Lady Gaga Fame – parfümkritika

Közel egy éve csak találgattuk, hogy vajon Lady Gaga első parfümje vajon milyen lesz? Az első információk által igen csak extravagáns, mondhatni gyomorforgató összetevőket lobogtatott meg a Lady (vér és sperma, mint ahogy arról már írtam anno), hiszen Gaga célja a parfümmel nem volt más, mint hogy olyan illatfelhőt kreáljon maga és a Szörnyecskék köré, mint egy munkájában igencsak megfáradt örömlány, annak minden véres (és egyéb testnedvekkel átitatott) verejtékével. Elöljáróban leszögezem, még mielőtt itt hagynád abba az olvasást, hogy ez nem jött össze Gagának. Lehet kurvás az illatunk, nem csak ilyen módon. Nyilván egy örömlány nem Chanel No.5-ban várja vendégeit, hiszen ez az illat nem is csábításra termett, sokkal inkább egy édesebb, füstösebb és feltűnően provokatív illatot képzel el az ember (lánya).

Ha megnézitek a lentebb található, roppant szürreális és vizuálisan profin felépített 5 és fél perces filmes víziót Lady Gaga Fame parfümjéről, máris könnyebben megérthető az a koncepció, amely Gaga fejében megszülethetett. A Fame több ponton is első akar lenni a piacon: az első fekete parfümként aposztrofálja magát (holott Nasomatto Black Afgano parfümje már hasonló színnel jelentkezett), szakít a parfümöknél megszokott piramisszerkezettel, ehelyett az egyes akkordokra fekteti a hangsúlyt, melyekben az illatanyagokat úgy keverik össze, hogy kihangsúlyozzák az egyedi és különleges vonásokat (niche vonalon nem ritka), valamint egyedinek és izgalmasnak tűnő összetevőkkel kooperál, mint a nadragulya (Belladonna) mely egy hallucinogén, nagy mennyiségben mérgező bogyós növény (mely igen hasonló az áfonyához). Természetesen a parfüm iránti érdeklődést csak fokozta Lady Gaga extrém mivolta, a csepegtetett információk és a remekül elkészített parfümkampány. Végül is mit kaptunk?

Egy fórumon írta valaki, hogy a Fame egy Thierry Mugler illat (hiszen ismert, hogy Gaga rajong a Mugler parfümökért). Valóban számomra is csalódás volt az első találkozás, hiszen ennyi “előjáték” után valami irtózatosan nagyot szóló, extrém, egyedi illatot vártam. A Fame pedig nem az: egy hordható, kellemesen édes, virágos illat, melyben a mézes-barackos akkord mellett a nadragulya sötét jegyét a tömjén erősíti fel. A sáfrány fűszeres aromája nem túl intenzív, elsősorban az édes akkord kap főszerepet, míg az orchidea és a jázmin meggátolja ezek parttalan cukorkás illattá átalakulását. Nőies, finom illat, a Mugler illatokra jellemző erőteljes hatósugár nélkül, sajnos azok egyedisége és felismerhetősége híján, hiszen most rengeteg hasonló orientális-virágos illat található a parfümériák polcain. Hasonlóan Madonna várva várt parfümjéhez, talán a hatalmas várakozás és hype miatt az ember (lánya) kissé csalódott, képzeletében már összerakott több parfümöt, és természetes, hogy csalódik ha nem az lesz a végeredmény:) Az, hogy a Fame mennyire sikerült örömlányosan, mindenki döntse el maga!

Kíváncsian várom véleményeteket a parfümről!



2 thoughts on “Lady Gaga Fame – parfümkritika”

  • Valóban nem az amire az emberlánya számítana a beharangozás után…egyáltalán nem fekete illat! Viszont ha ezen sikerül túllépni, akkor egy kellemes illatélményre számíthatunk. Nekem tetszik, bele illik a mai parfümrengetegbe, édes, virágos, de pont jól van eltalálva. Egy kellemes, hordható, hétköznapi illat.

  • Nagyon vártam ezt a parfümöt, ellenben nagy csalódást éreztem, mert szerintem egy teljesen átlagos illat, ami senkit nem zavar, mindenkinek tetszik 16-tól 66 éves korig…szóval arra mentek szerintem, h minél többen megvegyék, nem pedig arra, h valami egyedibbet alkossanak 🙁
    Nagyon nem jött be, sorry…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter