Lalique Amethyst – parfümkritika

Két hete már olvashattok “új” felfedezésemről, a Lalique illatházról. Ma egy szintén mennyei Lalique parfümöt hoztam nektek, mely tavaszra-nyárra igazi jolly-joker illat lehet. Lanvin Eclat d’Arpege, Bond No.9 The Scent of Peace és Jeanne Lanvin Couture rajongók, most figyeljetek!

Lalique-Amethyst

A Lalique Amethyst már rég óta izgatta a fantáziámat. Mesés az üvege – igen, nálam ez is szempont – lila színű (reménykedés, hogy egy “lila” illatot ismerhetek meg), gyümölcsös-virágos illat, mely kellően fűszeresnek, puhán fás-pézsmásnak ígérkezik, és édes, de nem a szirupos fajátból. Nos, az Amethyst részben váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Állati jól néz ki az üvege, gyönyörű…hiába, a Lalique illatház erről híres. Hm, lila illat: nos nem az. Pedig a fejjegyben felhalmozott édes gyogyós és savanykás jegyek az eperrel és a borssal erre engedtek következtetni. Az első illatbomba, ami az orromat éri, egy nagyon friss, kellemes, aromás illat, mely már-már szinte citrusosan friss és “fényes” – nem tudok rá jó szót, valóban szikrázó. Nagyon finoman, diszkréten érezhető az édes-gyümölcsös jegyek akkordja, de az áfonya kissé savanykás jellege szépen elfedi az édességet. Az illat ihletadója egyébként a szeder, mely valóban végigkíséri az illatot, kedves-bájos felhangként viselkedve. A szívjegyben lévő ylang-ylang soha nem tapasztalt szelídségben terelgeti a két rózsát (bazsarózsa és rózsa) a lágy, puha, meleg vaníliás-pézsmás-fás fészek köré, mely gyakorlatilag körbefogja az illatot. Az Amethyst előnye és hátránya egy dologban koncentrálódik: a visszafogottságban. Előny ezeknél az intenzív jegyeknél, hogy valóban lágyan, harmonikusan, olyan kerek egészként illatoznak a bőrön, viszont a lágyságnak esik áldozatul az illat tartóssága. Sajnos pár óra után szinte a bőrtől 1-2 cm-re lehet érezni – bár valakinek ez kifejezetten előny, ha nem szereti az erős, tolakodó illatokat magán. Számomra a “lila” illat jóval füstösebb, én egy leheletnyi pacsulit belecsempésztem volna.

lalique_amethyst parfüm

Egy szó mint száz, ismét egy olyan illatra bukkantam a Lalique Amethyst személyében, mely megérdemelne több figyelmet szelíd, mégis játékosan gyümölcsös illata miatt, melyre még rátesz egy lapáttal a nagyon kedvező ára. Próbáljátok ki!

Beszerezhető itthon az Iparfüméria.hu webáruházban már 7790 Ft-tól

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter