Montale Deep Roses – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Sokan vannak velem karöltve olyanok, akik nem igazán szeretik a rózsás, erősen virágos kreációkat. A Deep Roses nevéből már sejthető, hogy semmi másról nem szól majd az illat, csak mély rózsáról. Tévedtem.

Először kíváncsian szaglásztam az üvegcsét, és meglepődve tapasztaltam, hogy friss és fás illat is társul a virág mellé.

rózsák

A bőrrel érintkezve azért mégiscsak erőteljesebben előtör a már említett édes rózsa, de különlegesen szép illat ez, érződik benne, hogy minőségi összetevőkkel van dolgunk. Az én bőrömön nem sokat változott az órák múlásával, egyfajta oldalát mutatta meg, de leszáradáskor már puhább, gyengédebb és frissebb lett. Az orientális- virágos kategóriába soroljuk, de a virágos parfüm ? és rózsa ellenesek is tehetnek vele egy próbát, mert a Deep Roses-ban megbújó argentin zöld mandarin, a pézsma és ámbra sokat tompít és frissít a rózsa tömény esszenciáján.

montale-paris-deep-roses

Üvege a szokásos és letisztult Montale flakon, mely nem áttetsző üvegből, hanem alumíniumból készül, így nem hatol át rajta a napfény, megvédve ezzel a benne lévő drága nedűt. Megosztó lehet viszont emiatt, hiszen a szépségesen csiszolt üvegű társaik mellett különcnek és egyszerűnek hathat. Ilyenkor kell eszünkbe jusson a mondást, hogy a külcsínnél mindig fontosabb a belbecs?

Egy igazán testhez álló illat nemcsak akkor tökéletes, hogyha passzol egyedi testillatunkhoz, hanem akkor az igazi, ha a lelkünket is megérinti, amelyről valamilyen szép emlék jut eszünkbe. Ami visszahoz egy élményt, melyet örökre meg szeretnénk tartani, és be akarjuk zárni egy pici üvegcsébe. Gyermekkoromban az elsőáldozásomra kaptam egy rózsafűzért, aminek szemei rózsaolaj illatú rózsafából készültek. Számomra ezt az emléket, gyermekkorom gondtalanságát hozza vissza ez a parfüm.

Igazán romantikus illat mindemellett, kislányos bája jókedvre derít. Charlotte Bronte fiatal főhősei korhű ruhájukban és fűzőikben bizonyosan ebben az ártatlan illatfelhőben várnák komoly szándékú kérőiket.

Bár nem hiszem, hogy a gyűjteményem darabja lesz, mégis pozitívan csalódtam ebben a kellemesen könnyed kis virágos kreációban.

írta: Sümegh Bernadett



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter