Húsvéti parfümajánló

Az idei évben április elejére esik Húsvét, így a tavasznak még egy picit hűvösebb oldalát élvezhetjük egyelőre, bár szerencsére az időjárás sokszor szép napsütéssel ajándékoz meg minket. A madárkák csipognak, a természet pedig feltűnően éled. Egyre többször jutunk ki a természetbe és amúgy is, szeretem ezt az ünnepet, a vele járó készülődést, a virágok illatát, a tojásfestést. Egy dolgot persze nem?.a locsolkodást. Még most 2015-ban is sokan abban a rettentő nagy tévhitben élnek, hogy locsolni valami förtelmes locsolókölnivel kell?.Hogy honnan veszik sokan egyrészt a bátorságot, másrészt az ötletet, hogy büdös löttyöket öntsenek szegény hölgyek nyakába, hajába, azt nem tudom. Persze mi parfümmániások, próbáljuk az úriembereket a helyes irányba terelni, és rászoktatni arra, hogy locsolni elsősorban valami virágos, tavaszi, és természetesen finom, minőségi parfümmel illik.

nd.16220

Mivel a Byredo-tól van néhány illat, amit kifejezetten szeretek, így a húsvéti locsoláshoz is találtam egyet. Kedves férfiak, képzeljétek el, hogy megjelentek, mint locsolók, Byredo Black Saffron parfümjével a kezetekben. Ezt bizony nagyon is értékelni fogják a hölgyek. Ez az illat a legkiválóbb a most még hűvösebb tavaszi napokra. Ugyanakkor vidám, nőies és élettel teli. Nevét a fejjegyben található sáfrányról kapta, amit grapefruittal egészítettek ki, a szívjegy fekete ibolyája és bőrös jegyei nagyon izgalmassá teszik, a málnától, vetivertől és kasmírfától pedig fokozódik a különlegesség. Szexi, kacéran játékos, ugyanakkor nagyon szép tavaszi illat az erőteljesebb fajtából.

Ha a Húsvét tisztaságára, ünnepi jellegére helyezzük a hangsúlyt és egy áttetszően könnyed aquás-virágos illatra vágyunk, akkor By Kilian Water Calligraphy-ja kötelező darab. A vízen lágyan ringatózó tavirózsa, jázmin, magnólia, vetiver és csipetnyi kardamom könnyed szépsége a légies illatok kedvelőinek lett kitalálva. Ez az illat még szebbé teszi a tavaszt és a Húsvétot.

És mi legyen azokkal a hölgyekkel, akik az erőteljes, ütős virágillatot szeretik? Rájuk is gondoltam, így locsolásra különösen ajánlom Frederic Malle Carnal Flower nevű illatát. Ha azt mondom, hogy narancsvirág, jázmin, tubarózsa, ylang-ylang?.akkor szerintem már van elképzelésetek, hogy ez nem a szégyenlős lányok illata. Ezt még 1-2 izgalmas jeggyel megspékelték, így sárgadinnye, bergamott, kókusz, eukaliptusz és pézsma is került bele. Ezzel a parfümmel menni locsolkodni, maga a nagyvilági  stílusosság.

890766383000

Képzeljük csak el, mekkora élmény lenne, ha nem csak a gyerekek kapnának Húsvétra ajándékot, csokitojást stb, hanem mi felnőttek is. Pl.: mekkora meglepetést lehetne szerezni egy kertben elrejtett Bond no 9 parfümmel. Hát én azt hiszem, kiugranék a bőrömből örömömben. És ha már Bond no 9, akkor mi más lehetne tavasziasabb illat, mint az Andy Warhol sorozat Montauk-ja. Bizony a naplemente nem csak nyáron lehet szép, hanem tavasszal is, amikor könnyed virágillat száll a levegőben. Amiért nálam mindenképp bekerült a húsvéti összeállításba, az a jácint miatt van, hisz hosszú ideig minden év ezen szakaszában kaptam egy jácintot. Szeretem ezt a virágot, nem csak szépsége, hanem vidám, jókedvet árasztó illata miatt is. Nekem ez a tavasz virága. A jácint mellett persze gyöngyvirág, áfonya, babérlevél, bergamott, ámbra, tölgy és juharlevél is szerepel benne, épp ezért olyan szépen letisztult virágos-fás a hatása. Ha idén Húsvétkor ezzel az illattal leszek meglocsolva, biztosan nem fogok tiltakozni.

Ha kedvet kaptatok valamelyik illathoz, akkor az Andrássy úti Madison Parfümériában be tudjátok őket szerezni.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter