Olibere Paris

Számomra az illatok erőteljes emlékként őriződnek meg, azaz egyes élményeimet – legyenek akár boldog vagy éppen keserű pillanatok – az éppen aktuális illataim konzerválják. Elég csak egyszer, pont az adott alkalommal viselnem, máris bevésődik egy elfelejthetetlen pillanat, hangulat, érzés. Volt szerencsém viszonylag sokat utazni is, óhatatlanul szagokhoz, ízekhez, illatokhoz kötök utazási emlékeket, melyeket megérezve azonnal eszembe jutnak az akkor történtek, vagy az akkori érzelmek.

olibere logo parfümblog

Amikor olvastam a 2014-ben alapult Olibere parfümházról, többszörösen is megdobbant a szívem, és éreztem, hogy ki kell próbálnom az összes illatukat. Marjorie Olibere, a márka alapítója hasonlóképpen látja az illatok világát: az Olibere parfümökön keresztül életének legizgalmasabb pillanataiba leshetünk bele, melyeket filmszerűen, illatokkal körítve mesél el nekünk. Nagyon izgalmas elképzelésnek tartom, hogy ezeket a “kisfilmek” kísérik az egyes illatokat, maguk a parfümös üvegek sziluettjei is kis kézi kamerára emlékeztetnek. Marjorie utazásai alatt szerzett élményeit öntötte filmes-szagos köntösbe, a kollekció öt darabja négy csodálatos helyszínre röpít el bennünket.

olibere parfümök parfümblog

És hogy még miért vonzódom az Olibere illatokhoz? Mert hasonló utat jártam be anno, mind Marjorie, és alig vártam, hogy az Olibere illatokat megismerve feleleveníthessem utazási emlékeimet. Bár nyilván én más illatokhoz kötöm a saját emlékeimet, rendkívül izgalmas olfaktív utazás volt az Olibere illatain keresztül felfedezni azt az atmoszférát, amelyet én ismertem meg.

balinesque

Az Olibere márka kollekciója jelenleg 5 parfümből áll: Balinesque, Paradise Lointaints (e két illatot Bali ihlette), Il Mio Segreto (Róma), Escapade a Byzance (Isztambul) és Midnight Spirit (Kuala Lumpur). Bertrand Duchufour (L’Artisan Parfumeur és Penhaligon’s parfümök nagyrészénél közreműködött) és Amélie Bourgeois (Evody, Mendittorosa) parfümőrök öntötték illatba Marjorie Olibere élményeit. Mivel következő posztban szeretnék írni részletesen az illatokról, így nem szeretném a poént lelőni előre, de azt már tudom, hogy nagyon megérintett az Olibere parfümök realisztikus, mégis fennkölt stílusa. Élvezettel néztem végig az egyes parfümökhöz kapcsolódó kisfilmeket (a www.olibere.com oldalon megnézhetitek őket), és valóban felidézték bennem azokat az emlékeket, amelyeket átéltem hasonló helyen, hasonló szituációban.

Marjorie Olibere, a márka alapítója
Marjorie Olibere, a márka alapítója

Kifinomult, izgalmas, ultra szenzitív illatok, amelyek minden érzékelési csatornánkat megmozgatják. Az a szépség és báj, amely a márka pávát formázó logójában benne van, képviseli mindazt, amit az Olibere illatok nyújtanak. Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettem őket, csak biztatni tudok mindenkit, hogy ha teheti, rendelje meg a parfüm minta csomagot (ingyenes kiszállítással), és merüljön el a legtitkosabb parfümfantáziákban.

Hamarosan jövök a folytatással!

Andrea



1 thought on “Olibere Paris”

  • Költöznének:

    Histoires de Parfums 1876 60/5o ml
    Histoires de Parfums 1826 60/55 ml

    Ide írhatsz:jakarika@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter