Könyvajánló nyereményjátékkal – Cristina Caboni A parfüm titkos útjai

Fájdalmasan kevés magyar nyelvű könyv jelent meg a parfümökről (itt találhatsz rövid összefoglalót róluk), melynek legnagyobb része inkább parfüm enciklopédia, képes parfümismertető. Patrik Süskind sikerregénye a Parfüm: egy gyilkos története óta nem olvastam magyar nyelven parfümökről (is) szóló regényt, egészen mostanáig!

parfümblog játék 2

Cristina Caboni olasz írónő első könyve, A parfüm titkos útjai gyakorlatilag már megjelenése előtt nemzetközi hírnevet szerzett magának, ami igen ritka. Mindenkit lázba hozott a parfümillattal átitatott lenyűgözően megkapó romantikus történet, amelyben az illatok, esszenciák oly elevenen és érzékletesen vannak leírva, hogy az olvasó szinte az orrában érzi azokat. Szerencsére a Park Kiadó is meglátta a A parfüm titkos útjaiban a lehetőséget, és már magyarul is olvashatjuk ezt az igazán egyedülálló regényt.

parfümblog játék 3

A már megjelenésében is “gusztusos” könyv – igen, nem csak a parfümöknél, a könyveknél is nagyon fontos számomra a szép, ízléses külső – minden kis apró részletében magán hordozza az írónő parfümök, illatok iránti szenvedélyét: a fejezetek egy-egy apró kis parfümös üveggel nyitnak, majd egy összetevő igazán érzékletes leírásával hangolnak és vezetnek minket az illatok útjára.

“Szürke ámbra: Édes és csábító, az egyik legősibb illat, a nők kedvence. Lenyűgöző, titokzatos és mély, mint a tenger, melynek becses ajándéka. Nőiességre, eleganciára kötelez, a soha véget nem érő meleg nyári éjjelek hangulatát idézi.”

De nem csak ezen “apró” részletek miatt szerettem meg egyből a könyvet, hanem azért is, mert szakmailag helytálló, korrekt és sokoldalú, abszolút élvezhető szinten vezet be minket a parfümök titkos világába, melyet mindig körülleng egyfajta titokzatosság. A regény egy fiatal nőről szól, aki egy ősi parfümőr család sarja, de hátat fordítva a parfümök, üvegcsék, és a Tökéletes Parfüm ábrándjának, megpróbál hétköznapi életet élni, családot alapítani. Az élet viszont visszatereli őt oda, amiben valóban tehetséges, az illatokhoz. A Tökéletes Parfüm keresése mellett a szerelem és a boldogság megtalálása a cél, természetesen nem lelőve a poént, annyit elárulhatok, hogy a csavarokkal tarkított történet igazán élvezetes és szívmelengető olvasmány, nehéz letenni!

Kifejezetten a niche parfümök zárt világába enged betekintést, fellebbenti előttünk az egyedi parfümkészítés titkát, azt, hogy miért elengedhetetlen egy különleges parfümhöz kifogástalan alapanyag, valamint megmutatja azt a fajta szenvedélyt és elhivatottságot, amely a független parfümőri munkához szükséges.

Szívből ajánlom minden parfümkedvelőnek, hobbi parfümistának, szenvedélyes parfümgyűjtőnek, mert üdítő és egyben tartalmas olvasmány, emellett pedig sok érdekességet lehet megtudni belőle a parfümök világából (összetevők, eljárások, technikák). Külön pont a könyv végén összegyűjtött kis alapanyag lexikonért, én többször bele fogok lapozni, ha inspirációra lesz szükségem.

Leginkább azt élveztem A parfüm titkos útjai-ban, ahogy megelevenítette az egyes illatokat, és ahogy finom szálként vezette végig egy fiatal nő rögös, érzelmekkel teli életén. Bevallom, új látószöget nyertem a könyvvel, rávilágított arra, hogy bár a parfüm ma már profán dolog, az emberekre kifejtett hatása annál szakrálisabb.

A könyv már kapható a könyvesboltokban, vagy megrendelhető internetes webáruházból!

parfümblog játék1

Mivel is kezdődhetne a május, mint egy fantasztikus nyereményjátékkal?

A Park Kiadó jóvoltából most egy illatos olvasmányélményt szeretnék 3 szerencsés olvasónak átnyújtani: itt a lehetőség, hogy Cristina Caboni A parfüm titkos útjai kötetéből nyerjetek egy-egy példányt és hozzá egy különleges, exkluzív (niche) illatmintát, így megtapasztalhatjátok a regényben olvasotthoz hasonló különleges parfümkreációk szépségét. A játék pedig a következő:

Írd meg a poszt alá, vagy facebookon kommentben, hogy milyen illatjegyet kedvelsz a legjobban?

Nem kell regisztrálni, bárki szabadon hozzászólhat, de valós email cím szükséges. A játék 2016. május 08. éjfélig tart, a szerencsés nyerteseket kisorsoljuk, közzétesszük, és emailben értesítjük.

( a megnyerhető illatminták: 1 db Olfactive Studio Flashback, 1 db Penhaligon’s Iris Prima és 1 db Miller Harris Figue Amere)

Andrea



62 thoughts on “Könyvajánló nyereményjátékkal – Cristina Caboni A parfüm titkos útjai”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter