Minden, ami szépségápolás ? 2015 tavaszi újdonságai

Szakmai berkeken belül nemrég mutatták be nekünk az idei év nagy durranásait. Volt minden mi szem-szájnak, vagyis inkább orrnak és szemnek ingere. Újdonságokban pedig nincs hiány ezen a tavaszon sem. Elsőként természetesen a parfümöket bemutató asztalhoz mentem – mi máshoz ? így számos fantasztikus újdonságra bukkantam.

2015-03-19 10.29.01

A formabontó és polgárpukkasztó Jean Parul Gaultiernek 2 limitált szériás illata nagyon megtetszett. Jobban mondva az illatok nem újak, de az üvegek természetesen új köntösbe lettek öltöztetve, méghozzá igazán kalózosan. A Le Male Pirate Edition igazán vagány és szexi illat. Friss, fűszeres és aromás illata csábítóan férfias. A levendula, kardamom, menta és bergamott már önmagában nyerő kompozíció. A fahéj, narancsvirág, cédrus, szantál, tonkabab és vanília képviseli a kalózok szabadságát, a tenger vadságát, ugyanakkor azt a biztonságot, amit az ember akkor érez, amikor a saját közegében (ez esetben a tengeren) tartózkodik. Lázadó, örök szabadságot képviselő férfiak illata ez, az üveg pedig egyszerűen szenzációs. Az illat párja ? a kalózlány ?a Classique Pirate Edition névre hallgat, üvege szexi, vagány piros-fehér csíkos kalózruhát kapott. Illata megegyezik a régi Classique illatával. Míg a Le Male inkább nyári, addig a női változat számomra inkább tavaszi illat. Buja ylang-ylang, rózsa, orchidea, körte, csillagánizs és tubarózsa, vaníliával és szilvával. Aki a Classique illatát szeretné újra magán érezni és szereti ezt a bohókás, kalandosan felfedező kalóz stílust, nekik idén ezt egyszerűen be kell szerezni.

2015-03-19 10.29.42

A Kenzo is 2 újdonságot hozott erre a tavaszra. Egyik a Jeu d?Amour, mely teljesen más, mint a régi Amour (nekem az volt a kedvencem a Kenzo-k közül), a vanília szerepét itt a virágok veszik át, nagyon nőiesen és tavasziasan. A főszereplő a tubarózsa és frézia, melyet a citromvirág és körte illata ölel körül egy kis cédrussal és pézsmával. Az illat eau de toilette és tényleg könnyed, a tubarózsát egy lágy, tavaszi változatban mutatja be. A másik Kenzo újdonság a Flower By Kenzo L’Eau Originelle, mely a régi pipacsos Kenzo üvegét vette elő, csak éppen egy még letisztultabb fehér pipaccsal díszített változatban. A készítők egy igazán finom illatot álmodtak hozzá ehhez a ritka virághoz. A gyömbérvirág és a vizes jegyek igazán jó választás volt, a hófehér peónia és pézsma kíséretében kevés összetevőből sikerült nagyszerűt alkotni. Könnyed és jól hordható, nekem talán még jobban is tetszik az illata, az első ?pipacsos? Kenzo-nál.

2015-03-19 10.37.26

Az én favoritom Elie Saab Le Parfum Resort Collection-je lett. Elie Saabnak amúgy is nagy rajongója vagyok, a ruhái csodásak, az illatai pedig valahogy pont az én stílusomnak megfelelőek, de az idei újdonság egyszerűen mindent visz. Nálam a tengerimádat továbbra is tart, márpedig ennél a parfümnél az üveg kék átmenetes színe és a tartalom is a tengerről szól. Egyszerűen el lettem varázsolva, már nem is tudok másra gondolni, csak a nyárra és nyaralásra. Amikor megtudtam, hogy az illat parfümőre Francis Kurkdijan, akkor rögtön tudtam, hogy egy ilyen finom illatatot csak egy ilyen kaliberű profi alkothat. A mediterrán feelinget egyébként a fejjegyben található füge (húú de szeretem), narancsvirág és narancs adják. Olyan érzés, mint amikor egy tengerparti sétányom végig sétálunk és a nyári melegben beszippantjuk a mediterrán növények semmivel sem összehasonlítható illatát. Sok tengert idéző illatot éri az a vád, hogy túl unisex?nos itt erről szó sincs. Mivel az előbb felsorolt jegyekhez a szívjegyben narancslevelet, frangipanit és jázmint, tettek, utóbbi kettő pedig kifejezetten ellenállhatatlan, nőies virág, így szó sincs unisex hatásról. Egy kis cédrussal szilárdították meg az illatot, mielőtt belefeledkeznék a lebegésbe. Illata a tengeren megcsillanó napsugarakat juttatja eszembe, azt a felszabadult boldogságot, amit csak a mediterrán partokon érzek. Egyetlen baj van ezzel az illattal: limitált LL ismét egy legjobb illat, mely csak korlátozott ideig kapható.

Megismerhettem még a 3 új Issey Miyake illatot, melyek férfiak számára készültek és nagyon finomak lettek, ennek a 3 illatnak az összehasonlításáról nemsokára egy külön cikkben írok.

2015-03-19 10.37.56

Végül Salvatore Ferragamo elegáns újdonsága az Emozione következett, mely annyira tavaszi, hogy rögtön az idei tavaszi top 10-be is beletettem. Ez a csodaszép tavaszi illat a fehér és arany szín jegyében született. Az üveg oldala fehér bőr, képviselve mindazt, hogy a parfümház annak idején cipők készítésével robbant be a divatvilágba, ez máig a fő profiljuk. Majd később jöttek a ruhák és a parfümök is. Az Emozione tele van gyöngédséggel, érzelemmel, szépséggel, nőiességgel és eleganciával. Rengeteg bókot kapok, amikor ezzel az illattal vagyok befújva. Lágyságot, szelíd szépséget képvisel, írisz, rózsa, heliotrope, őszibarack, peónia és pacsuli képviselik az illat főbb jegyeit, melyek kifújás után, ahogy az idő telik, úgy válnak egyre púderesebbé. Csodálatos illat, melyhez igazán egy elegáns ruha illik.

A parfümökön kívül megismerhettük a Bourjois életteli, vidám körömlakkjait is.

2015-03-19 10.41.50

A bőrápolás területén a Nuxe is bemutatta újdonságait. Ez a krémcsalád nagy kedvencem, hiszen patikában kapható termék, ezáltal sokkal szigorúbb teszteken esett át, magas minőséget képvisel, növényi hatóanyagokkal készül, kerüli a tartósítószereket. A krém állaga, textúrája pedig csodálatosan könnyed és selymes. Szó szerint a saját bőrömön tapasztaltam milyen jó érzés a bőrnek ez a kényeztetés. Új termékeik a Nuxellence nappali és éjszakai krémek. A nappali krém felszíni feszesítő, míg az éjszakai a sejtek helyreállításáért, regenerálásáért felel. A Créme Fraiche egy erős hidratáló, nyugtató krém könnyű rizsporral, a szérum pedig hyaluronsavat tartalmaz.

A Guerlain is előrukkolt újdonságokkal. A csodaszép Terracotta púderek színei olyan hatást kölcsönöznek a bőrnek, mintha 3 hetet töltöttünk volna a napon egy csodás nyaraláson. Aki viszont egy napnyi napozás adta színre vágyik nekik, az egészséges, életteli (ám nem bronzbarna) bőr színét adja a Joli Teint púder, ami szintén mesésen szép. Nemcsak a színek, a csomagolás is. Parfümből is hoztak újdonságot, de ezt majd egy következő cikkemben írom le. 🙂

2015-03-19 10.30.45

A Clarins is csupa újdonsággal érkezett. Alakformáló krémjük és narancsbőr elleni krémjük kifejezetten aktuális, hisz, ahogy közeledünk a nyár felé, ideje egy kicsit formába hoznunk magunkat. A legtöbben leragadnak az épp aktuális divatdiétáknál és pont az igazán fontos dolgokról, pl.: a bőrápolásról feledkeznek meg. Pedig a Clarins eredetileg bőrápoló termékeket gyártott, tehát ebben igazán nagy múltra tekinthetnek vissza, és csak később kezdtek dekorkozmetikumok gyártásába. Idei kollekciójukban gyönyörű színű rúzsok és a limitált szériás szemhéj paletta is szerepel, ami kívülről olyan, mint egy ékszer, belül pedig csodaszép színeket rejt, melyek közül idén a zöldé és a rózsaszíné a főszerep. Nekem a fémes rózsaszín tetszett meg a legjobban, de a zöld színekkel megegyező zöld szemceruzát is a piacra dobtak.

A Chanel rúzskollekciója megújult, arckrémük is érkezett új, a Coco Mademoiselle-ből pedig egy új díszdobozos változat is megvásárolható, melyben van egy kis utazóparfüm is.

 Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter