A DSH legzöldebb illatai

Most, hogy a DSH Perfumes egyre több illatát van lehetőségem megismerni, egyre inkább rájövök, hogy mennyire is sokoldalú ez a cég és Dawn a cég parfümőre. Az illatok útvesztőjében most a zöld illatokat kerestem elő Nektek, hisz ugyan már végét járja a nyár, de akkor is?.a napsütést, meleget és az ehhez az évszakhoz tartozó zöld illatokat oly nehéz elengedni és átadni a helyet az ősznek.

DSHLogo

A DSH-tól a kedvenc zöld illatom a Celadon: A Velvet Green. Ilyen puha, bársonyos zöld illattal bizony még sosem találkoztam, egy teljesen új koncepció, új megközelítés. Olyan mintha egy pihe-puhe, gyönyörű, zöld pázsiton sétálnánk és élveznénk lágy, simogató illatát. Ha így elsőre nehéz elképzelni miről is van szó, akkor azt javaslom, képzeljetek magatok elé egy szép zöld mezőt, frissen kaszált fűvel és egy patakot, friss zöld jegyeket acquás-levegős jelleggel. És ahogy erről a szép zöld mezőről, bemegyünk egy erdőbe, ahol puha moha van a lábunk alatt, púderes, enyhén édeskés virágok bújnak meg a fák tövében, a nap sugarai pedig átszűrődnek a csodálatos ragyogó zöld lombkoronán?.hát ez a Velvet Green?egyszerűen imádom. Illatjegyeit tekintve szegfűszeg, lime és uborka indít a fejjegyben, nem kell megijedni, mert az uborka nem érződik ki külön, csak hozzájárul ennek a különleges illatnak az összetettségéhez. Szívjegyében a púderességet adó íriszgyökér illata a friss fűével találkozik. Majd az alapjegyben teljesedik ki, a már imént felvázolt hatás, a tonkabab, széna, nárcisz, ibolyalevél és a gyanta segítségével.

nd.8424

A virágos-zöld illatok rajongóinak a Lili-re szeretném felhívni a figyelmét. Az előző illat után a Lili a tipikus zöld-citrusos illat képviselője. Ártatlan, könnyed, fiatalos bájjal, fejjegyében lime-mal, mimózával és amalfi citrommal pezsdíti fel a nyári hangulatot.  A Lili igazán a nagy melegben, perzselő hőségben (amiből ezen a nyáron sajnos nekünk semmi nem jutott) fejti ki legjobban hatását, pont a lime-os, citromos, citrusos jellegnek köszönhetően. Játékos, gyermeki bájához a szívjegy hársfavirága és a gyöngyvirág is hozzájárul, az alapjegyben pedig feltűnik egy kis szantálfa, bár ezt én egyáltalán nem érzem benne.

Ha a zöld-citrusos illatokból valami abszolút unisex-re vegyünk, esetleg kedvesünket, vagy öcsénket/bátyánkat szeretnénk meglepni valami könnyed nyári illattal, akkor a Pamplemousse (azaz grapefruit) kitűnő választás. Teljesen unisex, és olyan, mint egy testpermet, hisz légiesen könnyed, üdítően frissítő. Zöld, fanyar és rendkívül letisztult. Az illat főszereplője, a grapefruit, bergamottal, mandarinnal és naranccsal karöltve már a fejjegyben megmutatja magát. A citrus kavalkád teljességéhez a szívjegy pomelo-ja, az amalfi citrom és a vidámságot hozó neroli járul hozzá. Itt nincs semmi fondorlat, semmi váratlan meglepetés, ami miatt az illat más lenne, mint amire számítunk, tökéletesen hozza azt, amilyen célból létrejött, frissít, üdít, felvidít és felráz. Ha még hozzávesszük az alapjegy teáját, máris olyan érzésünk van, mintha egy hűsítő, jégkockákkal teli citromos jeges teát vagy limonádét innánk. Egyszerű, de nagyszerű?és fincsi.

nd.8426

Végül jöjjön egy illat, amihez foghatóval szerintem még sokan nem találkoztatok, a Menthe Moderne, mely egy pezsdítő, friss borsmenta illat. Szintén unisex (férfias jelleggel), aromás, zöld, fás illata miatt szerintem a magyar parfümrajongó férfiak körében is nagy sikert fog aratni. A szokatlan összetevő a menta a zöld illatoknak egy kifejezetten új oldalát ismerteti meg velünk, frissítő, mint egy mojito koktél, annak minden édessége nélkül, minimalista és határozott. Meleg nyári időben vagy akár sportoláshoz is egy kitűnő újdonság, ha valamivel ki szeretnénk tűnni az átlag parfümhasználók közül. Itt aztán minden a zöldről szó, és annak minden árnyalatáról. A fejjegybe rögtön, kompromisszumot nem tűnően berobban a menta, a bergamott, lime és a keserűnarancs. Melyhez a folytatásban zöld tea, ibolya és erdei fenyő érkezik. Az alapjegyet pedig a virginiai cédrus koronázza meg. Telitalálat, ha előbb megismertem volna, biztosan belekerül a nyári top 10-es listámba.

Ha kedvet kaptatok hozzájuk, a dshperfumes.com webshopjáról lehet megrendelni az illatokat.

Ti szeretitek a zöld illatokat? Van kedvencetek?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter