10 tavaszi parfümújdonság

Hivatalosan is tavasz van, és az időjárás is igazán elkényeztet bennünket, hiszen csodás az idő hetek óta. Így én is a nehezebb téli illataim helyett a tavaszi illataimat kezdtem el használni. Beindult a szezon a parfümériákban is, nézzünk 10 izgalmasnak ígérkező parfümújdonságot.

Nina Ricci Nina Illusion – a 90%-ban természetes összetevőket tartalmazó új Nina Illusion “elmerül egy színes, varázslatos világba. A lágy narancsvirágot pezsgő málnával és krémes pacsulival kevertük, hogy megalkossuk ezt a magával ragadó és addiktív új Eau de Parfumot.” – mondja Olivier Creps parfümőr

Kenzo Flower Ikebana Mimosa – Az új Flower Ikebana Mimosa a második illat az Ikebana sorozatban. Az elsőt, a tuberózsa alapú Flower Ikebana Sakura-t 2023-ban mutatták be. Míg az új Mimosa egy kiszámíthatóan gyengéd és laza púderes illat, addig az első egy sűrű virágos, egy sajátos hajdina-illattal, ami sötétíti a tuberózsa/cseresznyevirág kombót, és kissé pikánssá teszi őket, különösen, ha ismerjük a hajdina ízét és illatát. Kifejezetten nem szeretem a mimóza illatát, de ezzel teszek egy próbát.

Dior Miss Dior Parfum (2024) – Francis Kurkdjian elszegődött a Dior mesterparfümőrének, és az új J’Adore után a Miss Dior századik verzióját tervezte meg, amely teljesen elvesztette a Miss Dior DNS-ét, cserébe lett belőle egy Coco Mademoiselle flanker. Nem rossz, de nekem a “Mi van?!” kategória.

Lancome La Vie Est Belle Rose Extraordinarie – rózsa, rózsa, rózsa, mint ahogy tapasztaljuk, most minden rózsás. Én örülök neki, mert ez a kedvenc illatom. A LVEB rózsás verziója az írisz mellé kapott egy nagy adag, szintén kissé poros-púderes rózsát, amit a gourmand akkordok édesítenek meg. Nem rossz.

Guerlain Aqua Allegoria Florabloom és Florabloom Forte– az eső utáni virágoskert illata, legalábbis ígéri a gyártó. Rózsa, tubarózsa, írisz, ibolya. Volt már az AA sorozatban két ilyen virágos darab, a Bouquet no.1 és a Bouquet no.2, azonban az illatuk más volt. Kíváncsian várom az új verziókat.

Juliette Has a Gun Juliette – Végre megismerhetjük Júliát személyesen, aki szerintem tudja mi a jó szex, vagy nem fél megkérdezni! “Juliette-tel azt akartam illusztrálni, hogy milyen lenne 2024-ben. A zabolátlan nőiesség szimbóluma, erőteljes, szabad, szenvedélyes. Célja, hogy ő legyen az egyetlen a reflektorfényben, ő vezeti a táncot”. – Romano Ricci, a ház alapítója. Meggy, rózsabors, jázmin, kasmír, tonkabab. Jó lesz ez!

4711 Acqua Colonia Freesia & Musk – “A mindennapok pörgésében, ahol számtalan elvárásnak igyekszünk megfelelni és a tökéletesség érzését fenntartani, elengedhetetlen, hogy szánjunk egy pillanatot arra, hogy kedvesen bánjunk magunkkal. A 4711 legújabb ajánlatát, az Acqua Colonia Freesia & Muskot úgy tervezték, hogy ez a megnyugtató ölelés legyen, amely egy pillanatnyi lágyságot és biztonságot nyújt, hogy megfiatalítsa a lelkét. Ez a most elérhető illat a nyugodt pihenés hullámát hívja elő, és személyes elvonulásként szolgál.” A 4711 már bizonyított, hogy képes 300 év után is megújulni: az Acqua Colonia sorozata kifejezetten népszerű! A Frézia és pézsma egy könnyed, légies, tiszta illat, csodásan képviseli a tavasz üde leheletét.

Amouage Secret Garden Love Delight – Az Amouage Secret Garden sorozatának legújabb kreációja a Love Delight. A Secret Garden kollekció 2016-os indulása óta megtestesíti az Amouage fenséges illatesztétikájának lényegét. Most, felfrissítve és újragondolva, a kollekció bemutatja a Love Delightot, egy zamatos újdonságot, amely a modern nő sokoldalú szellemét ünnepli.

“A kollekció parfümjei melegséggel és nyitottsággal ragadták meg a modern nő nőiességének igazi szellemét, örvendezve annak minden inspiráló bonyolultságában.”

A teljes Secret Garden Eaux de Parfum kollekció most megújult üvegeket mutat be, amelyek matt színpalettával és puha tapintású kerámia bevonattal rendelkeznek a tapintás élményéért. A Love Delight csatlakozik a trióhoz, új fejezetet adva az Amouage modern nőiesség felfedezéséhez a Lilac Love, a Blossom Love és a Love Tuberose mellett, amelyek mindegyike egy-egy egyedi szaglási utazást kínál. A frissített megjelenés ellenére a meglévő kreációk illatjegyei változatlanok maradnak.

Shiseido Ginza Night – Nem a legnépszerűbb sorozat a Ginza, ennek ellenére gondolom viszik annyira, hogy újabb és újabb verziókat adjanak ki. A Ginza Night a fehér virágok fényűző keverékeként bontakozik ki, elbűvölő fás jegyekkel gazdagítva. A fekete ribizli és a mandarin napfényes és savanykás levével készült pezsgős nyitóillat liliom, gardénia és tiszta jázmin igézően friss és krémes fehér virágos magját tárja elénk. Ez a magával ragadó illat a gazdag, ínycsiklandó vanília és az intenzív cédrusfa meghitt alapján nyugszik, az intrika és az átláthatóság finom egyensúlyát szőve. Én teszek vele egy próbát!

Chloe Nomade Nuit d’Egypte – A Nomade Nuit d’Égypte Eau de Parfum a ház alapítója, Gaby Aghion szülőföldjének, Egyiptomnak az öröksége előtt tiszteleg, és egy olyan utazásra indul, amely során újra felfedezi eredetét. A parfümkészítés szülőhelyeként Egyiptom a világ első ismert parfümjének, a kyphinek a megalkotásáról ismert. Az illat megkomponálásához Juliette Karagueuzoglou parfümőr modern megközelítéssel értelmezte újra a kyphit, és az ősi receptekben említett alapanyagokból válogatott alapanyagokra építette fel. Izgalmasan hangzik!

+1 Narciso Rodriguez for her Musc Nude – “Az illat finoman körülöleli a bőrt, a rózsaszín bors fűszeres zamatát a jázmin és a fehér virágok gyengéd virágos dallamával vegyítve. Az illat szíve ikonikus pézsmával lüktet, amelyet fényűző rózsaolaj és a narancsvirág édes bája gazdagít. Az alapjegyek a tonkabab, a sima cédrusfa és a földes pacsuli gazdag, érzéki keverékévé bontakoznak ki.” – szerepel a leírásban. A for her ikon, nem lehet vele nagyon mellényúlni.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter