La Prairie Midnight Rain – parfümkritika

A svájci La Paririe kozmetikai márka az egyik legexkluzívabb és legdrágább, amely kapható a legnagyobb drogériákban, mondhatni, igazi luxustermékek a szó minden értelmében. Az 1931-ben alapított cég alapja egy magánklinika volt, mely gazdag vendégeinek minőségi alapanyagokból, laboratóriumi körülmények között kikísérletezett termékeket ajánlott, illetve használt kezelésre. A La Prairie neve az 1960-as években a bőr öregedésének szánt kutatásairól lett híres, és az ez irányban kifejlesztett termékekről, melyek a mai napig is etalonnak számítanak az arcápolás terén.

Ezt a magas minőséget jelenítik  meg parfümjeikben is: az első La Prairie parfümöt nem más, mint Guy Robert (akinek köszönhetjük az Amouage Gold, Hermes Caleche, Dior Dioressence, és a Madame Roches parfümöket) tervezte One Perfect Rose néven. A parfümköztudatba a La Prairie mégis egy esőcsepp formájú, ultranőies parfümmel került be 2004-ben: a Silver Rain az Alpok tavasza ihlette illat, meglehetősen édes, gyümölcsös és oudos füstös jegyekkel, melyek egy igazán eleven orientális virágos parfümöt eredményeznek.

2006-ban jelent meg a Midnignt Rain – az illat, amely az éjszakai eső szépségét eleveníti meg (elvileg). Nekem már a Silver Rain sem az Alpok friss tavaszi esőzáporát jeleníti meg a maga édes-fűszeres jegyeivel, a Midnight Rain pedig teljesen távol áll az éjszakai frissítő esőtől számomra, ami semmit nem von le a Midnight Rain zsenialitásából. Merthogy a Midnight Rain ha már “midnight”, valóban egy tartalmas, kerek illat a maga fás-gyümölcsös jegyeivel – bár, ha esti illat, akkor a Silver Rain sokkal erőteljesebb és harsányabb ahhoz, hogy esti alkalmakra használjuk inkább. A Midnight Rain az a gyümölcsös-virágos parfüm, amely bebizonyítja azt, hogy a mostanában oly divatos virágos-gyümölcsös illatkreációból is ki lehet hozni izgalmas illatot.

A Midnight Rain klasszikus illatpiramis szerkezetű, az édes és már-már trópusi hangulatot idéző, fejjegyben lévő gyümölcsök lehengerlően letámadják az orrot a maguk pajkosan édes akkordjával. Guava és gránátalma mandarinnal, jól hangzik, ugye? Pár perc múlva – ha nem riasztott el mindet ez a gyümölcsözön – megérezhetjük az illat szívét, a virágos jegyeket: az egzotikus és enyhén vizes hangulatot adó orchidea, az egyedi szilvafa virág, az izsóp és a szelíd kis liliom mind hihetetlenül harmonikusan és stílusosan adnak nőies jelleget az illatnak, és csodásan “fekszenek rá” a fás, puha alapokra. A puhaságért és a klasszikus aromákért a kasmírfa és a pészma a felelős egy csepp eleven vetiverrel. A pacsuli bár nem kapott főszerepet a Midnigt Rain összetételében, szerencsére itt nem is hangsúlyos, éppen csak annyira, hogy egy csipet füstösséget ad a virágos-gyümölcsös illatjegyekhez, még mielőtt túlságosan csajos vonalba csapna át.

A Midnight Rain bár nem olcsó, mégis megéri az árát. Ha olyan parfümöt keresel, ami kellően erőteljes, érezhetően minőségi, akkor a Midnight Rain megfelelő választás. Finoman nőies, virágos illata megédesíti a hétköznapokat!

A Parfümcenter.hu oldalon kapható már 19.561 Ft-tól!

Kipróbálnád? 1 ml-s illatminta itt!



2 thoughts on “La Prairie Midnight Rain – parfümkritika”

  • Jó kis illat, ha tudod, próbáld majd ki a bőrödön, és várj vele 10 percet, akkor majd meglátod, milyen nőcis kis parfüm!

  • végre egy parfüm ami összhangban van a neve a csomagolása és az illatkompozíciója …ára tényleg elég magas viszont ami kár de hát ugyebár nincsen ingyenebéd

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter