Nárcisz, a kifinomult parfümök titkos összetevője

A nárcisz, vagy más néven Narcissus poeticus, a Amaryllidaceae család tagja, amelyet régóta használnak parfümök és illatok készítésére. A nárcisz számos parfümben szerepel, és rendkívüli illata révén hozzáadja az eleganciát és az érzékiséget a készítményekhez. Nézzünk pár ikonikus nárciszillatú parfümöt!

Chanel No. 5: Ez az ikonikus Chanel illat a nárcisz mellett más virágos jegyeket is tartalmaz, de a nárcisz teszi igazán kifinomultá és időtlenvé ezt a parfümöt.

Gucci Bloom: Ez a virágos parfüm a nárcisz mellett a tubarózát és a jázmin illatát is magában hordozza, így egy romantikus, virágos bukettet alkotva.

Jo Malone London English Pear & Freesia Cologne: Bár a nevében nem szerepel, ez az illat a nárcisz mellett a frézia illatát is tartalmazza, így egy könnyed, friss és virágos illatot nyújtva.

Penhaligon’s Ostara: Ez az illat kifejezetten a nárcisz virágának illatát igyekszik megidézni, így egy friss és üde tavaszi illatot nyújtva.

Creed Love in White: Az Elnökfeleségek illata, szó szerint. Csodálatosan elegáns, fehér virágos illat. Klasszikus.

By Kilian Good Girl Gone Bad: igazi hype alakult ki az illat körül, szerintem részben a jó marketingnek köszönhetően, hiszen egy sor olyan celebritást nyertek meg maguknak, akiket szívesen követnek a nők. Komplex virágos illat egyébként.

Hermés Eau de Narcisse Bleu: színtiszta jázmin! Friss zöld, tavaszi illat.

Cartier Carat: a Cartier 2018-as pillére, méltatlanul agyonhallgatott illat. Zöld, virágos, púderes, sikkes. A hűvös gyémántot szimbolizálja.

Ezek csak néhány példa a nárcisz által inspirált vagy tartalmazott parfümökre. A nárcisz virágos, friss illata számos parfümészeti alkotás szerves részévé vált, és egyedülálló érzékiséget és kifinomultságot kölcsönöz a legtöbb illatnak.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter