendkívüli módon illik egy gyorsulási versenyhez vagy bármilyen autóversenyhez, és az ott résztvevőkhöz. Igazi kuriózum a parfümök palettáján, szantálfával, cédrussal, levendulával, ámbrával, pézsmával, fehér dohánnyal és osmanthussal.

index

Az Island Girl sorozat, ahogy nevében is szerepel kifejezetten női kollekció, csupa nagyon nőcis illattal. A Sugar Island (Caribbean) olyan, mint egy trópusi koktél, amit a tengerparton iszogatunk, a csodálatos türkizkék vízben gyönyörködve. Az összhatás, édes, citrusos, nagyon egzotikus, nyarat és napsütést idéző, amiből persze sosem lehet elég. Vidám játékosságához és Karib-tengeri mivoltához gránátalma, lime, narancsvirág és jázmin is hozzájárul. Csupa, öröm, móka, ahogy megszagolom, úgy érzem rögtön mosolyognom kell és hatalmába kerít valami végtelen optimizmus. Ez az illat szó szerint antidepresszáns.

Végül pedig jöjjön szintén az Island Girl szériából a Tropique (Madagascar). Az 5 bemutatott illatból számomra a legfinomabb. Buja, trópusi illat, egy kis erotikával, végtelen szabadságvággyal, a természet igazi kincseivel. Édessége ellenére nagyon természetes, kávé, vanília, kókusz és kakaó a maga legeredetibb formájában, minden mesterkéltséget nélkülözve jelenik be, ahol a főszerep leginkább a kókuszé. Szerencsére nem a szokásos tömény, naptejes formában, hanem egy meghitt, érzéki illatként megjelenítve.

Szylwy

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter