Parfums de Nicolai Sacrebleu – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Patricia Nicolai parfümőrülete nevezhető családi vonásnak, hiszen közeli rokonságban áll a neves Guerlain parfümőr családdal, karrierje is itt kezdődött, később férjével alakította meg a Parfum de Nicolai-t, melynek célja a parfümőr központiság mellett a valódi minőségi parfümök előállítása volt.

sacrebleu

Nicolai komoly szándékait alátámasztja, hogy nem kevesebb, mint két évet áldozott a Sacrebleu kifejlesztésére. Célja az volt, hogy megalkosson, egy olyan vaníliás illatkombinációt amely kifinomultabb elődeinél, még sem túl nehézkes, ezért egy parfümőr barát javaslatára az alaphoz egy kis gyümölcsöt is adott ezzel bódítva el az érzékeinket. A fejillat barack, málna, mandarin. Tapasztalatlanabb orrok számára ez a kezdőillat a gyümölcsösség ellenére erős lehet, elsőre a Sacrebleu jelző nem feltétlen pozitív értelemmel bír, azonban kis idő elteltével, mikor a szívillat finom, virágos jegyei ( fahéj, jázmin, szegfű, tubarózsa) felderengenek igazán kellemes és könnyed kombinációt tapasztalunk. Fél óra elteltével már a csodálatos tömjén és szantálfa illata kerít a hatalmába. Mindemellett az alapillatban még pacsuli, perui balzsam és tonkabab is megtalálható. Összességében Nicolainak sikerült végrehajtania a kitűzött célt.
Számomra ( nagyon édes, gyümölcsös illatokat kedvelőként) is rejtett újdonságokat, nem kis meglepetésemre a gyümölcsös fejillat nyerte el legkevésbé a tetszésem, azonban az idő teltével egyre kellemesebb, bódítóbb illat már engem is elcsábított. Végső soron ezt a parfümöt főleg a keleties, fűszeres illatokat kedvelőknek tudom ajánlani.

Inez



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter