M.Micallef Ylang in Gold – parfümkritika

Gyakran egy parfüm nem csak az illatával nyeri el a vásárlók kegyeit, hanem megjelenésével, üvegével vagy éppen a hozzá kapcsolt kampánnyal gyakorol hatást a parfümkedvelő közönségre. Bátran ki merem jelenteni, hogy az egyik legszebb parfümös üveg, amellyel valaha találkoztam Martine Micallef művészi kezei közül került ki, méghozzá a tavaly megjelent Ylang in Gold parfüm képében.

A kézzel készített, és Swarovski kristályokkal díszített üveg méltó darabja a M.Micallef Jewels kollekciójának. Az Ylang in Gold azon kevés parfümök közé tartozik, ahol a külcsín és a belbecs tökéletes hangsúlyban vannak egymással, hiszen a finoman kidolgozott, nőiességet sugárzó üvegben az abszolút érzékiség nektárját találjuk. A parfüm neve valóban helytálló, az illat, mely a bőrünkön kibontakozik, valóban egy rendkívül meleg, érzéki ylang illat, melynek szinte aranyló voltát a virágos jegyek napsütötte déli szigetek aromái adják.

Nehéz olyan parfümöt találni, amely egyszerre kifinomult, stílusos és mégis érzéki, meleg és nőies, hiszen az értéki parfümök gyakran kissé közönséges mellékszála és az általában kifinomultnak tartott elegáns parfümök kötelezően kosztümös, komoly világa oly messze esik egymástól. Az Ylang in Gold tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet e két, látszólag ellentmondásos karaktert egy parfümben megjeleníteni. A titok az összetevők, az arányok megfelelő fajsúlyozása: egyszerre zamatosan gyümölcsös, krémesen vaníliás és kókuszos, csipetnyi földes mohával, zöldes jegyeket elevenítő rozmaringgal, zsályával, friss mentával, és érzéki szantállal, valamint nőies a magnólia, rózsa és gyöngyvirág hármasától, melyet az ylang-ylang érzékien krémes illata ölel körbe. Érdekes módon az alapjegyben lévő tölgymoha kevésbé hangsúlyos a kompozícióban, éppen csak annyira van jelen, hogy az egyébként édes-krémes jegyek mellett megfelelő egyensúlyként megelevenítse a tiszta, kissé fanyarkás és földes jegyet. Ettől az illat számomra természetközelibbé válik, valóban egy trópusi sziget minden zamatát jelenti számomra, méghozzá a lehető legstílusosabb módon.

Martine Micallef és az Ylang in Gold

Kipróbálnád? 1 ml-s illatminta itt!

Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is, ezért most egy új, nem használt M.Micallef Ylang in Gold luxus illatmintát (1.6 ml) szeretnék felajánlani egy lelkes parfümrajongónak.

Ha te szeretnél lenni a kiválasztott, akkor nem kell mást tenned, mint itt e poszt után hozzászólásban jelezni, hogy szeretnéd az illatmintát!

(a mintát postázom, ezért csak magyarországi címre tudom küldeni!) A jelentkezéseket 2013. január 28, éjfélig várom!

 



17 thoughts on “M.Micallef Ylang in Gold – parfümkritika”

  • Drágáim, mindenkinek köszönöm a játékot, legszívesebben mindenkinek küldenék egy mintát, de a szerencse ma Bettinek kedvezett, gratulálok!

    Hamarosan új nyereményjáték 😉

  • A poszt nagyon tetszik, az illat kombináció pedig igazán felkeltette érdeklődésemet! 🙂 Szeretném az illatmintát! 🙂

  • Még sosem próbáltam ilyen különleges parfümöt, csak Vintage márkákat, ezért örülnék, ha megszagolhatnám. 🙂 Köszönöm.

  • Mostanában bajban vagyok kissé illatválasztás terén:( Mivel az ember lánya a kor előrehaladtával változik, érik külsőleg és belsőleg egyaránt, azokban az illatokban amiket 5-6 éve imádtam magamon és illettek hozzám, most nem érzem jól magam! Van amelyiket el sem tudom viselni, ha rajtam van 🙂 Nyilván nem az illatok változtak, hanem én, így már jó ideje állandóan szaglászok és keresgélek, hogy mi az ami jól áll, ami a “sajátom” lehet! A citrusos, gyümölcsös illatok helyett vonzani kezdtek a finomabb, lágyabb, púderesebb, nőiesebb parfümkompozíciók. A Chloé pl valamiért nagy kedvenc lett:)
    A leírás és az összetevők alapján az Ylang in Gold felkeltette az érdeklődésem, kíváncsi vagyok, mit hozna ki a bőrömön!
    Talán új kedvencet találok:)

  • Én is nagyon szeretném 🙂 Ha olyan szép az illat, amilyen az üvege és a postod róla, akkor főnyeremény.

  • Nagyon jó kis poszt, én is szívesen kipróbálnám az Ylang in Goldot! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter